Pomożecie?!

Wyszukiwarka Forumowa:

Olaa

New member
Buchów
0
Hejka wszystkim ;) mam pytanko czy w fazie ciemni można wejść do dziewczyn z latarka / światłem w pokoju, w którym stoi namiot i je podlać czy ciemnia rzecz święta i grozi to pojawieniem się bananów? Ola

Olaa

New member
Buchów
0
Z zielonym światłem można.

Nie możesz podlać jak mają dzień?

Daniel
A skąd wziąć takie światło? Są jakieś specjalne latarki, żarówki? Linki mile widziane.
No właśnie ten jeden raz nie będę mogła podlać w dzień, ale najwyżej dam im więcej jedno podlanie wczesniej i ten jeden raz po prostu ich nie nakarmię. Powinny sobie poradzić? Teraz leci 3 tydzień kwitnienia.
Można, choć lepiej tego nie robić.
Przerywając noc zwiększasz prawdopodobieństwo hermienia.
A jeśli już to się jakoś do tego przygotować, konieczne jest to zielone światło tak jak pisze Daniel? Postaram się nie wchodzić do roślin w nocy, ale pytam już raczej czysto teoretycznie.

Bardzo dziękuję za wszelką pomoc.
Ola

BetonowyDaniel

Well-known member
Buchów
513
Odznaki
2

zjarany emeryt

Emeryt
Weteran
Buchów
9,841
Odznaki
9
A jeśli już to się jakoś do tego przygotować, konieczne jest to zielone światło tak jak pisze Daniel? Postaram się nie wchodzić do roślin w nocy, ale pytam już raczej czysto teoretycznie.
Wiele razy zapalałem światło w nocy jak potrzebowałem i tragedii nie było. Jak zrobisz to raz to nic się nie stanie.
Gdyby to było takie proste, nikt nie używał by STS do produkcji nasion feminizowanych.
Gorsza jest regularność, jakaś mała dziurka którą sączy się światło, paląca się dioda itp.

Potrzebujesz podlać/opryskać to zrób to szybko, przy jak jak mniejszym świetle.

Ostatnia edycja:

Puchałke_91

Well-known member
Rozwiązań
1
Buchów
319
Ale jednak najlepszym rozwiązaniem jest podlewanie wtedy kiedy jest światło, czy palisz 12h czy 8h to nie powinieneś mieć z tym problemu, a jak ci nie pasują godziny to może warto się zastanowić czy nie przełączyć na świecenie w godzinach które tobie odpowiadają, ja osobiście świece w nocy a w dzień mam noc, głównie ze względu na temperatury jakie były w lipcu i sierpniu :)

R4VEN

Well-known member
Buchów
246
Odznaki
1
Można też poczekać po wyłączeniu się lamp z 15-20 minut aby temperatura gleby nieco spadła, podlać szybko rośliny przy niezbyt intensywnym świetle i też będzie okej. One w tak krótkim czasie nie powinny zatrybić, że mają bezwzględną noc. Kiedyś tak robiłam i nigdy żadnej hermy nie było. Jeszcze zdążyłam im foty zrobić z fleshem (czasy telefonów z guzikami xD).

Miałam to zakupić, ale wyczytałam, że rośliny tak samo przyswajają zielone światło jak z reszty spektrum. Wyczuwają to światło. W dodatku latarką świeci się centralnie na rośliny.

Z kodem HASZYSZ dostajesz 20% zniżki w Growbox.pl i Growseed.pl na wszystko!

Góra Dół