akcesoria do uprawy roślin
nasiona marihuany

Pokaż co dziś szamiesz – czyli przekąski, obiadki, śmieciowe żarcie i inne gastrofazowe wybryki

Wyszukiwarka Forumowa:

sı̣dı̣ɥ

Well-known member
Buchów
3,694
Odznaki
2
WhatsApp-Image-2025-05-02-at-18.48.48.jpg

ostrakosa

Well-known member
Buchów
371
Ledwo co zjadłem posiłek powyżej, a montowany jest kolejny. Szaszłyki własnej produkcji, uprzednio marynowane 24h w oliwie oraz miodzie ( od lokalnego dostawcy ) z przyprawami, a są w nich zawarte : Cebulka czerwona, filet z kuraka z własnego wybiegu, cukinia, papryka czerwona oraz pomidorki koktajlowe. Lubi się zjeść Panowie zdrowo i smacznie. Grilek na spontanie wchodzi u ziomeczka na budowie, bo poprosił mnie o pomoc, a do tego połówka bimberku od zaprzyjaźnionego rzezimieszka chłodzi się w zbożu :)
Smacznego ! 💯

IMG20250430194104.jpg

ostrakosa

Well-known member
Buchów
371
Jeden szaszłyk zdjęty po robocie na kwadrat, a wcześniej zjadłem takich 4 sztuki. Pyszna szamka ! Jak wspomniałam wyżej w poście : Cebulka czerwona, filet z kuraka z własnego wybiegu, cukinia, papryka czerwona oraz pomidorki koktajlowe. Dodatkiem jest chrzanik, musztarda chrzanowa oraz ketchup - wybitnie dobry, bez farmazonu, szczerze polecam ( Makłowicza ) i także chlebek żytni :)

IMG20250430201100.jpg

ostrakosa

Well-known member
Buchów
371
Piątka ! :)
Przedwieczorek :
5 tostów z piekarnika - 3 na talerzu, a 2 sobie dochodzą, posmarowanych serkiem kanapkowym, szynką z kurczaka, mozarellą light, pomidorem, rukolą, ogórkiem, rzodkiewką i oczywiście obowiązkowo szczypiorkiem, delikatnie oblane ketchupem. Szybko, prosto, pożywnie i smacznie. Dobrze mieć własny warzywniak 🥬🌱🤤 Rzodkiewka, rukola i szczypior w tym roku pięknie wyglądają i już się pałaszuję od dobrych kilku dni, a na ogórki i pomidorki oraz inne pyszności będę musiał poczekać niestety, ale również już wysadzone i pną się jak szalone. W tamtym roku jakoś średnio mi poszło, ale ten zapowiada się obficie 🔥

Smacznego dla każdego szamiącego ! :)

IMG20250508180932.jpg

ostrakosa

Well-known member
Buchów
371
Młode ziemniaczki posypane świeżym koperkiem, sałatka z pomidora, rzodkiewki, rukoli oraz sczypiorku, 3 szparagi ( uwielbiam warzywa ) nie tak jak mięsko, ale zawsze do oporu, a do tego 100g fileta z kurczaka w sosie z suszonymi pomidorami i śmietanką i 100g zwykłego smażonego beztłuszczowo. Smacznego ! 🙃

IMG20250514144440.jpg

ostrakosa

Well-known member
Buchów
371
Nie samym mięsem człowiek żyje, dlatego jest 170g fileta z kurczaka, 30g szynki wieprzowej, rukola, rzodkiewka, szczypiorek, pomidor malinowy i makaron pełnoziarnisty. Do smaku odrobina sosu habanero, a także sosu 3 papryczki. Wszystko wymieszane i gotowe. Pożywna i przyzwoicie smaczna sałatka z za***istym makro ! 🙃
IMG20250515112616.jpg

ostrakosa

Well-known member
Buchów
371
Dzień w dzień praktycznie to samo, a dalej się nie nudzi. Baaaa, dzień po dniu smakuje jeszcze lepiej 😅 Jajecznica z 3 jajek od własnych, szczęśliwych kurek, twarożek chudy z rzodkiewką i szczypiorkiem, 2 kanapeczki z chlebem z ziarnami od babci (sama piecze) a na nich serek kanapkowy, szyneczka, pomidorek malinowy, rukola i wiadomo szczypior oraz świeżo mielony pieprz 🙃
Gdyby kogoś interesowało makro :

40g - Białka
20g - Tłuszczy
20g - Węgli

IMG20250516090939.jpg

Z kodem HASZYSZ dostajesz 20% zniżki w sprawdzonym sklepie Growbox.pl na wszystko! akcesoria do uprawy roślin

Sklep z nasionami marihuany

Polecana klinika konopna GreenDoctor.pl

Sklep z growkitami grzybów Z kodem HASZYSZ dostajesz 10% zniżki

Góra Dół