akcesoria do uprawy roślin
nasiona marihuany

Pomoc w rozpoznaiu niedoborów.

Wyszukiwarka Forumowa:

papsko

Member
Buchów
0
Witam czy mógł by ktoś pomóć w rozpoznaniu niedoborów? Jest to moja pierwsza uprawa i roślince ,,lewej'' coś się dzieje. Obie roślinki mają takie same warunki, prawa radzi sobie raczej dobrze. Przejrzałem wiki haszyszowe i wydaję mi się, że będzie to niedobór magnezu czyli podlanie woda z dolomitem powinno coś poprawić. Z góry dzięki za pomoc. Pozdrawiam
displayimage.php
[/URL][/IMG]
displayimage.php
[/URL][/IMG]

papsko

Member
Buchów
0
Niestety lewy pomidorek zamienił się w drzewko bonzaj.:zjarany:. Próbuje go ratować przesadzajac do "normalnej"gleby, myślę że problemem jest właśnie gleba albo coś co jest w niej. Prawa idzie dość fajnie.

Alvaro Morena

Well-known member
Buchów
0
Bez podstawowych informacji o uprawie (jakie nawozy sa uzywane, jaka ziemia, ph itd.) to watpie zeby ktoś chciał probować Ci pomagać.
Jedno Ci powiem - to nie magnez jak podejrzewales.

papsko

Member
Buchów
0
Ok dzięki za info. Jeśli chodzi o roślinki to na początku miały ziemie z OBI substral uniwersalna i widzę że to był bląd. Przesadziłem roślinki do Canna Terra Professional z 5 dni temu. Jeśli chodzi nawozy to dostawały od 14dnia biohumus i jak zakwitły to raz florovit poł dawki. Ph niestety nie mam za bardzo jak zmierzyć (brak sprzętu) jedynie co posiadam paski lakmusowe jednak wiem z forum, że nie za bardzo są wiarygodne ale porównując ph wody z kranu wg tego co podają wodociągi to wyniki się pokrywają(u mnie woda z kranu ma PH ok. 7,5 dlatego też zbijam je do ok.6) woda po przelaniu rośliny ma też taki sam wyniik.
Jeśli chodzi o roślinki to lewa(bonzai) to amnesia haze a prawa ak47 oby dwie automaty feminizowane. Box 40x40x100, oświetlenie led cob 80w, 3 wentylatory komputerowe. Foto z przed 4 dni

S

Shquo

Guest
Myślę że ziemia nie była najgorsza, ale podlewasz krzaki chujową wodą ;/
Coś tam Ci wypali, ale jeszcze sporo czytania przed tobą :D
Z fartem ziomek :p

papsko

Member
Buchów
0
Myślę że ziemia nie była najgorsza, ale podlewasz krzaki chujową wodą ;/
Coś tam Ci wypali, ale jeszcze sporo czytania przed tobą :D
Z fartem ziomek :p
Heh dzieki za odpowiedz, mozliwe ze woda u mnie w kranie jest chu... sprobuje lac woda 5l z biedy. Bonzaj po prawie wygoleniu do 0 wrocił do żywych i ma sie całkiem dobrze, prawa też ładnie kwitnie.
Pytanie czy wilotnosc na poziomie 40-45% jest ok? Roślinki mają 40dni a kwitna chyba od 14...

Ostatnia edycja:

Z kodem HASZYSZ dostajesz 20% zniżki w sprawdzonym sklepie Growbox.pl na wszystko! akcesoria do uprawy roślin

Sklep z nasionami marihuany

Polecana klinika konopna GreenDoctor.pl

Sklep z growkitami grzybów Z kodem HASZYSZ dostajesz 10% zniżki

Góra Dół