• Chcesz pomóc w rozwijaniu forum i naszej pasji? Zamieść link do Forum.Haszysz.com na swojej stronie, blogu, powiadom znajomych na forach lub w komentarzach
akcesoria do uprawy roślin
nasiona marihuany

Pomocy CoolTube czy Odbłyśnik 120x120

Wyszukiwarka Forumowa:

FreshGrower

Well-known member
Buchów
0
Witam i proszę o zrozumienie, szukałem w innych tematach i doszukać się nie mogłem... Planuję Kupić growboxa 120X120x180 cm wraz z całym osprzętem... Na zakup tego wszystkiego mam 2300 zł...

Moje pytanie brzmi tak co lepiej się opłaca kupić CoolTube czy odbłyśnik?
Wydaję się iż CoolTube jest git ze znika problem z temp, przy zastosowaniu Odp wętylatora promienistego połączonego z filtrem i
Przewodem wentylacyjnym, ale druga sprawa iż CoolTube jest ze szkła co zatrzymuje promienie do 95 % UV które są niezbędne do wytwarzania żywicy przez roślinę a zarazem THC...

A przy standardowym odbłyśniku znika problem z promieniami UV lecz ciężej jest utrzymać tempetarure i wilgotnośc...

Jestem za kupieniem CoolTube lecz męczy mnie to słabe promieniowanie...

Proszę się O wypowiedzenie się na moje zdanie bo mam już mętlik w głowie...

CoolTube czy odbłysnik...
Prosił bym o jakieś plusy i minusy

Z góry dziękuję za pomoc i wyrozumienie :)
Planuję się dobrze zaopatrzyć na indor :yeahh:

FreshGrower :bball:

---------- Aktualizacja posta 18:15 ---------- Czas poprzedniego posta 15:41 ----------

Tak to właśnie jest, Jak chcesz czegoś się dowiedzieć....

F.B.I

Well-known member
Weteran
Buchów
0
gdyby tak było ze zatrzymuje to napewno nikt by nie używał, promienie uv zatrzymuje szkło z domieszką ołowiu, np. szyby w oknach zatrzymują spektrum uv, widziałes kiedys żeby ktos sie opalił przez okno w domu?... ja nie, ale kierowcy którzy spedzają dużo za kółkiem są mocno opaleni, to samo lub podobne szklo jest stosowane w oswietleniu do upraw indoor, nie masz co sie martwic, napewno dostaną dosc swiatła, osobiscie tuba dla mnie ma mały odbłysnik i słabo kryje uprawe.

FreshGrower

Well-known member
Buchów
0
To lepiej będzie zastosować zwykły odbłyśnik bez tuby?
Nie będzie wtedy problemu z tęperaturą?
problemu chyba nie będzie?

F.B.I

Well-known member
Weteran
Buchów
0
kup duży oszklony wentylowany odbłysnik i już, chłodzenie i dobre pokrycie powierzchni.

FreshGrower

Well-known member
Buchów
0
Wiem że tego nie powinienem robić ale wstawiam link, za dużo by tu pisać,

https://grower.com.pl/index.php?products=product&prod_id=450

Tu jest strona sklepu growshopu i na niej jest cały gotowy zestawik do uprawy, i bardzo mi wpadł w oko, więc zastanawiam się bardzo bo na dniach chciał bym go kupić... Możesz zobaczyć kolego i sam ocenić ...

---------- Aktualizacja posta 19:52 ---------- Czas poprzedniego posta 18:50 ----------

Pokrycia nie trzeba tylko jakiś dobry odbłyśnik wentulowany lub lepssza cooltube z większym odbłysnikiem ;)

F.B.I

Well-known member
Weteran
Buchów
0
zestaw ok, po za jednym, Hessi to chu*nia, jak nie chcesz sie zrazic do uprawy to stanowczo odradzam.

FreshGrower

Well-known member
Buchów
0
To może wybrać nawozy marki BioBizz ???

Skoro nawozy marki HESI są chu**we...

Taki zestawik wystarczy ?:jaraczz:
Root Juice BioBizz 250ml – organiczny stymulator wzrostu korzeni.
Bio Grow BioBizz 1L - nawóz do gleby, faza wzrostu.
Top Max BioBizz 0,5 L – organiczny stymulator kwitnienia

Bio Bloom BioBizz 1L – nawóz do gleby, kwitnienie.
Alg-A-Mic 0,5L - wspomaga witalność roślin dostarczając zestaw mikroelementów, witamin, aminokwasów i hormonów roślinnych.
BIO-HEAVEN 250ml organicznym stymulatorem wzrostu i kwitnięcia, .

Ostatnia edycja:

Z kodem HASZYSZ dostajesz 20% zniżki w sprawdzonym sklepie Growbox.pl na wszystko! akcesoria do uprawy roślin

Sklep z nasionami marihuany

Polecana klinika konopna GreenDoctor.pl

Sklep z growkitami grzybów Z kodem HASZYSZ dostajesz 10% zniżki

Góra Dół