nasiona marihuany

Pomarszczone liście i krawędzie zawijające się do góry

• Autor wątku 01010010101001
  • Data rozpoczęcia
Wyszukiwarka Forumowa:
0

01010010101001

Guest
Cześć!
Moja roślina żyje już ok. 2 miesięcy, na OUT od około miesiąca. Niewiem co to za odmiana. Nasionko było wyciągnięte z palenia. Podlewam ją średnio co 3-4 dni. Podłoże to ziemia uniwersalna. Słońca ma dużo. W tej chwili 10godzin spokojnie, a nawet więcej. Kilka razy nawoziłem ją Biohomusem. Po przesadzeniu na OUT, liście nabrały ładnego ciemnozielonego koloru, lecz ok. tydzień później zaczęły robić się pomarszczone i krawędzie zaczęły zawijać się do góry. Nawożenie biohomusem nic nie dało. Mimo to roślina dobrze się rozwija (rośnie jak na drożdżach :) ). Czym to może być spowodowane?? Jak na razie nieznalazłem nigdzie konkretnej informacji. Czy to może być wada genetyczna?? Dodatkowo na niektórych liściach porobiły się małe dziurki - czy to przez jakieś muszki, lub inne szkodniki czy może przez złońce??
pozdrawiam

XXXXXXXX

Well-known member
Buchów
1
możliwe że te dziurki zrobił np konik polny bo mi często wyjada a roślinką się nie przejmuj oczywiście że może to być wada genetyczna

Orto

Well-known member
Buchów
0
krawedzie moim zdaniem wyginaja sie od nadmiaru slonca - ostatnio przez polske przeplywa gigantyczny wyz :D

drexter

Well-known member
Buchów
0
dzisiaj bylem na spociei zauwazylem ze kilka moich roslinek tyez ma zawiniete liscie do gory mozliwe ze to przez te upaly

M

Michu33

Guest
Ja miałem podobnie ale moja roślinka była jeszcze bardzo mała, świtlówki się poluzowały i roślinka sie przyjarała troche listki zawineły się do góry i niedało rady jej odratować :( . Może w czasie tych upałów zbuduj jakąs altanke dla nich żeby przez pare godzin padało na nie światło, ale może to nie od światła tylko zagorąco jej troche.
Pzdr. Oby udało Ci się uratować roślinke.

durielek

Well-known member
Weteran
Buchów
0
jak wszyscy maja tak samo to widocznie wszystko przez pogode jaka teraz u nas panuje!!hoho zeby sie nieokazalo ze wielu ogrodnika tak sie dzieje przez co z roslinkami cos sie stanie!!bo ziolo moze wtedy podrozec:p

Z kodem HASZYSZ dostajesz 20% zniżki w sklepie Growbox.pl na wszystko!

nasiona marihuany

Polecana klinika konopna GreenDoctor.pl

Góra Dół