A skąd wziąć takie światło? Są jakieś specjalne latarki, żarówki? Linki mile widziane.Z zielonym światłem można.
Nie możesz podlać jak mają dzień?
Daniel
A jeśli już to się jakoś do tego przygotować, konieczne jest to zielone światło tak jak pisze Daniel? Postaram się nie wchodzić do roślin w nocy, ale pytam już raczej czysto teoretycznie.Można, choć lepiej tego nie robić.
Przerywając noc zwiększasz prawdopodobieństwo hermienia.
A skąd wziąć takie światło? Są jakieś specjalne latarki, żarówki? Linki mile widziane.
Wiele razy zapalałem światło w nocy jak potrzebowałem i tragedii nie było. Jak zrobisz to raz to nic się nie stanie.A jeśli już to się jakoś do tego przygotować, konieczne jest to zielone światło tak jak pisze Daniel? Postaram się nie wchodzić do roślin w nocy, ale pytam już raczej czysto teoretycznie.
Miałam to zakupić, ale wyczytałam, że rośliny tak samo przyswajają zielone światło jak z reszty spektrum. Wyczuwają to światło. W dodatku latarką świeci się centralnie na rośliny.![]()
Latarka LED Spectromaster - kontrola roślin w nocy (nie szkodzi)
Latarka firmy Spectromaster pozwala Ci na pracę w swoim growroom'ie w nocy bez zakłócania roślinom snu (zielone światło jest obojętne dla roślin - nie zakłóca photoperiodu)www.growbox.pl