akcesoria do uprawy roślin
nasiona marihuany

Pomoc w uprawie

Wyszukiwarka Forumowa:

SavageHush

Active member
Buchów
0
Siemasz, możecie mi coś powiedzieć o moich roślinkach? Czy dobrze rosną i są zdrowe?
thumb_IMG_0010.JPG
thumb_IMG_0009.JPG
thumb_IMG_0007.JPG

C

Chewbacca

Guest
Zdecydowanie źle rosną bo powinny w górę rosnąć a nie w bok. :) A tak już na poważnie to wyglądają na trochę powyciągane. Napisz czym im tam świecisz, ile godzin i jak wysoko jest źródło światła. I jak wrzucasz zdjęcia to ogarnij jakąś normalną rozdzielczość, bo na tych ikonach nic nie widać. W początkowej fazie skup się na oświetleniu i żeby nie miały za sucho.

Morninsta

Banned
Buchów
2
Siemasz, możecie mi coś powiedzieć o moich roślinkach? Czy dobrze rosną i są zdrowe?
Siewki jak siewki, kilka dni temu były mniejsze. z tydzień pewnie mają od kiełkowania.
wstawiaj zdjęcia z opcją "forum duże" bo nic nie widać hehe

Zac

Well-known member
Buchów
120
Z tego co widać to nic im nie jest.

P

Piję Mleko

Guest
można podsypać ziemi po burty a po drugie to uprawa nie hodowla

Morninsta

Banned
Buchów
2
macie racje, ale nie wiadomo jakie gość ma intencje puki co hehe ;)

lopes

Member
Buchów
0
Umówmy się ze jest to uprawa hodowlana ;) .
He he....
Czy jest to uprawa czy hodowla to najlepiej wie autor tego wątku, no chyba że nie wie czym sie różni uprawa od hodowli.

Troche mnie to irytuje że jak ktoś ma ganje to niektórzy ludzie od razu automatycznie przypisują termin "hodowla" (choć nie wiedzą czym sie różni hodowla, od uprawy), ale jak ktoś ma kukurydze, pomidory, czy ziemniaki to w tedy wiedzą że jest to uprawa a nie hodowla.

M

Manto

Guest
He he....
Czy jest to uprawa czy hodowla to najlepiej wie autor tego wątku, no chyba że nie wie czym sie różni uprawa od hodowli.

Troche mnie to irytuje że jak ktoś ma ganje to niektórzy ludzie od razu automatycznie przypisują termin "hodowla" (choć nie wiedzą czym sie różni hodowla, od uprawy), ale jak ktoś ma kukurydze, pomidory, czy ziemniaki to w tedy wiedzą że jest to uprawa a nie hodowla.

Dla mnie też nie ma różnicy , wystarczy poczytać głębiej i wychodzi na to samo .

M

Manto

Guest
To poczytaj sobie głębiej a dowiesz sie że uprawa a hodowla to nie to samo.

Z naukowej perspektywy może odrobinę z perspektywy ogrodnika nie zbyt wielka różnica ;

-Otóż hodowla ma na celu zmianę genotypu rośliny, a uprawa nie, bo jak uprawiasz to masz kilka roślin a jak hodujesz to masz ich bardzo dużo

-uprawa rośliny może być na polu a hodowla rośliny w doniczce

Hodowla roślin jest nauką traktującą o polepszaniu cech dziedzicznych u roślin uprawnych, obejmującą również praktyczne działania, których celem jest wytworzenie odmian lepszych jakościowo i plenniejszych postępujmy podobnie z MJ by uzyskać jak najlepszy plon .

Uprawa roślin – całokształt zabiegów stosowanych w produkcji roślinnej, obejmujących uprawę roli, nawożenie, siew i sadzenie roślin, pielęgnację, zbiór i przechowywanie plonów. Zabiegi te mają na celu otrzymanie jak najwyższych plonów postępujemy podobnie jak z MJ by uzyskać jak nejlepszy polon .

Czyli wszystko skupia się na jak najlepszej jakosci danego produktu , jak dla mnie to jest to samo wiec bede przystawał przy tych obydwu określeniach .

lopes

Member
Buchów
0
Z naukowej perspektywy może odrobinę z perspektywy ogrodnika nie zbyt wielka różnica ;

-Otóż hodowla ma na celu zmianę genotypu rośliny, a uprawa nie

Hodowla roślin jest nauką traktującą o polepszaniu cech dziedzicznych u roślin uprawnych, obejmującą również praktyczne działania, których celem jest wytworzenie odmian lepszych jakościowo i plenniejszych postępujmy podobnie z MJ by uzyskać jak najlepszy plon .

Uprawa roślin – całokształt zabiegów stosowanych w produkcji roślinnej, obejmujących uprawę roli, nawożenie, siew i sadzenie roślin, pielęgnację, zbiór i przechowywanie plonów. Zabiegi te mają na celu otrzymanie jak najwyższych plonów postępujemy podobnie jak z MJ by uzyskać jak nejlepszy polon .
To sie zgadza, a to co wyciołem z tekstu to nie.

Napisałeś że jak sie ma dużo roślin to już nie jest uprawa tylko hodowla.....:lol3: Czyli co, jak mam duże pole kukurydzy to jest to hodowla a nie uprawa.?? <rotfl>

Z kodem HASZYSZ dostajesz 20% zniżki w sprawdzonym sklepie Growbox.pl na wszystko! akcesoria do uprawy roślin

Sklep z nasionami marihuany

Polecana klinika konopna GreenDoctor.pl

Sklep z growkitami grzybów Z kodem HASZYSZ dostajesz 10% zniżki

Góra Dół