• Chcesz pomóc w rozwijaniu forum i naszej pasji? Zamieść link do Forum.Haszysz.com na swojej stronie, blogu, powiadom znajomych na forach lub w komentarzach
akcesoria do uprawy roślin
nasiona marihuany

Porady Porady.

Wyszukiwarka Forumowa:

meetstr

Well-known member
Buchów
0
Witam nie dlugo mam zamiar zaczac swoja pierwsza uprawe powiedzcie mi czego mi tutaj brakuje.

Zaczne od miejsca mam okolo 3.5-4m2, oblozylem cale to pomieszczenie od zewnatrz steropianem 5cm, pozniej deski a na deskach wszystko wylozone kocem termicznym (ratynkowym) .

Oświetlenie lampa sodowa hps 400w i lampa sodowa hps 250w.
Komplet nawozów Duo Grow, Duo Bloom, Ripen.
Ziemia, doniczki 11l lub 15l.
Dwa wiatraki dmuchajace
Wiadomo jakis miernik wilgotnosci powietrza, termometr.
Nasionka jakie chce sadzic to 12 nasionek white widow feminizowanych ze strony seed-bank.pl .
Powiedzcie mi co mi tutaj brakuje itd. Niektore rzeczy sa jeszcze w fazie zamowienia ale postaram sie wrzocic jakies zdjecie jak tylko bedzie wszystko gotowe; ) pewnie koncem przyszlego tyg.

---------- Aktualizacja posta 18:36 ---------- Czas poprzedniego posta 17:32 ----------

ktos mi cos tutaj podpowie?:D

WatchingTheSky

Well-known member
Buchów
0
Całe te 4 m^2 chcesz przeznaczyć pod uprawę? Jeśli tak to tego światła masz przecież za mało.
Te pomieszczenie stoi na zewnątrz? Bo z tego co napisałeś to obłożyłeś go od zewnątrz styropianem.

A mało odpowiedzi dlatego, bo jeśli pierwszy raz chcesz uprawiać i od razu na tak dużą skalę to... krzyżyk na drogę jedynie można dać (czy postawić? jeden grzyb i tak wiadomo jak to się skończy). :D

SuF

New member
Buchów
0
Jestem poczatkujacym growerem ale czy 2 wentylatorki to nie za malo na taka powierzchnie(zalezy od ich mocy) ale trudno bedzie Ci nie przekroczyc 30'C. Przydal by sie jeszcze filtr powietrza

meetstr

Well-known member
Buchów
0
nie nie:D nie stoi na zewnatrz to jest w domu w pokoju:) popprostu przesunelem meble od sciany o 1.5metra i mam takie wejscie za meble z jednej strony meble z drugiej sciana:D od gory wszystko okrylem taka deska masywna:p i takie tam:D tzn nie koniecznie chce przeznaczyc na 12-14 roslinek tyle m2, przeznacze tyle ile bedzie potrzeba zeby je uprawiac:)

żululu

Well-known member
Buchów
0
Zacznij sobie lepiej od 1 krzaczka :bounce: Na tak duzą chodowle mozna sie porwac z odpowiednia wiedza i po wielu doswiadczeniach. Szkoda pradu i zachodu i nie zebym cie zniechecal ale zmiejsz skale tego przedsiewziecia.

meetstr

Well-known member
Buchów
0
a tam i tam mnie nie zniechecisz;P dam sobie rade;) wrzuce fotki:) jak juz beda sobie rosly;)

wyjewilk

Member
Buchów
0
te bende klepal cos w podobie ja i tobie tez bym radzil aloczyc wsio na 20godin i sprawdzic jak warunki jesli ok znaczy ok co do wentylacji a powiechnia hm za duza trohe max jak na 600 ze wezeniem przy 250 gruszka oblozone czyms odbijajacym swiatlo no i chyba cooltuba jesli bez tego da rade to z tym masz krag +maly blizej bedzie mozna roski na drmo sadzic moze sie nieoplaca ale co do amp jak czytalem nieoplaci sie malo im wiecej tym lepiej tylko jakies swiatlo miec musza trenuj jak nowy i zajarany to spie****ic niepowinieness jeszcze jak codzienny dozór to z fartem i glowo ostroznie i pilnuj ph :D http://www.hydroonline.pl/inni/mierniki-ec-i-ph/51.html :D:zjarany:

muller

New member
Buchów
0
12do14 spokojnie może się zmieścić na 1m2 , na miałem na m2 23 bez trenningu i starczyło miejsca ,powodzenia :):harvest:

wyjewilk

Member
Buchów
0
aha filtr weglawy na forum cz:zjarany:y wiki jest jak samoruba zrobic bo bedzie zapach :D:D

meetstr

Well-known member
Buchów
0
dwie takie lampki 400w i 250w hps sodowe wystarcza na tyle roslineczek? no tak jak piszesz jesli sie uda to nawet w metrze je posadze poprostu napisalem ze maksymalnie mam z 4m2 ale nie koniecznie tyle wykorzystam. a i jeszcze jedno ostatnia rzecz jaka wlasnie musze dzisiaj zamowic to nasionka, jakie mi polecicie? white widow nie bedzie zle na pierwszy raz? takie zeby ploniki byly jak najwieksze:p chociaz oczywiscie wiem ze to wszystko zalezy od wielu wielu innych czynnikow :) ale tak jak by ktos mogl cos doradzic to poprosze;P

---------- Aktualizacja posta 16:21 ---------- Czas poprzedniego posta 15:14 ----------

http://allegro.pl/lampa-sodowa-hps-400w-do-hodowli-roslin-najtaniej-i2527305831.html
http://allegro.pl/lampa-sodowa-hps-pl90e-philips-green-power-400w-i2526969333.html

moglby mi ktos powiedziec czym sie roznia te lampy? i ktore beda lepsze dla moich roslinek?

---------- Aktualizacja posta 16:53 ---------- Czas poprzedniego posta 16:21 ----------

odpowiedzial by mi ktos apropo tych lamp?:D lub nasionek?:p bardzo mi na czasie zalezy^^ dzieki z gory!

Z kodem HASZYSZ dostajesz 20% zniżki w sprawdzonym sklepie Growbox.pl na wszystko! akcesoria do uprawy roślin

Sklep z nasionami marihuany

Polecana klinika konopna GreenDoctor.pl

Sklep z growkitami grzybów Z kodem HASZYSZ dostajesz 10% zniżki

Góra Dół