akcesoria do uprawy roślin
nasiona marihuany

Podlewanie

Wyszukiwarka Forumowa:

kubson97

Member
Buchów
0
Witam :)
Mam pewien problem zastanawiam się co ile podlewać rośliniki i jakie dawki mniej więcej stosować boję się że ją zaleje za dużo lub wysusze ;x

Podeślę zaraz fotki to ocenicie :x

asf.jpg

king61

Alko-Blanto-Sexo-holik
Weteran
Buchów
12
po pierwsze to dobrze by było kramzytu trochę rzucić, średnio co 3-4 dni podlewaj

RedLion49

Well-known member
Buchów
0
Witam :)
Mam pewien problem zastanawiam się co ile podlewać rośliniki i jakie dawki mniej więcej stosować boję się że ją zaleje za dużo lub wysusze ;x

Podeślę zaraz fotki to ocenicie :x

asf.jpg

Jakie masz światło, wydaje mi się że ta roślinka ci się wyciąga. Podlewaj jak doniczka będzie lekka.

kubson97

Member
Buchów
0
Dzięki z góry za zainteresowanie i pomoc :_
Światło jest Philips CorePro LEDbulb 13w>100wat 1521lumenów barwa światła ciepła mam 4 żarówki na 2 roślinki ustawione bokiem bo gdzieś wyczytałem że tak oddają lepiej światło oczywiście boks obklejony kocem ratunkowym czy jak to się zwie
Znajomy tłumaczył mi że chodzi o to żeby było minimum 1500 lumenów w żarówce i po 2 żarówki na roślinkę o barwie ciepłej więc coś takiego zakupiłem dodam że paliłem od niego sort kilka lat temu to miał jeden z lepszych tematów jaki kolwiek miałem okazje testować :jaraczz:

Mam wrażenie że na początku trochę za dużo dawkowałem wodę bo lałem co dzienie na oko 100-200ml woda kranówa z własnej studni

Jeszcze dodam że jest to moja pierwsza uprawa i będę się cieszył nawet jak sam badyl urośnie :D:D w sumie budowanie boxa już mi fun sprawiło :))

Pozdrawiam

@Ten karmazyt w sklepie typu castorama ? Dodam że mieszkam w mieście ale co z tego jak te miasto to jest koniec świata i nic tam niema :) Żeby zbudować boxa musiałem objeździć wszystkie sklepy i sztukować wszystko:)

Ostatnia edycja:
M

MrAssasin

Guest
Keramzyt nie jest Ci potrzebny by roślinka ładnie rosła. Stosuje się go jako drenaż, ale według mnie jest on zbędny i wystarczy po prostu mieć ziemię wymieszaną z perlitem przykładowo. Jak z wodą nie będziesz przesadzał to nic złego się nie stanie.

Co do żarówek to powinny one być bardzo blisko roślinki, mam nadzieję, że masz jakąś możliwość ich opuszczenia w dół bo będzie Ci się ona naprawdę sporo wyciągać w górę.

kubson97

Member
Buchów
0
Mógłbyś podać ile mniej więcej ustawić roślinę od lamp, zrobię poprostu podstawki bo lamp nie chce przerabiać. Pewnie około 30-40 cm ale to tylko gdybanie. Znajomy jeszcze mówił że jak roślina będzie miała 20 cm to trzeba ją wiązać

czarnuchthc

Well-known member
Weteran
Buchów
4
Do tych żarówek które masz to i 10 cm może być ale trzeba obserwować rośliny. Lst przy około 4-5 piątrze, 15-20 dzień rośliny.

kubson97

Member
Buchów
0
Posłuchałem waszych rad i zrobiłem podstawkę z pudełka kartonowego (nie chciałem przerabiać lampy wiązać ją na łańcuszku).
Wizje miałem taką że jak kwiat się będzie rozrastał to po prostu będę przycinał pudełko:freak:
Daję fotkę chyba wszystko poszło zgodnie z planem bo roślina zaczeła puszczać liście i się rozrasta na boki a chyba o to chodzi :x

Z kodem HASZYSZ dostajesz 20% zniżki w sprawdzonym sklepie Growbox.pl na wszystko! akcesoria do uprawy roślin

Sklep z nasionami marihuany

Sklep z growkitami grzybów Z kodem HASZYSZ dostajesz 10% zniżki

Góra Dół