akcesoria do uprawy roślin
nasiona marihuany

Pomóżcie ocenić.

Wyszukiwarka Forumowa:

jebanyemigrant

Well-known member
Buchów
0
Dobra sezon prawie za pasem więc szykuje się powolutku do indoora, przegrzebuje oferty i w ofertach i znalazłem taki cuś...
Cena przystępna, myślę nad zakupem dwóch takich lamp

Lampy mają pokryć powierzchnię boxa o wymiarach 200x200x200 piszą tam że optymalnie pokrywa 3,5x3,5 stopy co przekłada się na 106x106 w centrach.
Czyli w teorii jest jeszcze 12x12 zapasu...

No i pytam teraz, czy ktoś ma doświadczenia z tym producentem?
Jakieś za i przeciw?

Midnight Flower

Well-known member
Buchów
0
Sam myslalem nad takim ale zdecydowalem sam zbudowac na clu058 jak zmiana na lepszep podal przepis hehe w komencie w ledach o tych kupnych wszyscy mowia ze chu*nia chociaz niektorym dobrze idzie ale za podobna cene masz wchuj lepszy na clu poczytaj sobie polulaj relki jeszcze nie uzywalem ale polecam sam takiego zamontowac hehe wyjdzie to samo moze taniej albo kapke drozej ale za cos konkretnego ten kosztuje 180f?

jebanyemigrant

Well-known member
Buchów
0
Ten kosztuje Ł60 mam zamiar kupić 2 co powinno dać mi nadwyżkę mocy na niecałe 4 m^2
Tak przynajmniej wynika z dokumentacji lamp.

Midnight Flower

Well-known member
Buchów
0
Jak 40f to raczej 200w a realny pobor pewno z 120max takze od chu*a zamalo na taki metraz :p expertem nie jestem poczekajmy na opinie innych

D

DarkMessiah

Guest
Jak się chcesz bawić w ledy na takiej powierzchni to zrób to dobrze od początku albo złóż sobie panel na clu albo cxb albo kup sobie spectrolight

Midnight Flower

Well-known member
Buchów
0
Darku tak mu poradzilem na 4m3 2 te vipary tl moim zdaniem strata czasu albo 4hps albo clu diy. I mozna kosic hehe :) 600w faktycznie taki ma ale nie kosztuje on 60f tylko 150minimum i2x 270=540 na taka powieszchnie to i tak za malo.

jebanyemigrant

Well-known member
Buchów
0
clu albo cxb /QUOTE]
Ta Bo ja ogarniam o czym ty wogóle piszesz<rotfl>

Co do tematu to lampy poszły, było 5 sztuk wystawionych i już nie ma, możliwe że typ do***ał coś przy wystawianiu i dlatego cena taka niska była... a ktoś pewnie wyczaił łatwy zysk na szybko je kupił.
Prawdopodobnie dałbym radę wykonać jakiś projekt typu DIY ale to tutorial dla głąbów byłby mi potrzebny.
A teraz te wspomniane spectroligtht...

Na chłopski rozum za te pieniądze te lampy nie mają prawa mieć żadnej ,,normalnej,, sprawności a nawet jakbym kupił ich pięć to pewnie będą ciągnąć wiele więcej prądu niż to warte
Z perspektywy roku czy dwóch bez sensu.
Chyba że te lampy to jakiś chiński czarny koń na rynku LED i muszę pogooglować więcej info.

dnx

the jungle is massive
Buchów
6
Odznaki
1
Na taka powierzchnie to bys musial calkiem sporo tych viparkow zastosowac i nie lykaj co pisze producent takich mono-ledow.

Doinwestuj w dobre coby i bedzie bezporownania.

Midnight Flower

Well-known member
Buchów
0
Pan dnx dobrze prawi na ta powieszchnie 1200f 4 panele na clu czy cxb jak nie wiesz co to to mamy wyszukiwarke w prawym gorym rogu :)) da tutoriale od a do z :)

jebanyemigrant

Well-known member
Buchów
0
Omg... Im więcej czytam tym bardziej nie wiem co o tym wszystkim myśleć.
Teraz zaczynam myśleć o zrobieniu oświetlenia mieszanego,
Na 4 cfl dual spectrum I panel led z 4 cob full spectrum...
To powinno wystarczyć.

Midnight Flower

Well-known member
Buchów
0
Pewnie ze powino 4 panele po 300w dadza rade to masz 75w z coba po 4 na panel i bedzie smigac jak ta lala :) + cfl ale moga byc zbedne %)

Z kodem HASZYSZ dostajesz 20% zniżki w sprawdzonym sklepie Growbox.pl na wszystko! akcesoria do uprawy roślin

Sklep z nasionami marihuany

Polecana klinika konopna GreenDoctor.pl

Sklep z growkitami grzybów Z kodem HASZYSZ dostajesz 10% zniżki

Góra Dół