akcesoria do uprawy roślin
nasiona marihuany

Potężne umysły, wielkie mózgi !!!!

Wyszukiwarka Forumowa:
S

sub

Guest
A czemuż to nie uczymy się języków obcych? Zwłaszcza języka międzynarodowego, którego w dzisiejszych czasach wstyd wielki nie znać?

Po to aby potem byc kopanym w du*ę.
Aby stracić masę czasu w pracy ;)

Widzę kolejny ciekawy wątek:D
Tylko jak zwykle nie mogę się odnieść do całości zamieszczonych tekstów bo jak zwykle SUB zapomniał, że są tu między nami tacy, którzy są polskojęzyczni...

Ostatnia edycja:
S

sub

Guest
ty a tu jest As co jak miał dwa lata to śmigał w czterech językach [ pie****ony ;a ja z jednym mam problem ]

Matka natura to nie sprawiedliwa zdzira. Wszystkim po równo !!!
Ja także mam problem z jednym ;(
Drugi ujowo.
chędożona mediana !!!

Był taki film - gdzie ludzie nosili na głowach - specjalne nakładki. Jaki tomiało tyt?

Ostatnia edycja:

arm

Well-known member
Buchów
1
dlatego obiecałem sobie że jak w 'krzyżu' coś mi strzeli ,przy wysiadaniu z ursusa biorę się za języki.Będę gotował ozory-aż mnie zaproszą do top szefa!!!

D

delete

Guest
Nieznajomość inglisza prowadzi Was do jednej, megawielkiej megachujni, tak wielkiej, że większa już być nie może - musicie oglądać filmy z lektorem :D Ja tak wyobrażam sobie najgorsze z możliwych tortury - filmy z polskim lektorem 24/7, aż się trzęsę na samą myśl...

D

delete

Guest
W polskiej TV napisów nie ma. Ostatnio coś niechcący ściągnąłem z polskich torrentów i to było z lektorem - długo z szoku wychodziłem, a pomysleć, że ludzie takie coś oglądają i bulą za to abonament :)

arm

Well-known member
Buchów
1
muszę zapytać takiego młodego bambra jest tu blisko- posiada 2400 hektarów od chu*a kukurydzy i inne taki e
nie widzę po nim tej mega chujni ale wiem ze nie zna nic z w lenguiczu inglisz.[tyle co kali]
zapytam się ;jak to odbiera ;powiem mu że zbliża się do chujni !
jak myślisz co powie ?

arm

Well-known member
Buchów
1
ja myślę na tyle ile go znam - ze tak ;sram na ingilsz i tak się muszę z niemcami użerać i na dodatek tam ciągle chu**wa pogoda ,czemu ni zapytosz o brazylia tom jest ładno pogodo ;ja do niego tam portugalski, angielski;
a on; że jak tam wleci to będą mu laskać pytonga bez słów-tyle ma frutu
kozak co ??
ps kozak -ten co kozy ***ie !!!

S

sub

Guest
będą mu laskać pytonga bez słów

Ale z języczkiem.

ps kozak - ten co kozy ***ie !!!

Zoofil - jestem przywiazany do - innych znaczeń słów.

Zoofilia (gr. ζωον, zōon – „zwierzę” i φιλία, philia – „przyjaźń” lub „upodobanie”) – rodzajparafilii seksualnej: stan, w którym jedynym lub preferowanym sposobem osiągania satysfakcji seksualnej jest wykonywanie czynności seksualnych przy udziale zwierząt.
Przykładowo można wymienić: avisofilię (pobudzenie seksualne związane z ptakami), ekwinofilię (pociąg seksualny do koni), kynofilię (zoofilia związana z psami), ofidyfilię (podniecenie związane z kontaktem z wężami), czy nawet formikofilię (pobudzenie związane z owadami).

....

Już w starożytności ujawnił się problem zoofilii, która najwyraźniej trapiła ówczesne społeczeństwa. Liczne przykłady tego zachowania seksualnego podaje Biblia (Wj. 22, 18([SUP][6][/SUP]); (Kpł. 18, 23; 20, 15-16[SUP][7][/SUP]); (Pwt. 27, 21[SUP][8][/SUP]). W Księdze Kapłańskiej określana jest jako „obyczajkanaanejski”. Grecki historyk Herodot notuje, że tego typu praktyki pojawiały się w Egipcie jeszcze w V wieku p.n.e.
Jak pisze Jerzy A. Kowalski, musiały to być zachowania o rodowodzie niezbyt wówczas odległym w czasie i prawdopodobnie związane były z udomowieniem zwierząt. Zachowaniom zoofilnym musiało najwidoczniej sprzyjać pasterstwo oraz związane z tym oddalenie od siedzib ludzkich. Mogło to być także echo dawnej sakralizacji hodowli zwierząt, dawnych agrarnych kultów zooseksualnych, w których zwierzętom domowym nadawano niezwykle wysoką rangę. Znalazło to między innymi wyraz w ubóstwianiu zwierząt hodowlanych oraz w celebrowaniu rytualnych kopulacji z udziałem zwierząt. Być może nie zawsze seks ze zwierzętami był potępiany. Na przykład w mitologii greckiej motywy zoofilne są dość liczne. Samej postaci byka dotyczą dwie co najmniej opowieści. Zeus pod postacią byka posiadł Europę, a inny mit opowiada o spółkowaniu Pazyfae, żony króla KretyMinosa, z bykiem. Legendy te mogą być reminiscencją jakichś przedwiecznych, rytualnych praktyk, które naprawdę miały miejsce[SUP][9][/SUP].
W pewnym momencie zjawisko nadmiernego spoufalania się ze zwierzętami przybrało tak dużą skalę, że władze zabrały się za ostre zwalczanie tego zjawiska. Na przykład w Mezopotamii i Azji Mniejszej za seks ze świnią, owcą czy suką groziła kara śmierci. Jeśli zwierzę skoczyło na człowieka, zabijano je, a dodatkowo, niejako w zastępstwie poszkodowanego człowieka spalano inną owcę jako substytut tego człowieka. Człowieka uważano więc za współuczestnika czynu powodującego nieczystość magiczną, choć nie ponosił on za to winy[SUP][10][/SUP].

http://sjp.pwn.pl/slownik/2474732/kozak

kozak1. «but zimowy z wysoką cholewką»
2. «o kimś żywym, śmiałym, lubiącym się popisywać brawurą»
3. zob. koźlarz.
4. «ukraiński taniec ludowy, tańczony przez mężczyzn z przysiadami, wyrzucaniem nóg i podskokami; też: muzyka do tego tańca»
5. «żołnierz lekkiej jazdy – dawnej formacji wojskowej złożonej z Kozaków»
6. «sługa na dworze magnackim, ubrany jak taki żołnierz»
kozacki • kozaczek

Podczas myślenia „posługujemy się" słowami, mianowicie słowami języka. [ 4 ] Myślenie jest więc zawsze myśleniem w języku. Należy zwrócić uwagę na istotny fakt, iż myśląc w języku, w naszym umyśle nie pojawiają się prócz wyrazu językowego jakieś „znaczenia", bowiem sam język jest nośnikiem myśli (choć można myśleć za pomocą obrazów, tzn. bez słów; ale nie o takie myślenie chodzi tutaj Wittgensteinowi, tzn. nie chodzi mu o wizualizację). Nikt nie wątpi, słysząc od kogoś, kto wyliczył coś w myśli, w to, że właśnie to zrobił. Nikt nie wątpi w to, że działo się to tylko w jego myślach. Usłyszany przez nas wynik, gdy zgodny jest z naszymi obliczeniami wykonanymi może na papierze, nie budzi naszej wątpliwości, że człowiek ów naprawdę takiego obliczenia dokonał. Mało tego: człowiek ten wie, że liczył i wie jak liczył, a przecież poprawny wynik bez rachunku byłby niewytłumaczalny.Liczenie to było bez wątpienia liczeniem w języku.

Liczenie w wyobraźni nie jest mniej rzeczywiste niż liczenie na papierze. To liczenie także jest rzeczywiste, z tym, że w myśli. Dlatego zapytany o to, czy faktycznie to wyliczyłem, mogę bez wahania odpowiedzieć twierdząco, jak twierdząco mogę odpowiedzieć na pytanie jaki kolor widzę w danym momencie. Rozpoznaję go, gdyż „umiem po polsku". Zarówno pojęcie bólu, jak i czerwoności, zdobyłem wraz z językiem.
Percepcja koloru wydaje się z jednej strony wymykać ujęciu pojęciowemu, z drugiej zaś strony analiza kolorów ma być właśnie analizą pojęciową.

Ta analiza jest jednak ograniczona przez fakt, że potrzebne jej jako punkty orientacji pojęcia czystych kolorów są nieuchwytne i praktycznie niepotrzebne. Wynika stąd, że analiza pojęciowa jest w istocie grą językową, która jako praktyczna nie obejmuje przypadków „czystych", bo nie odgrywają one wielkiej roli praktycznej. [ 5 ] Każdy znak, czy to słowo, czy rysunek, zdaje się być martwy, a tym co nadaje mu życie, jest użycie tego znaku, a więc kontekst w jakim się tego znaku (słowa) używa. To okoliczności są tym, co dopowiada znaczenie słowa.
Na pytanie: „Jak zdanie to robi, że przedstawia?" — odpowiedź mogłaby brzmieć: „A czyż tego nie wiesz? Widzisz to przecież, kiedy go używasz". [ 6 ]

----

Zauważyć należy, że nie ma języka, który obejmowałby wszystko. Wręcz przeciwnie — jest ich tyle, ile możliwych punktów widzenia. Każdy punkt widzenia, to odmienny język (lub lepiej: gra językowa). Każdy punkt widzenia, to niejako odmienny „paradygmat", a każdy taki „paradygmat" jest od innych tak odmienny, jak odmienni są ludzie, którzy patrzą przez niego na świat. Dużą część tego „paradygmatu" stanowi to, czego według Wittgensteina nie da się powiedzieć.Pozwolę sobie przypomnieć po raz kolejny, że składa się na to sytuacja, w której używa się słowa, ale także doświadczenia rozmówców, często jakże odmienne od siebie. Gdy to uwzględnimy, staje się jasne, że filozofia (która żyje przecież tylko w języku) staje się zrozumiała poprzez pewnego rodzaju inicjację, której nie poprzedza akt intelektualnego zrozumienia. Staje się dla tych, którzy pragną ją zaadoptować, zrozumiała w samym akcie akceptacji, który może, lecz nie musi być zgodny z samointerpretacją jej twórcy. [ 13 ] Poza tym nie trudno zauważyć, że językowa ścisłość, której domagał się Wittgenstein, nie zawsze jest możliwa, a skłonności do metafizycznych wywodów nie giną nawet u tych, którzy znają logikę naszego języka.

W świetle tych słów nasuwa się stwierdzenie, że język, choć bezsprzecznie determinuje nasze poznanie i umożliwia nam poprzez nadawanie nazw wyodrębnianie rzeczy w świecie, jest tylko trudnym do scharakteryzowania fundamentem, gwarantującym intersubiektywną zgodę. Poza jego zasięgiem znajduje się bowiem cały ogrom tego, o czym nie daje się nic powiedzieć, a sam język ginie za treścią, którą ze sobą niesie.

arm

Well-known member
Buchów
1
jak śmigam po forum to wszystkie języki mi się włączają nie tylko encyklopedyczny
koza to dziewczyna ;foka;świnka,itd
widać ze rożnie można kojarzyć

p.s.dla mnie katorga to wyjeżdżać z kraju
dobrze mi tu !!! i tyle

pavulon2012

Well-known member
Buchów
1
jak śmigam po forum to wszystkie języki mi się włączają nie tylko encyklopedyczny
koza to dziewczyna ;foka;świnka,itd
widać ze rożnie można kojarzyć

p.s.dla mnie katorga to wyjeżdżać z kraju
dobrze mi tu !!! i tyle

Człowiek inteligentny jest jak kameleon,w zależności od otoczenia.tj(otaczających go ludzi), potrafi on dostosować się zachowaniem,slangiem;;itd.Tak mi się wydaje bynajmniej....zaobserwowałem takie dziwne zachowania nie jednokrotnie...zmiana słownictwa,ton głosu itd.

Z kodem HASZYSZ dostajesz 20% zniżki w sprawdzonym sklepie Growbox.pl na wszystko! akcesoria do uprawy roślin

Sklep z nasionami marihuany

Polecana klinika konopna GreenDoctor.pl

Sklep z growkitami grzybów Z kodem HASZYSZ dostajesz 10% zniżki

Góra Dół