akcesoria do uprawy roślin
nasiona marihuany

Popalone liście, pomocy!

Wyszukiwarka Forumowa:

pozitiv

Well-known member
Buchów
1,320
Przed poradami :

IMG_2025-05-15-072941.jpg

Po poradach :

Wczoraj podlałem samą wodą 7ph żeby podbić trochę ph ziemi, ale mam wrażenie że jak leje czystą wodą to jest coraz gorzej, liście przytopowe pousychały. Nie wiem już za bardzo co robić żeby dociągnąć ją do końca. Tak to wygląda teraz
IMG_2025-06-06-111048.jpg

Cuduj więcej to nic nie zbierzesz.
Moze ją przelewasz. Sprawdz donice ciezar, jesli tak to daj jej przeschnac, lej tylko wode.

sesh_

Active member
Buchów
23
Wczoraj podlałem samą wodą 7ph żeby podbić trochę ph ziemi, ale mam wrażenie że jak leje czystą wodą to jest coraz gorzej, liście przytopowe pousychały. Nie wiem już za bardzo co robić żeby dociągnąć ją do końca. Tak to wygląda teraz
IMG_2025-06-06-111048.jpg

Możliwe, że są popalone i zblokowane przez złe ph. Mam aktualnie 2 krzaczki, które wyglądają bardzo podobnie przez to że lałem za wysokie ph + dawkę pk, no i z dobry tydzień (albo ponad) mi zajęło zanim widziałem poprawę (nowe, normalnie zielone liście i powoli topy zaczęły puchnąć)

Ja lałem samą wodę i za każdym razem patrzyłem jakie ph wlewam i jakie wypływa w podstawkę, w taki sposób uregulowałem ph. Jak masz miernik ph to skalibruj żeby się upewnić, że dobre ph Ci pokazuje.
No i ja bym na twoim miejscu lał samą wodę żeby po prostu dociągnąć do końca. Na spokojnie, jeszcze ruszą do przodu

AcapulcoGold

Well-known member
Buchów
126
To, że jest coraz gorzej po przenawożeniu, to normalne.
Nie zatrzymasz tego ot tak w jeden dzień.

Koledzy wcześniej wypowiadający się dali ci dobre rady odnośnie podlewania samą wodą i mierzenia pH.

DaveMajster

Member
Buchów
0
Dzięki za rady, w takim razie ciągnę już samą wodą. Tylko tak jak pisałem jak wleje litra co drugi dzień to woda mi nie wycieknie do podstawki, w takim razie lać tyle żeby aż wyciekła i powtarzać co drugi dzień czy dłużej ją przetrzymać?

AcapulcoGold

Well-known member
Buchów
126
O flushu to ci już 2 tygodnie temu pisałem :p

Nie wiem czy teraz jest sens robienia go.
Jeśli od początku tego tematu nie nawoziłeś rośliny, to podlewanie samą wodą powinno wystarczyć.
Co miało być zjarane, to się zjarało i tego nie naprawisz.

sesh_

Active member
Buchów
23
Dzięki za rady, w takim razie ciągnę już samą wodą. Tylko tak jak pisałem jak wleje litra co drugi dzień to woda mi nie wycieknie do podstawki, w takim razie lać tyle żeby aż wyciekła i powtarzać co drugi dzień czy dłużej ją przetrzymać?
nie co drugi dzień, a wtedy gdy doniczka jest lekka, to bardzo ważne. Poczekaj aż doniczka będzie lekka, nic się nie stanie jak jeden dzień się spóźnisz z podlaniem, wtedy podlej te 1.5L albo 2L żebyś sprawdził jaka jest różnica między wlaną wodą, a tym co wyciekło i w taki sposób ureguluj ph.

DaveMajster

Member
Buchów
0
Nie chce zakładać nowego tematu więc spytam tutaj, nie wiem ile ją jeszcze trzymać, przelewam ją wodą 7ph i kontroluję co wypływa, ostatnio wylew był 6.1, więc podniosę jeszcze ph wlewanej wody, zacząłem ją również ważyć także podlewam jakoś co 5-6 dzień niecałe 2 litry, żeby wyciekło. Liście powysychane na topkach, nie wiem czy kwiaty nie zaczną schnąć? Trichomy dalej przezroczyste, od kiedy się pojawiły minęły niecałe 3 tygodnie, długo ją jeszcze trzymać, aż nie będą mleczne?
IMG_2025-06-18-115905.jpg

Zielony król

Well-known member
Buchów
270
Nie chce zakładać nowego tematu więc spytam tutaj, nie wiem ile ją jeszcze trzymać, przelewam ją wodą 7ph i kontroluję co wypływa, ostatnio wylew był 6.1, więc podniosę jeszcze ph wlewanej wody, zacząłem ją również ważyć także podlewam jakoś co 5-6 dzień niecałe 2 litry, żeby wyciekło. Liście powysychane na topkach, nie wiem czy kwiaty nie zaczną schnąć? Trichomy dalej przezroczyste, od kiedy się pojawiły minęły niecałe 3 tygodnie, długo ją jeszcze trzymać, aż nie będą mleczne?
IMG_2025-06-18-115905.jpg
Jak na moje oko to ty ją zagłodziłeś, mowa o systematycznym niedostarczaniu jej odpowiednich ilości pierwiastków.

Z kodem HASZYSZ dostajesz 20% zniżki w sprawdzonym sklepie Growbox.pl na wszystko! akcesoria do uprawy roślin

Sklep z nasionami marihuany

Polecana klinika konopna GreenDoctor.pl

Sklep z growkitami grzybów Z kodem HASZYSZ dostajesz 10% zniżki

Góra Dół