Witam Wszystkich,
Jak w temacie, poszukuję sposobu pomiaru widma PAR lub całego spektrum światła 380-700 nm.
do tej pory niewiele udało się znaleźć a dotychczasowe pomysły kończyły się fiaskiem
l:
Ale znalazłem użytkownika Marihuanator, który w jednym z postów chwali się zrobieniem takiego urządzenia,
Tylko problem zaczyna się z końcem tego cytatu, nic niema więcej na temat tego urządzenia a sam kontakt z autorem jest niemożliwy.
Może Wy wiecie coś na temat analizatora lub macie kontakt do tego człeka
Jak w temacie, poszukuję sposobu pomiaru widma PAR lub całego spektrum światła 380-700 nm.
do tej pory niewiele udało się znaleźć a dotychczasowe pomysły kończyły się fiaskiem
Ale znalazłem użytkownika Marihuanator, który w jednym z postów chwali się zrobieniem takiego urządzenia,
Mam analizator, też sam zrobiłem. Tzn przystawka do kompa
. Mam ziomka co wymiata w atmegach i 8051 i jak mam jakiś problem, albo coś do stworzenia, to walę do niego i wspólnie działamy, ja nie jestem fanem cyfrówki, ale proste rzeczy, takie jak zmiana konkretnych funkcji w gotowym programie, to nie jest żaden problem. Napisać od zera to już dla mnie zbyt czasochłonne i potem szukanie błędów, testowanie trwa wiecznie, a co 2 głowy to nie jedna, dlatego część cyfrową głównie "nadzoruję"
Tylko problem zaczyna się z końcem tego cytatu, nic niema więcej na temat tego urządzenia a sam kontakt z autorem jest niemożliwy.
Może Wy wiecie coś na temat analizatora lub macie kontakt do tego człeka