• Chcesz pomóc w rozwijaniu forum i naszej pasji? Zamieść link do Forum.Haszysz.com na swojej stronie, blogu, powiadom znajomych na forach lub w komentarzach
akcesoria do uprawy roślin
nasiona marihuany

Potrzebny doswiadczony lekarz

Wyszukiwarka Forumowa:

Amnezia\|/Haze

Well-known member
Buchów
0
Witam posiadam roslinke ''bubblelicious'' zostala zasadzona 28 maja a do tego czasu jest z nia naprawde zle. Po pierwsze dlatego ze kolega sadzil 3x bubblelicious i jedna dal mi problem w tym ze gdy ja dostalem ona byla mniejsza o jakies 50 cm niz inne mimo ze zostaly zasadzone jednoczesnie w tym samym czasie tez przy przenoszeniu planta zlamala sie lodyga w 3 czesciach w dwoch sie wyleczyla przy trzeciej musialem po prostu obciac wiec stwierdzilem ze sklonuje ta galazke...i od tego czasu zaczelo z nia byc coraz gorzej. Ponizej wklejam link do zdjec byscie mogli ja zobaczyc ja osobiscie stracilem juz nadzieje ale jesli istnieja jakies metody to bylbym niezmiernie wdzieczny :)

https://www.forum.haszysz.com/solarr/displayimage.php?pos=-303301]

***oswietlenie 1x 23W przez 24h

M

Mr. Edek

Guest
Nie wiem jak mogłeś jej tak łodygi połamać, mizernie to wygląda, a przy takiej żaróweczce to jak ona ma się rozwijać... na pewno jest mega zestresowana, możesz próbować wystawiając ją na dwór, oprysk z asahi obowiązkowy i czekać czy się odbije.

F.B.I

Well-known member
Weteran
Buchów
0
witam, co wy kur.a wszyscy macie z tym asahi, jak to zniknie z rynku to pół forum przestanie istniec bo bez tego już sie nie da uprawiac. Kolego widze że twój plan dostał niezle po dupie, i jest regularnie przelewany, za mokro! jak bys sie czuł gdyby twoje płuca ktos zalał wodą po same gardło???.. odpowiedz sobie, plant nie ma szans sie otrzasnąc bo nawet nie dajesz mu szansy złapac oddechu, druga rzecz... cos tam swiatełko szwankuje albo swiecisz byle jak, bo twoja roslinka zdecydowanie weszła w faze kwitnienia, zmien swiatło na 18/6 i podlewaj raz na tydzien na razie to może ją uratujesz, poza tym czy aby napewno oswietlasz ją żarówką???.... bo jakos jest wyciągnieta jak badyl na parapecie. Pozdrawiam.
Ps. bede obserwował.:freak:<lol>:smokee:

Amnezia\|/Haze

Well-known member
Buchów
0
Wiem ona troche przezyla ale kto spaceruje z plantem przez 30 min ?? Po za tym nie trzymam jej na parapecie nie jestem glupi :) trzymam ja w wlasnorobionym boxie pomalowanym na bialo. Co do oswietlenia...tak to prawda weszla w faze kwitnienia przez mojego udolnego zioma bo przestawil czas za wczesnie. Voodoo mysle ze sprobuje ja przestawic tak jak mowisz po 4-5 dniach wkleje kolejne zdjecie oby sie cos poprawilo. Co do podlewania odkad jest w moim domu (7 dni) podlalem ja tylko raz a ziemia caly czas wilgotna ? az za bardzo. thx za podpowiedz

ps: jak cos to moge jeszcze wkleic dokladniejsze zdjecia wiec mowcie jesli chcecie zobaczyc. Peace

Ostatnia edycja:

rękawiczka

Well-known member
Buchów
0
To sam sobie odpowiadasz. Roślinka ma za mokro. Tak jak kolega mówił po co komu asahi? Wydajemy pieniądze w błoto. Najważniejszy czynnik który wpływa na rośline to jak o nią dbamy i uważamy. Z uwaga u ciebie ciężko xD przestaw światło, przesusz ziemie, dodaj biohumusa i będzie git :)

Amnezia\|/Haze

Well-known member
Buchów
0
No wiec tak 3malem ja przez 4 dni 18/6 bez podlewania i juz sie poprawilo : )) Za dwa dni zaczne podlewac z biohumusem, druga sprawa zrobilem trening i ja naciagnalem do doniczki dzisiaj pod wieczor wkleje zdjecia :spalony:

Raf_rk

Well-known member
Weteran
Buchów
3
zdecydowanie za słabe oświetlenie
poza tym user voodoo811 ładnie ci odpowiedział - zastosuje się do jego uwag, zwiększ co najmniej dwu (a jeszcze lepiej trzykrotnie) oświetlenie i może coś z tego będzie.

Raf_rk

Well-known member
Weteran
Buchów
3
23w to malo ? To jaka musze wstawic ?
ok niedlugo czas na zakupy :D
Jakie są wymiary boxa? A może trzymasz bez boxa? Oświetlenie zależy od powierzchni. Zmierz podstawę (wysokość nie ma znaczenia, bo odległość od lampy i tak się przecież reguluje) i policz na kalkulatorze (wpisz "kalkulator lumenów" w wyszukiwarkę i będziesz wiedział o co kaman ;)

Z kodem HASZYSZ dostajesz 20% zniżki w sprawdzonym sklepie Growbox.pl na wszystko! akcesoria do uprawy roślin

Sklep z nasionami marihuany

Polecana klinika konopna GreenDoctor.pl

Sklep z growkitami grzybów Z kodem HASZYSZ dostajesz 10% zniżki

Góra Dół