akcesoria do uprawy roślin
nasiona marihuany

pomoc w zalozeniu uprawy :)

• Autor wątku wodnikSz...sz..
  • Data rozpoczęcia
Wyszukiwarka Forumowa:
W

wodnikSz...sz..

Guest
wiec jestem swiezutki do tad tylko palilem ale gowno coraz czesciej dodaja do ziolka i postanowilem zrobic swoja skromna uprawke in.

box 50x50 podstawa 80cm wysokosc

1) ziemia- przeczytalem ze dobra bedzie polowa ogrodniczej cwiara torfu i cwiara steropiana dobre czy cos innego polecacie??

2)dwie czy jedna sztuka HPS 150W bedzie w sam raz??

3)gdzie nabyc jakis wilgotnosciomierz?

to narazie pytania co do skrecenia miejscowy jak bede mial kase na budowe calej skrzyneczki,sklepie ja to bede sie dalej dowiadywal
Badzcie wyrozumiali i podsowajcie ciekawe ekonomiczne pomysly to bedzie moja pierwsza uprawka i nie chcem nic z***ac co by kasa w bloto nie poszla

z gory wielkie dzieki :) peace

sleja

Well-known member
Weteran
Buchów
0
ile HPSow/ swietlowek cool white na tego boxa??jakiej mocy te swietlowy??

Niedokładnie szukałeś.

sa jakies problemy z utrzymaniem tej temp 28-30 C wentylator łazienkowy zalatwi sprawe??jak juz bym go mial wlaczac go jak lookne ze temp jest wyzsza czy niech ciagle chodzi????

Zależy od lampy.

jak sprawdzic wilgotnosc w boxie??na wyczucie isc?jak za goraco to np szklanka wody do srodka??

Wilgotnościomierzem.

W

wodnikSz...sz..

Guest
glupie pytania zadalem czemu nikt nic nie radzi????

S

SOLARR

Guest
wodnikSz...sz.. napisał:
1) ziemia- przeczytalem ze dobra bedzie polowa ogrodniczej cwiara torfu i cwiara steropiana dobre czy cos innego polecacie??
2)dwie czy jedna sztuka HPS 150W bedzie w sam raz??
3)gdzie nabyc jakis wilgotnosciomierz?

peace

Cześć.Napiszę jak ja bym to zrobił:
ad1) Dobra ziemia kwiatowa (odpowiednie ph) +keramzyt -ostatecznie styropian.
ad2) Jedna sztuka 150 W w zupełnosci wystarczy
ad3) higrometr na allegro lub wpisz "higrometr w wyszukiwarce allegro i wybierz korzystną dla siebie ofertę.

A poniżej mój box :90x45x160 -HPS 150W 2 wentylatory (10x10cm i 12x12cm ) tewmp.28 stopni-Hindu kush -obecnie 3 tydzień na FLO.

Sadzonki .

Widok ogólny boxa - wegetacja

Hps + szyba + chłodzenie

Zasilanie

Weg ciag dalszy.

FLO 1 tydzień.

Szczyt.
Pozdrawiam

H

haszyszekk

Guest
Ta mieszanka którą podałes jest ok... nie powinno być z nią problemów, tylko mósisz do niej dosypa dolomitu! 1 łyżka stołowa na 1 litr ziemi. Keramzytu polecam wsypać (grubszego) na dno doniczki i na to dać mieszanke.
HPS jak wyżej - 1 szt. starczy.
Jak nie masz konta na allegro polecam sprzęcik z praktikera... Masz termo-higromert (mierzy temperature i wilgotność) za 12zł... pzdr

P

predator

Guest
bardzo ładnie życze jak najwięcej zbiorów :thumright:

S

SOLARR

Guest
Czy oberwać je wszystkie czy tez zostawić trochę?
Pozdrawiam.

TNT

Well-known member
Weteran
Buchów
0
solarr, Widze, że masz konkretny box. Za***iście full profeska. Powiedz mi jak HK się sprawdza z zapachem/smrodem? Hmm wydawało mi się, że HK to głównie Indyjka a tu cieniutkie paluszki na fotkach widze.. hmm.

S

SOLARR

Guest
Smrodu nie ma ,zapach jest delikatny ledwie wyczuwalny.Myślę ze przed zbiorami bedzie mocno walić.
Co do HK przeszukiwałem net i znalazłem fotkę HK także z cienkimi liśćmi.
Ale najciekawsze żę osoba która sadziła te same nasiona outdoor stwierdziła
że wyglad rośliny jest trochę inny ,chodzi o proporcje w budowie .
Czy to mozliwe żeby takie same rosliny sie tak różniły out i in ??

Pozdrawiam .[/fade]

Nexer

Well-known member
Weteran
Buchów
0
solarr, sprawdź skrzynke wysłałem ci pw, obadaj koniecznie :wink:

-=*Rotasila*=-

Well-known member
Weteran
Buchów
1
solarr, przydasz sie nam na forum za***iste roslinki i ogulnie extra uprawa pozdro

Młody

Well-known member
Buchów
0
No powiem Ci że naprawde fajnie to wszystko wygląda, mój box to prowizorka a przy tym co pokazałeś to sie wogóle wstydze;) Więcej takich ludzi na forum!
ps. Czym okleiłeś ściany? To jest mylar czy mi sie wydaje? O 1:08 wiele może mi sie wydawać;)

agna

Well-known member
Weteran
Buchów
3
to podsuwam temat na nastepny konkurs BOX nie zglaszam swej kandydatury z wiadomych co dla niektorych przyczyn
solarr gratuluje,dobra robota,obfitych plonow zycze

Z kodem HASZYSZ dostajesz 20% zniżki w sprawdzonym sklepie Growbox.pl na wszystko! akcesoria do uprawy roślin

Sklep z nasionami marihuany

Polecana klinika konopna GreenDoctor.pl

Sklep z growkitami grzybów Z kodem HASZYSZ dostajesz 10% zniżki

Góra Dół