pomocy! co zrobić?!

Wyszukiwarka Forumowa:

carnaval

Active member
Buchów
0
witam. jestem poczatukajacym ogrodnikiem, mam sadzonke ktora ma niecaly tydzien. po wykielkowaniu i wsadzeniu jej w ziemie wystrzelila w ciagu 2 dni na okolo 10cm teraz zaczyna isc 2 para lisci i niestety chuda lodyka ich nie utrzymuje i sie kladzie na ziemie. co z nia zrobic? dodam, ze narazie trzymam ja na parapecie, a po 2 tygodniach chcialem wrzucic ja na spota.

O

OdcieńZieleni

Guest
a nie jest tak przypadkiem, że kładzie się bo ciągnie ją do światła? ogarnie sie na pewno ale wez już ją wystaw na spota, lepiej to jej zrobi niz parapeciak.

carnaval

Active member
Buchów
0
hmm jest to też możliwe xd myslalem zeby moze ja wkopac troche bardziej albo przysypac ziemia czy tak zostawic? mam jeszcze 2 pytania czy moge juz ja przesadzic do doczniki docelowej i czy wlasnie jak ja teraz wsadze na spota czy to nie zawczesnie czy bez problemu ja tam wrzucac?

CienkiLolek

GrubyBolek
Buchów
0
Daj foto, ale podejrzewam a nawet jestem w 99% pewny, że jest najzwyczajniej w świecie wyciągnięta bo ma za mało słońca. Roślina poświęca wszystkie siły żeby rosnąć w górę do słońca, a nie w rozwój liści jak powinno być na początku.

Daj ją na spota, a wsadzjąc w ziemię zakop ją aż po pierwsze dolne liście. Zrób taki jakby kopiec kreta

Z kodem HASZYSZ dostajesz 20% zniżki w sklepie Growbox.pl na wszystko!

Góra Dół