• Chcesz pomóc w rozwijaniu forum i naszej pasji? Zamieść link do Forum.Haszysz.com na swojej stronie, blogu, powiadom znajomych na forach lub w komentarzach
akcesoria do uprawy roślin
nasiona marihuany

Polski rząd chce zakwalifikować susz CBD jako narkotyk.

Wyszukiwarka Forumowa:

sı̣dı̣ɥ

Well-known member
Buchów
3,134
Odznaki
2

BecauseIGotHigh

Well-known member
Weteran
Buchów
115
https://www.facebook.com/obywatelza...ERFyYGddmtGP4jBxApTXByoWWgUfJc9WsMWudkBxe4YAl

"W branżowych mediach pojawiły się pierwsze informacje mówiące o tym że rząd chce zrównać C
🥦
D z nar*otykami co jest raczej przesadzonym określeniem.
Faktycznie trwają konsultacje nad projektem MZ który zakazuje sprzedaży oraz reklamy suszu ko
🥦
opi włóknistych ale tylko w celu palenia lub waporyzacji. W dużym skrócie projekt zrównuje dozwolone cele uprawy ko
🥦
opi włóknistych z celami w jakich będą mogły być sprzedawane. Dotychczas była pewna luka i o ile cele uprawy były wyszczególnione w ustawie, tak już sprzedaż odbywała się w każdym dowolnym celu w tym do palenia czy waporyzacji.
Czy ten projekt realnie coś zmienia?
Coraz więcej organów jest zdania że sprzedaż w celu palenia czy waporyzacji jest sama w sobie nielegalna gdyż dochodzi do spożywania T
🥦
C który traktowany jest jako niedopuszczalne zanieczyszczenie produktu spożywczego. Tak, palenie czy waporyzacja to też pewne formy spożywania.
Równocześnie urzędnicy KAS nakładają na te produkty w mojej ocenie absolutnie nieuzasadnione akcyzy. I to bez względu na to czy produkt służy do palenia, waporyzacji czy do innych celów.
Proponowane przez MZ zmiany mogą ograniczyć sprzedaż suszu C
🥦
D ale może zdarzyć się też tak że uwolnią przedsiębiorców sprzedających w dozwolonych ustawą celach od tej nieszczęsnej akcyzy. Bo jak nałożyć akcyzę na produkt który nie może być przeznaczony do palenia?
W każdym razie mamy w obecnym Ministerstwie Zdrowia niezłą ekipę zamordystow którzy zajmują się nieistniejącymi problemami przy okazji ograniczając ludziom wolność zamiast zająć się poprawą sytuacji w tragicznej i zalatującej PRL-em służbie zdrowia." - Przemysław Zawadzki

SCuN

Haszzzysz Buuzzz
Obsługa forum
Administrator
Buchów
1,637
Dobrze niech wszystkiego zakażą. Bo to zło. Alkohol jest najzdrowszy 😁. Dziwne że tylko CBD, powinni dopisać CBG, i resztę tych psychotropów 😵‍💫

Green John

Walczę z ostrym cieniem mgły
Weteran
Buchów
1,798
Odznaki
7
Tak już wszyscy myśleli, że krzaczka w domu będą mieć i piętnaście gieta będą mogli nosić przy sobie :D
Szczerze wydaje mi się, że to nie przejdzie z tym cbd za bardzo już ten biznes się rozrósł by teraz dostać kopa w du*ę

small_guy

Well-known member
Buchów
183
Odznaki
4
Jak to zobaczyłem pierwszy raz to zachciało mi się płakać, na prawdę...

Szevo

Outdoor 4 ever
Weteran
Buchów
5,033
Odznaki
12
Jak to zobaczyłem pierwszy raz to zachciało mi się płakać, na prawdę...
Płakać??? Przecież to miała chyba być uśmiechnięta Polska, czy coś się mnie pomyliło?
Kolejny przykład patologii władzy, wszyscy do wy***ania. Czas na partię haszysz i zrobimy z tym syfem porządek. Bo jak nie my to kto?

Tak mnie poniosło.

Z kodem HASZYSZ dostajesz 20% zniżki w sprawdzonym sklepie Growbox.pl na wszystko! akcesoria do uprawy roślin

Sklep z nasionami marihuany

Polecana klinika konopna GreenDoctor.pl

Sklep z growkitami grzybów Z kodem HASZYSZ dostajesz 10% zniżki

Góra Dół