nasiona marihuany

Poradzicie mi cos

Wyszukiwarka Forumowa:

SND

Well-known member
Buchów
1
Własnie za jakis czas (jak uzbieram hajs) mam zamiar zaczac cos hodowac.I sprawa wyglada tak mam szafe 2 drzwiową dł. 1 metr, szer.0.5 metra i wysokosc 1.45 metra.Mam zamiar wstawic tam lampe HPS - 250 W (z hemp.pl) , i do tego zwykły wiatrak(mniej wiecej taki http://allegro.pl/item112770889_wentylator_ravanson_ks1604_kredyt.html ).I mam do was w zwiazku z tym pare pytan po 1) czy taki zestaw bedzie dobry.2)jaka odmiane sobie wziąsc(chodzi mi o taka zeby byla w miare latwa w uprwie i urosła gdzies do 1.20metra) i ile roslin mógłbym zasadzic w takiej szafce(nasiona bede brał z www.cannabis.fr.pl )Jezeli macie jakies dobre rady co do takiej hodowli to piscie.

XXXXXXXX

Well-known member
Buchów
1
ja ci powiem tyle że z nasion z nirvany bardzo często wyrastają jakieś mutanty raz na dobre raz na złe jeśli chodzi o tego boxa to jest na forum napewno napisane a odmiane bym polecał NL.pzdr światło dobre tylko gdzieś na forum był przelicznik który przeliczał rozmiary boxa i jakie na te rozmiary naświetlenie.jak pomogłem to możesz zaznaczyć :pr:

SND

Well-known member
Buchów
1
co do nasion to chyba wezme white rino.Poradzcie mi cos co do tego wiatraka czy bedzie on dobry ??

koyot

Well-known member
Weteran
Buchów
1
aloha...ja bym rozplanowal na twoim miejscu to tak:

Szafa jest konkretna 0,5m2...hps 250 wydaje sie byc optymalny...ale zaopatrzylbym sie na twoim miejscu w 4(ok)szt swietlowek energoszczednych...przy hps zazwyczaj rosliny rosna wolniej i ogolnei gorzej...mozesz dac hps max wysoko a siwetlowki bezpordenio nad roslinami...

wentylator ma za zadanie pobierac swieze powietrze z zewnatrz boxa do srodka a nei robic wichure w wewnatrz...kup sobie kanalowy lazienkowy 14v(25-30zl) wyciagowy montujesz odwrotnie tak co by ci wial do srodka...jeden powinien ci wystarczyc ...u gory zrobisz otwor zeby same powietrze moglo uciec

szafe wyluz najlpeij odwrocoonymi plakatami, biala strona...

na spod szafy daj sobie gruba folie nawet mozesz dac dwie warstwy...zeby nic nie przeciekalo...zamiast wstawic pojemniki z woda mozesz nalac na spod, zrobic basenik...ale pamietaj tez zeby czasem przesuszyc ziemie

zeby rosliny szybko rosly, nie wyciagaly sie, trzymaj jak swietlowki jak najblizej roslin ok 1-2cm...przy hps 250 u gory nie musisz robic odblysnikow dla swietlowek tylko zamontowac je jakos poziomo nad roslinami i wzraz ze wzrtostem rosliny podnosic swietlwoki

co do odmian to proponowalbym grapefruit z femaleseed..nie powinna sprawic trudow w uprawie a weedzik jest slodki i ma dobra moc...pozatym unikniesz balaganu z rozroznianiem plci w boxie a 4 szt bedzie w sam raz na ten box...no chyba ze chesz miec walsne nasionka...co polecam zrobic i dokupic jakas odmiane nie fem i posiac obok;]

pozatym przegladaj forum kompedium haszysz.com tam znajdziesz odp na pytania

S

SOLARR

Guest
ALLEDrogo Takie wiatraczki są w hipermarketach za 29 zł.

koyot

Well-known member
Weteran
Buchów
1
poszukaj wentylatorow w sklepach elektryczno-agd-przemyslowych...ja kupilem za 25zl super cichy ostatnio, firmy kurde nei pameitam...ten na allegro nie jest zly choc drogi i nie jest potrzebna opcja z wylacznikiem na lancuszku...

SND napisał:
tych swietlówek nie bede kupował mysle ze ten hps 250 wystarczy

skad mozesz przypuszczac jak to twoj pierwszy indor...? bez swietlowek rosna gorzej wolniej przez to ze hps nei ma tyle neibieskiego widnma co swietlowki...wystarczyly by ci 2-3 swietlowki na pierwsze 2-3 tyg i dalo by to porzadany efekt

Shogo

Well-known member
Weteran
Buchów
1
ten wiatraczek to mi sie podoba ;] ]

a co do swiatla to pierw kup swietlowki a potem dodaj hps

borek gt

Member
Buchów
0
-=edson=-, jakie nasiona wybrac do domu, musza byc takie aby byulo bardzo malutkie, odpisz jak mozesz najlepiej na gg6113136 albo meila borek997@vp.pl :queen: :bounce:

VipGrower

Well-known member
Weteran
Buchów
1
borek gt napisał:
jakie nasiona wybrac do domu, musza byc takie aby byulo bardzo malutkie, odpisz jak mozesz najlepiej na gg6113136 albo meila borek997@vp.pl

heh sory za offtopa fajny masz e-mail Por. Borewicz 997 LOL ;) :tongue:

Z kodem HASZYSZ dostajesz 20% zniżki w sklepie Growbox.pl na wszystko!

nasiona marihuany

Polecana klinika konopna GreenDoctor.pl

Góra Dół