• Chcesz pomóc w rozwijaniu forum i naszej pasji? Zamieść link do Forum.Haszysz.com na swojej stronie, blogu, powiadom znajomych na forach lub w komentarzach
akcesoria do uprawy roślin
nasiona marihuany

pomocy, pierwsza plantacja w boxie

Wyszukiwarka Forumowa:

bakomierz

Member
Buchów
0
Jestem tu pierwszy raz więc Siema. Założyłem swoją pierwszą plantację w boxie i chciał bym się trochę dowiedzieć o uprawie, wiem że było takich tematów wiele ale chciał bym przez cała uprawę pytać się na bieżąco, a wiec bo ma szerokość 65 cm wysokość 60 cm i mam tam zamontowane dwie świetlówki liniowe , świecące białym światłem nie wiem jakiej mocy bo nic na nich nie pisze ale światło oświetla całego boxa i to dość mocno , temperatura to mniej wiecej 28 stopni, zamontowałem jeszcze 3 wiatraki komputerowe , są one z boku boxa i wieją centralnie na roślinki w odległości około 10 cm , do doniczek wsadziłem po 1 zakrętce wody aby było trochę wilgoci , nazwy pomidorków nie znam ale nie jest to jakaś lipa bo już te nasionka sadziłem tylko na oknie bez żadnego boxa , 1 roslinka ma jakies 5-8 cm a mniejsze po 4 cm , chciał bym się dowiedzieć czy światło białe z świetlówek liniowych jest odpowiednie , czy wiatraki są dobrze umiejscowione no i chciał bym abyście podpowiedzieli mi co i jak , z góry dzieki :D

Papasmerf

Well-known member
Buchów
4
Jestem tu pierwszy raz więc Siema. Założyłem swoją pierwszą plantację w boxie i chciał bym się trochę dowiedzieć o uprawie, wiem że było takich tematów wiele ale chciał bym przez cała uprawę pytać się na bieżąco - zrób fotorelacje ;p, a wiec bo ma szerokość 65 cm wysokość 60 cm -niski :) poczytaj dobrze o treningu i szybko przełącz. i mam tam zamontowane dwie świetlówki liniowe , świecące białym światłem -jak nic nie pisze to poczytaj jakie świetlówki trzeba i kup nowe, Białe swiatło moze sie nadawać na veg ale nie koniecznie, swiatło jest najwazniejsze ... nie wiem jakiej mocy bo nic na nich nie pisze ale światło oświetla całego boxa i to dość mocno , temperatura to mniej wiecej 28 stopni, zamontowałem jeszcze 3 wiatraki komputerowe , są one z boku boxa i wieją centralnie na roślinki - zostaw jeden na roslinki ten co jest najnizej, dwa pozostałe niech dmuchają na zewnątrz, jak nie masz zrob otwór na dole boxa zeby był obieg powietrza - wiatraki masz u góry? w odległości około 10 cm , do doniczek wsadziłem po 1 zakrętce wody aby było trochę wilgoci , nazwy pomidorków nie znam ale nie jest to jakaś lipa bo już te nasionka sadziłem tylko na oknie bez żadnego boxa , 1 roslinka ma jakies 5-8 cm a mniejsze po 4 cm , chciał bym się dowiedzieć czy światło białe z świetlówek liniowych jest odpowiednie - nic nie podałas odnosnie tego swiata to ze jest biale nie oznacza nic , czy wiatraki są dobrze umiejscowione a gdzie sa umiejscowione^^ z boku to znaczy? u góry na dole itd... . :) no i chciał bym abyście podpowiedzieli mi co i jak , z góry dzieki :D
zrób jakieś zdjęcia choćby samego boxa, poczytaj o oświetleniu ... .

bakomierz

Member
Buchów
0
niski ? z tego co czytałem to były niższe i był ok a krzaki które hoduje rosną max do 30 cm , przynajmniej ja tyle z nich wytargałem a mówiąc o treningu masz na myśli siatkę ? jedna świetlówka to philips t5 nie wiem jakiej mocy ale się dowiem a do drugiej nie doszedłem ale też postaram się dowiedzieć, wiatraki zamówię nowe bo te są jakieś słabe i zamontuje jeden na dole boxu wdmuchujący powietrze drugi u góry mieszający i jeden po przeciwnej stronie wydmuchujący, zdjęcia wrzucę jutro .

Papasmerf

Well-known member
Buchów
4
sama doniczka koło 10 L ma z 20 cm wysokości... . daj lepiej dwa wydmuchujące 1 mieszający na dole otwór do zaciągania powietrza :) Przy tym oświetleniu nie będzie aż tak gorąco może 2 went by ci starczyły... . Włącz to i wsadź termometr:)

bakomierz

Member
Buchów
0
Zobaczymy jak na razie będzie rosła w razie czego powiększę boxa, kiedy będę musiał dać większe doniczki 10 l ? co do wiatraków , jeden u góry ma być mieszający a dwa zamontowane na ścianie boxa jeden z jednej strony drugi z drugiej a po przeciwnej stronie otwór do zaciągnięcia powietrza tak ?

---------- Post added 19-07-2012 at 18:53 ---------- Previous post was 17-07-2012 at 21:06 ----------

Nie dowiedziałem się zbyt dużo :/ chyba te forum specjalnie pomocne nie jest w każdym razie nie będę czekał miesiąc na jakąkolwiek odpowiedz także nie dzięki za pomoc , temat do zamknięcia .

unnamed

Well-known member
Buchów
0
Jestem tu pierwszy raz więc Siema. Założyłem swoją pierwszą plantację w boxie i chciał bym się trochę dowiedzieć o uprawie, wiem że było takich tematów wiele ale chciał bym przez cała uprawę pytać się na bieżąco, a wiec bo ma szerokość 65 cm wysokość 60 cm i mam tam zamontowane dwie świetlówki liniowe , świecące białym światłem nie wiem jakiej mocy bo nic na nich nie pisze ale światło oświetla całego boxa i to dość mocno , temperatura to mniej wiecej 28 stopni, zamontowałem jeszcze 3 wiatraki komputerowe , są one z boku boxa i wieją centralnie na roślinki w odległości około 10 cm , do doniczek wsadziłem po 1 zakrętce wody aby było trochę wilgoci , nazwy pomidorków nie znam ale nie jest to jakaś lipa bo już te nasionka sadziłem tylko na oknie bez żadnego boxa , 1 roslinka ma jakies 5-8 cm a mniejsze po 4 cm , chciał bym się dowiedzieć czy światło białe z świetlówek liniowych jest odpowiednie , czy wiatraki są dobrze umiejscowione no i chciał bym abyście podpowiedzieli mi co i jak , z góry dzieki :D
zacząłeś od dupy strony, najpierw powinieneś szukać info a dopiero później zakładać plantację ... pozdro
ps .no tak, założyłes temat i szukasz ekspresowej odpowiedzi ..... :p, bo już krzaki rosną a tu bryndza i nic nie przygotowane ... POCZYTAJ to nie boli , wszystko co potrzebujesz jest na forum

bakomierz

Member
Buchów
0
Po 1 szukam odpowiedzi na zadane pytania , po 2 nawet jeżeli kwiaty by już kwitły to nie zmienia to moich pytań a was nie powinno interesować czy już założyłem czy dopiero zakładam plantacje , waszym zadaniem jest opowiedzenie na moje pytania i tyle ale skoro lepiej wygłosić swoją przemowę nie mającą jakiegokolwiek sensu zamiast po prostu pomóc, nie oczekuje ekspresowej odpowiedzi ale bez przesady , skoro jest tu tylu ludzi którzy są doświadczeni w tym fachu to chyba nie problem napisać parę zdań no ale widocznie się przeliczyłem .

Z kodem HASZYSZ dostajesz 20% zniżki w sprawdzonym sklepie Growbox.pl na wszystko! akcesoria do uprawy roślin

Sklep z nasionami marihuany

Polecana klinika konopna GreenDoctor.pl

Sklep z growkitami grzybów Z kodem HASZYSZ dostajesz 10% zniżki

Góra Dół