nasiona marihuany

Podtopione rośliny

Wyszukiwarka Forumowa:

luzak

Well-known member
Buchów
197
Cześć. Sprawa ma sie następująca. Zostawiłem swoje panny na dwa tygodnie-piękne, dorodne, wchodzące na flo. Kiedy przy kolejnej wizycie zobaczyłem ten widok nogi mi sie ugiegły. Sporo padalo i rośliny musiały długo stać w wodzie. W tamtym roku nie zalewalo tego terenu. Jak myślicie odrzyja jeszcze o ile teren ale osuszy? Pytam osób które miały już taki problem i wiedza jakie są szanse na przetrwanie roślin.

Szafirowy

Well-known member
Buchów
0
Ten teren to sie raczej za szybko nie wysuszy jak tam tyle wody stoi, a poki co opady nadawaja caly czas albo zachmurzenia ogolnie jak wiosny nie bylo tak i lata w tym roku chyba tez za bardzo nie bedzie. Sadziles w workach? To moze sprobuj ja wydostac i cos pokombinuj.

wujek_ben

Member
Buchów
0
raczej bym już nie liczył że odżyją
spróbuj końską dawką asahi + świeża sucha ziemia ale masz 20% szans na powodzenie
swoja drogą jeżeli rośnie trzcina to ku**a zawsze wody powierzchniowe stoją wysoko <coolpalacz>

jebanyemigrant

Well-known member
Buchów
0
Ło ku**a... To jest do odratowania ale nie wiem ile z tego materiału uzyskasz... Samo odbicie zabierze z 3 do 5 tygodni...
Zacznijmy od pH, sprawdź pH wody w tym zalewie.
Jeśli jest znośne to przynieś na spot takiej bardziej niż normalnie suchej ziemi i te wory po rozdarciu umieść w nowym worku z tą suchą ziemią ale przedtem pod sam korzeń nasyp mikoryzy (podejrzewam że grzyb może wpie****ać korzenie a mikoryza powinna go wyprzeć z środowiska bo jest symbiotyczna.) przysyp. To powinno wyciągnąć z tej starej ziemi nadmiar wilgoci. Zapie**** końską dawkę asahi dolistnie i potem czekaj... Po 2 dniach podlej normalnie wodą z mieszanką nawozów z naciskiem na azot i mikroelementy za*** znowu asahi czekaj... Jak odbije to powtórz podlewanie nawozem i traktuj tak jak wcześniej, a jak nie odbije no to nic nie zrobisz.
Nic lepszego nie przyszło mi do głowy.
Może się uda... Powodzenia.

StrachU

Zalegizować Marihunaen !
Weteran
Buchów
4
Po ptokach. Korzenie już gniją, nie do odratowania.
Rok temu miałem podobnie na jednym spocie, ale nawet tyle wody się nie zebrało i już nic nie mogłem zrobić.

luzak

Well-known member
Buchów
197
Ło ku**a... To jest do odratowania ale nie wiem ile z tego materiału uzyskasz... Samo odbicie zabierze z 3 do 5 tygodni...
Zacznijmy od pH, sprawdź pH wody w tym zalewie.
Jeśli jest znośne to przynieś na spot takiej bardziej niż normalnie suchej ziemi i te wory po rozdarciu umieść w nowym worku z tą suchą ziemią ale przedtem pod sam korzeń nasyp mikoryzy (podejrzewam że grzyb może wpie****ać korzenie a mikoryza powinna go wyprzeć z środowiska bo jest symbiotyczna.) przysyp. To powinno wyciągnąć z tej starej ziemi nadmiar wilgoci. Zapie**** końską dawkę asahi dolistnie i potem czekaj... Po 2 dniach podlej normalnie wodą z mieszanką nawozów z naciskiem na azot i mikroelementy za*** znowu asahi czekaj... Jak odbije to powtórz podlewanie nawozem i traktuj tak jak wcześniej, a jak nie odbije no to nic nie zrobisz.
Nic lepszego nie przyszło mi do głowy.
Może się uda... Powodzenia.

Woda prawdopodobnie jest z rzeczki ktora jest jakieś 15m dalej podlewalem nią rośliny w tamtym sezonie więc jest ok. Ale nie będę sie już z tym pie****il bo spot jest 70km od miejsca zamieszkania. Chodziło mi o oszacowanie szans na przeżycie roślin. No trudno out jest nie przewidywalny zwłaszcza że rok temu miałem planty dokładnie w tym samym miejscu i caly sezon było sucho. Teraz trzeba zadbać o inne spoty ;)
Dzięki za radę :)

Afroman

Well-known member
Weteran
Buchów
13
Siema, możesz spróbować osuszyć to hydro-żelem. <peace>

Afroman

Well-known member
Weteran
Buchów
13
Posluchaj, jak masz tak doradzac to zamilcz. Co tu ku**a da hydro zel ktory trzyma wilgoc? Myslisz? Nie uzywany organ zanika

Hydrożelu używa się również do osuszania terenu, z reszta nie będę dyskutował z kimś kto ma zerowe pojęcie, to jak walenie głową w ścianę, lepiej niech wykipruje tam "Paleta sciereczek Foxy i gra :)"

R

ruski wentylator

Guest
a one sa w workach ? korzenie polaczyly się z gruntem ? wykop/wyjmij je do innych workow/donic i próbuj osuszysc, jakies ashasi lub biohumus, i tak h*j i tak h*j -najwyżej stracisz kilka dzisiat zloty, na pewno ewakuluj je z tamtad, chociaż pare metrow dalej gdzie jest sucho...

nemo_green

Active member
Buchów
0
a one sa w workach ? korzenie polaczyly się z gruntem ? wykop/wyjmij je do innych workow/donic i próbuj osuszysc, jakies ashasi lub biohumus, i tak h*j i tak h*j -najwyżej stracisz kilka dzisiat zloty, na pewno ewakuluj je z tamtad, chociaż pare metrow dalej gdzie jest sucho...

zgadzam sie z przedmowcą, bym czym predzej wykopywał i liczył się z lekkim stresem, ale cieszyl ze roslina by żyła, a nie zgniłe badyle palił

Z kodem HASZYSZ dostajesz 20% zniżki w sklepie Growbox.pl na wszystko!

nasiona marihuany

Polecana klinika konopna GreenDoctor.pl

Polecany sklep z growkitami grzybów

Góra Dół