- Rejestracja
- Lis 25, 2016
- Postów
- 89
- Buchów
- 1
Dla osób które chcą spróbować czegoś innego.
2 łyżki przesianej przez sitko (pobawionej łodyżek) brazylijskiej mate chimarao
2 łyżki płatków owsianych
łyżka pestek dyni
łyżka jagód goi
łyżka oleju kokosowego
łyżka wiórków kokosowych
łyżka płatków migdałów
łyżka miodu
biały sezam
kilka daktyli (4-5)
pół łyżeczki mielonego kardamonu
Daktyle jeśli posiadamy świeże i miękkie pozbawić pestek i posiekać, jeśli mamy suszone namoczyć w wodzie i zblendować.
Płatki owsiane zblendować do takiego stopnia jaki lubimy, najlepiej by były niezbyt drobne ale też by nie pozostał żaden w całości.
Pestki dyni i migdały lekko posiekać nożem.
Wszystkie składniki poza sezamem pomieszać w misce i zagnieść na jednolitą masę dłońmi.
Uformować batoniki lub płaski placek, który można nożem pociąć na batoniki.
Każdy batonik obtoczyć w sezamie.
Włożyć do lodówki na 2-3 godziny.
Poszczególne batoniki pakować w folię spożywczą lub papier do pieczenia

2 łyżki przesianej przez sitko (pobawionej łodyżek) brazylijskiej mate chimarao
2 łyżki płatków owsianych
łyżka pestek dyni
łyżka jagód goi
łyżka oleju kokosowego
łyżka wiórków kokosowych
łyżka płatków migdałów
łyżka miodu
biały sezam
kilka daktyli (4-5)
pół łyżeczki mielonego kardamonu
Daktyle jeśli posiadamy świeże i miękkie pozbawić pestek i posiekać, jeśli mamy suszone namoczyć w wodzie i zblendować.
Płatki owsiane zblendować do takiego stopnia jaki lubimy, najlepiej by były niezbyt drobne ale też by nie pozostał żaden w całości.
Pestki dyni i migdały lekko posiekać nożem.
Wszystkie składniki poza sezamem pomieszać w misce i zagnieść na jednolitą masę dłońmi.
Uformować batoniki lub płaski placek, który można nożem pociąć na batoniki.
Każdy batonik obtoczyć w sezamie.
Włożyć do lodówki na 2-3 godziny.
Poszczególne batoniki pakować w folię spożywczą lub papier do pieczenia