nasiona marihuany

podlewanie w foli

Wyszukiwarka Forumowa:
D

delete

Guest
wiec mam takie pytanie jak sądzicie co jaki czas bym musial podlewac swoja uprawe jak by byla pod folia...bo wiem ze w foli wszystko 3 razy szybciej paruje (ziemia z wody) bo ja slyszalem ze tak samo jak roznego rodzaju warzywa ktore sie uprawia pod folia(ogorki, pomidory) czyli raz lub 2 razy dziennie i najlepsze pory to wczesny poranek lub podwieczor

MoNtAnA

Well-known member
Weteran
Buchów
0
właśnie folia ma zatrzymywać parowanie :) dobrze słyszałeś 1-2 razy dziennie , i
rano lub wieczorem, bo wtedy jest mniej słońca i woda mniej paruje :)

D

delete

Guest
nom wlasnie czyli dobrze wyrozumowalem to ;) ale musialem sie upewnic i jest ok wielkie THX

quakemind

Partner forum.haszysz.com
Weteran
Buchów
436
ja jednak we folii nie podlewalbym 1-2 razy dziennie gdzyz konopia to roslina sucholubna, lepiej przesuszyc nie przelac. moim zdaniem tyle wody jej nie potrzebne

R

Rider

Guest
quakemind napisał:
ja jednak we folii nie podlewalbym 1-2 razy dziennie gdzyz konopia to roslina sucholubna, lepiej przesuszyc nie przelac. moim zdaniem tyle wody jej nie potrzebne
W folii jest bardzo goraco ,tak czeste podlewanie niejest złe.Ja preferuje podlanie raz dziennie z rana, chyba ze lato bedzie naprawde gorące ;]

MASTERIO

Well-known member
Buchów
0
Ja na swojej miejscowce buduje mala konstrukcje z foli :pr:

D

delete

Guest
*MASTERIO uwzaj zeby ktos tej twojej foli niezauwazyl wiesz moze byc przypal moja ciagle widac bo w okolo jest ich w full dzialkowe domki szklarnie i wogole ;)

quakemind

Partner forum.haszysz.com
Weteran
Buchów
436
nie lepiej podlewac roslinke wieczorem ? tak jak to sie robi z pomidorkami :D ale w sumie do fotosyntezy w dzien jest potrzebna woda, wiec w sumie jak najlepiej podlewac w foliakach ?

D

delete

Guest
nom ja zauwazylem ze gdy pogoda jest bardzo chlodna i na podworku pada deszcz a folia jest zamknieta 24h na dobe(narazie tak jest u mnie potem 12/24)to podlewanie mozna zrobic raz na 2 dni za to jak jest bardzo slonecznie i cieplutko to raz na dzien bo jak widzialem u siebie w kubeczkach przy takiej pogodzie to ziemia w kubeczkach bardzo szybko wysycha za to mysle ze tak samo bede podlewal jak beda w ziemi moje krzaczki

kombajn

Well-known member
Buchów
0
a nie probowal bawic sie ktos z nawadnianiem ? Malo pomyslow ? :p Ludzie jakos radza sobie z tym w innych krajach, robia ze co jakis czas woda strzela ze zraszaczow, albo robic kanaly wodne jak w egipcie :p albo rurke z domu ze zlewu i by splywala do gruntu :p

piotrek 736

Member
Buchów
0
ja bym rano nie podlewał bo w tamtym roku podlałem rano ziemia zrobiła się bardzo wilgotna i to był bardzo słoneczny dzień ziemia się tak nagrzała że aż mi łodygę przygotowało ale to był młody krzaczek niewiem jak jest ze starszymi . A ja podlewam zawsze na noc bo ona się odżywia i rośnie chyba w nocy ja zauważyłem że w dzień nie rośnie tyle co w nocy i każdy podlewa na noc bo woda nie paruje. Jak podlejesz rano a będzie to dzień słoneczny to cała woda moze wyparować.

D

delete

Guest
jakto w dzien nierosnie?? a co daje jej zycie-slonce i substancje z gleby... a ja podlewam po poludniu przewaznie wtedy mam czas i teraz to robie co 4 dni tak okolo ostatnio na juz te 4 krzaczki wieksze to po kubeczku 150 ml na kazda

piotrek 736

Member
Buchów
0
ale w nocy rośnie chyba więcej niż w dzień przynajmiej mój tak rośnie w nocy nawet 2 cm potrafi uróść niewiem jak wam ale mi tak rośnie
pozdro dla hodowców MJ :queen:

R

rasta

Guest
tak do tematu to pod folią jest wyższa tmp. ale jeśli folia jest zamknięta to woda nie powinna tak szybko parować jak na wolnym powietrzu. co innego gdy jest otwarta.
choć nie uprawialem nigdy w szklarni to myślę, że należaloby żadziej podlewać niż normalnie.
po to się przykrywa folią aby ograniczyć parowanie wody i zwiększyć wilgotność powietrza. wilgotne powietrze nie przyjmie więcej wody niż jest w stanie(przy zamkniętej folii).

D

delete

Guest
moja folia teraz jest otwarta( nie na oscierz okolo 1/4) non stop w dzien w nocy pogode jak widac mamy bardzo piekna jest goraco upalnie a po 4 dniach od ostatniego podlewania zajechalem wczoraj i co tu widze wszystkie roslinki sa nieco lekko powiedle teraz bede podlewal po 1 litr wody na kazda roslinke co 3 dni tak mysle bedzie najlepiej

Z kodem HASZYSZ dostajesz 20% zniżki w sklepie Growbox.pl na wszystko!

nasiona marihuany

Polecana klinika konopna GreenDoctor.pl

Góra Dół