Pokaż co dziś szamiesz – czyli przekąski, obiadki, śmieciowe żarcie i inne gastrofazowe wybryki

Wyszukiwarka Forumowa:

SCuN

Haszzzysz Buuzzz
Obsługa forum
Administrator
Rejestracja
Lut 26, 2021
Postów
1,370
Buchów
970
Kurde, przed chwilą po pracy, robiłem kotleciki mielone. Dodałem 3 świeże joe longi które pociachalem i niemyśląc potarlem palcem oko. No powiem wam 10 minut to był szok 🥵. Myślałem że nie są aż tak ostre choć te były w pół zielone.

 
Ostatnia edycja:

Gandi

Daddy Cool
Obsługa forum
Administrator
Weteran
Rejestracja
Maj 17, 2009
Postów
10,524
Buchów
19,059
Odznaki
2
szama do pracy - gołąbki z sosem pomidorowym
IMG_20221028_125325.jpg
 

Gandi

Daddy Cool
Obsługa forum
Administrator
Weteran
Rejestracja
Maj 17, 2009
Postów
10,524
Buchów
19,059
Odznaki
2
Wczorajsze śniadanko na szybkości, kanapki opiekane: w srodku szyneczka, zóty, ser i cebula, na wierzch majonez, kukurydza, jalapenios ketchup i przyprawy . . . baaardzo czesto robie takie kanapki

IMG_20221112_135857.jpg


IMG_20221112_135905.jpg
 
Ostatnia edycja:

druh nabuhah

jak moge to pomoge
Rejestracja
Lis 30, 2020
Postów
1,204
Buchów
4,693
Odznaki
8
A takie cos ostatnio majstruje juz 2 dzien pod rzad :D Pozdrowka

Buleczka, wolowinka, camembert, salata lodowa, rukola, bekon, papryczki jalapeno, szalotka bo nie bylo czerwonej cebuli, sosy jakis ostry i sweet chilli.

burg.jpg
 

geipzs

Active member
Rejestracja
Gru 27, 2022
Postów
42
Buchów
110
1674063025922.jpg

1674062990224.jpg
.
Bierzesz żebra paski/ ścięte z boczku. Ściągasz z nich błonę, wrzucasz do foli alu, błyszczącą stroną do wewnątrz. Smarujesz musztarda z obu stron i z obu stron obficie przyprawiasz wędzoną papryką w proszku, solą, pieprzem, czosnkiem, i proszkowaną cebulą. Zawijasz. Dajesz Do pieca na 130 stopni na 3 godziny. W między czasie mieszasz miód z sosem barbecue w proporcji gdzieś 1:3, mieszasz też musztardę z miodem w tej samej proporcji. Po trzech godzinach wyciągasz zebra, przekładasz na kratkę, smarujesz sosem miodowo barbecue z góry. Pieczesz w 200 stopniach, termoobieg, grzałka z góry, przez około 7-10 minut, wyciągasz, obracasz, smarujesz i znów pieczesz. Tak około 5 razy. Sos musztardowo miodowy jako dodatek. Kości same odchodzą. Lubię świnie, lubię mięso.
 

Góra Dół