POMOCY!!! Żółknięcie LIŚCI :((((

Wyszukiwarka Forumowa:

GoHan

Well-known member
Buchów
0
Witam serdecznie !!! Byłem dziś u pomidorka , się przeraziłem zaczęły żółknąc liście 3 dni temu nic jej nie było :(
roślinka była od czasu do czasu nawożona , ale po ostatnich nawałnicach spot się zrobił strasznie przypałowy normalnie boje się tam chodzić :((( i przestałem dokarmiać tak tydzień temu ,musiałem zrobić lst bo nawałnice zrównały all ziemia przetrwał tylko pomidorek :p o dziwo , i po tym lst strasznie przez te 3 -4 dni się rozrosła , może to być brak azotu ???? chwile nic jej nie lałem , masakra , dziki sarny , robale , nawałnica i teraz to :(((
tak to wygląda :
IMG_20170817_190029.jpg

IMG_20170817_190025.jpg

---------- Post Zaktualizowany 20:02 ---------- Data pierwszego postu 20:00 ----------

IMG_20170817_190016.jpg

IMG_20170817_190036.jpg

Te białe kropki to oprysk na robale robiłem taki w sprayu
Nie wiem dałem jej 1,30g planktonu K na 1,75 wody

z tego co paczę na niedobory to może też być początek niedobur K ?

autostrada

Well-known member
Buchów
653
Odznaki
1
A ja tak czytam, PACZE i stwierdzam, że masz NIEDOBUR w ortografii.

Sorry za off top, ale szczypalo w oczy.

remo2

Well-known member
Weteran
Buchów
1
Nic takiego strasznego się nie dzieje polecam zmierzyć PH gleby. A jak nie masz czym to możesz dać dolomit tak zapobiegawczo.
No i polecam czytać forum. Proszę się zapoznać
i dać bucha ;)

http://www.wiki.haszysz.com/index.php/Niedobory_pierwiastków_u_roslin

http://www.wiki.haszysz.com/index.php/Tabela_pomagająca_rozpoznać_deficyty

---------- Post Zaktualizowany 18:35 ---------- Data pierwszego postu 18:33 ----------

Każdy z nas robi błędy . "Polski język trudny BYĆ " Nie ma co się przypie****ać

GoHan

Well-known member
Buchów
0

Spoko luzik bluzik , dysleksja ortograficzna czy jakoś tak panie nie pamiętam dokładnie diagnozy :( staram się jak mogę no ale czasem się zdarzy ...

---------- Post Zaktualizowany 20:44 ---------- Data pierwszego postu 20:39 ----------

Nic takiego strasznego się nie dzieje polecam zmierzyć PH gleby. A jak nie masz czym to możesz dać dolomit tak zapobiegawczo.
No i polecam czytać forum. Proszę się zapoznać
i dać bucha ;)

Dzięki remo2 za odp , czyli nie jest tak źle ?? jak już myślałem ? ok dam coś tego dolomitu , ph nie mam jak zmierzyć :( ale jak się nie poprawi za dwa dni to pewnie będzie ph i blokuje któreś jedzonko :((

remo2

Well-known member
Weteran
Buchów
1
Azot . Nie blokuje tylko ogranicza przyswajanie . Wyspałem juz jakieś 50kg na spota i nic się nie stało . 25kg wyspałem wiosna gdy sądziłem i teraz stopniowo daje gdy tylko jestem na spocie . Zobacz sobie moja fotorelacje.

Dolomit możesz sypać do wody i podlewać 《===

GoHan

Well-known member
Buchów
0
która tą fotorelacje ?? no jak się nic nie poprawi to będę działał z dolomitem , ale też tam nie mogę szaleć bo jak tam idę widać jak na dłoni :( pie****one burze ,tak to trawska na 2 metry zasłaniały a teraz zmiecione wszystko :( dzięki remo2 za porady :)))

Z kodem HASZYSZ dostajesz 20% zniżki w Growbox.pl i Growseed.pl na wszystko!

Góra Dół