akcesoria do uprawy roślin
nasiona marihuany

Potrzebuję pomocy w podłączeniu

Wyszukiwarka Forumowa:

JazdaJazda

Well-known member
Buchów
2,203
I tak również jest prawidłowo :) jeden ch*j tak na prawdę czy jest tak czy tak :) ma spełniać swoją rolę i koniec :)

JazdaJazda

Well-known member
Buchów
2,203
Czysto teoretycznie jest lepiej żeby przez filtr powietrze było ciągnięte a nie przepychane aby prawidłowo działała ta dodatkowa siatka przeciwpyłowa żeby wydłużyć żywotność tego filtra .W moim przypadku często był problem z wysokością i wywalenie filtra po za box dało dodatkowe kilkanaście cm do podniesienia lampy :) poprzednie grow przeleciałem na pchaniu powietrza przez filtr bez tej osłony i wszystko było klawo :)

Alfons

Well-known member
Buchów
2,941
Odznaki
4
Dziękuję za hejt właśnie czekałem w sumie na to, pytam się żeby nie spieprzyć bo nie mam już dokupić gdzie czegoś na szybko
To nie hejt kolega delikatnie zwrócił uwagę...
I tak zostałeś bardzo łagodnie potraktowany...
Swoją drogą ciekawe jak ci pójdzie uprawa jak się zastanawiasz jak podłączyć wentylację:fu*k:

neurofan

Well-known grower
Weteran
Buchów
5,458
Odznaki
4
Czysto teoretycznie jest lepiej żeby przez filtr powietrze było ciągnięte a nie przepychane aby prawidłowo działała ta dodatkowa siatka przeciwpyłowa żeby wydłużyć żywotność tego filtra .
Tak lepiej. Jak dla mnie to jedyne sensowne podłączenie filtra, oraz wypuszczanie ciepłego wilgotnego powietrza po za pomieszczenie

woozy92

Member
Buchów
0
To nie hejt kolega delikatnie zwrócił uwagę...
I tak zostałeś bardzo łagodnie potraktowany...
Swoją drogą ciekawe jak ci pójdzie uprawa jak się zastanawiasz jak podłączyć wentylację:fu*k:
może jakoś pójdzie dawniej miałem mini boxy i out i cos tam zawsze z tego było teraz trochę zainwestowałem i nie chce zepsuć i tez nie chce żeby mi waliło w garażu bo mamy garaże wspólnotowe dzielone jedynie ścianka

woozy92

Member
Buchów
0
Moich idiotycznych pytań ciąg dalszy 🐟
Na razie pomontowałem to tak, żeby tylko zobaczyć, bo u mnie w kraju, gdzie mieszkam, nadal jest maksymalnie 5 stopni, a ja będę to trzymać w garażu.
Przypomnę też, że jak kupowałem to w PL, to miał być cały „elegancki” zestaw, który będzie ograniczać zapach, no ale nie wyszło 😅
Jak to pomontowałem tak jak na obrazkach, to nie wiem — ten wentylator jest bardzo luźny. Nawet jak go ściskam gumkami, to dalej lata.
A ten pochłaniacz zapachu to myślałem kupić jakąś rurę wentylacyjną i to podłączyć jakoś, tylko nie wiem jak to najlepiej zrobić.
No i problem jest też taki, że tam gdzie mieszkam, nie ma za bardzo gdzie tego kupić — jedynie coś w budowlanym.

woozy92

Member
Buchów
0
Myślałem że temat został wyczerpany...
Kup przewód wentylacyjny odpowiedniej średnicy w budowlanym i podłącz. https://www.growbox.pl/pl/products/przewod-wentylacyjny-alu-pvc-o-102mm-5m-5776
No właśnie niestety nie, dopiero się powoli do tego zbieram.
Ok, ale co zrobić, żeby mi się tam tak nie trzepało i nie latało ten wentylator? Czy kupić jakiś inny, większy? Widziałem, że ludzie też jakoś montują te filtry w boxie z użyciem Mars Hydro Inline Duct Fan z regulacją prędkości, ale ja mam za niski box na takie rozwiązania. Nie chcę, żeby mi ten wentylator spadł na lampę czy coś.

woozy92

Member
Buchów
0
Ewentualnie mogę coś domówić z internetu z Polski z wysyłką za granicę, albo może tutaj coś znajdę online — tylko potrzebuję porady. Kurde, to miało wyglądać inaczej… miało być wszystko pięknie, do wyciągnięcia z pudełka i miało grać elegancko, a tu wychodzą komplikacje. Ale dobrze, że mam jeszcze czas.

narratorjack

Active member
Buchów
182
Odznaki
1
Ja bym na twoim miejscu w taki sposób to zamontował
Filtr musisz zawiesić w boxie, do niego taśmą przyklejasz wentylator(też go musisz zawiesić) i do wentylatora przyklejasz przewód wentylacyjny i go puszczasz poza boxa a najlepiej za okno(mi ciepłe i wilgotne powietrze do pokoju leci). Powietrze idzie Filtr>Wentylator>Przewód>Poza boxa

BetonowyDaniel

Edward A. Murphy
Buchów
10,103
Odznaki
12
@woozy92 to co wrzucił @Alfons jest kompletną odpowiedzią przecież...
Tam jest nawet filmik w którym facet POKAZUJE jak to podłączyć itp

1000005710.jpg

PiekneChwile

Well-known member
Buchów
115
namioty jakościowo jak pączki z marketu dlatego wentylator i filtr mają wisieć

woozy92

Member
Buchów
0
tak rozumiem ale kurde to wszystko zajmie trochę miejsca , w środku , a box 140cm wysokości to lepiej było by mi jakoś dać to chyba ma zewnątrz jednak ze dla mnie priorytetem jest uniknięcie zapachu

BetonowyDaniel

Edward A. Murphy
Buchów
10,103
Odznaki
12
No to pod filmikiem jest też obrazek, Ja np mam poza boxem i też wrzuciłem Ci foto tego :)

Wentylator zawsze ma wyciągać z namiotu. Filtr zadziała niezależnie czy będzie przez niego wciągało czy wydmuchiwało.

Z kodem HASZYSZ dostajesz 20% zniżki w sprawdzonym sklepie Growbox.pl na wszystko! akcesoria do uprawy roślin

Sklep z nasionami marihuany

Sklep z growkitami grzybów Z kodem HASZYSZ dostajesz 10% zniżki

Góra Dół