akcesoria do uprawy roślin
nasiona marihuany

Powolne wykańczanie krzaków przez ?

Wyszukiwarka Forumowa:

Gouryella

Member
Buchów
0
Witam...
Mam duży problem a mianowicie chodzi o to że coś chyba opie****a mi krzaki jak bobry drzewa... przy samej ziemi są ogryzione i zostawione... Miałem na jednym spocie 4 krzaczki, pewnego dnia przyszedłem i zauważyłem tylko jednego, reszta (najsłabsze) leżały sobie położone i wyschnięte. Myślałem że to wina ostatnich burz, a ponieważ krzaki nie miały jeszcze grubych łodyg miały prawo sie ułamać...
Dzisiaj zachodze i efekt ostatniego krzaka taki :

Na drugim spocie do tej pory nic się nie działo...
Dzisiaj zauważyłem w jednym krzaczku delikatnie podgryzioną łodyge w taki sam sposób (polećcie mi jakiś sposób na regeneracje przygryzionej delikatnie łodygi)...

Chciałbym dowiedzieć się co zniszczyło moje planty i jak temu zapobiec.
Czekam na szybką i fachową odpowiedz. Pozdrawiam

Ziołowy

Well-known member
Buchów
0
Mogą to być gryzonie , kup jakis odstraszacz lub sikaj na spocie , sraj , zostaw sierści zwierząt . Albo kup siateczke metalową ktora ma bardzo małe oczka i ogródź rośliny

ITSA

Well-known member
Weteran
Buchów
5
dobre ku**a widze że wszyscy mają ten sam problem tego roku

ja wczoraj odwiedzam spota a tam plant o grubosci łodygi kciuka

łodyga obgryziona ale obok znalazłem dzióry w ziemi to są nornice za***ane

już kupiłem srodek 27zł do mieszania z wodą i polewania a dziś robie ponowny obchód bo wcześniej na innym spocie w 2 dni wy***ały mi 15 plantów kórwy jedne dobrze ze to reg były bo za femi to łapke na te szmaty bym nastawił.

Gouryella

Member
Buchów
0
opryskanie w pobliżu plantów ropą pomoże ? Może jakieś łapki ?

---------- Aktualizacja posta 15:11 ---------- Czas poprzedniego posta 15:02 ----------

dzisiaj spróbuje zrobić jakieś blaszane osłonki na łodygi, będę szczał w butelke i pooblewam wszystko dookoła a jutro zakupie jakieś środki odstraszające...

ITSA

Well-known member
Weteran
Buchów
5
h*j wie poszukaj czym te kury odstraszyć/ja też o ropie myślałem tylko zastanawia mnie jak zadziałe na planty????

kupiłem ten specyfik z AGRECOL ale ***ie jak maść miętowa z benzyną delikatnie zmieszana

myśle że ropa da rade tylko bez przesady posmarować łodygi delikatnie i polać dokoła na trawie .

ja nadgryzioną łodygę taśmą izolacyjną owinełem żeby syf się jakiś nie żucił i wzmocniłem patykami bo ta bladź obgryzła twardą skorupę dokoła i plant się przewrócił a małe planty posiekała tak jak twoje. dziś ide na obczajówe i ponownie spota polać tym specyfikiem a zwłaszcza przy plantach łodygi żebym sie nie wkórwił

Gouryella

Member
Buchów
0
znaczy sie nie chce ropą pryskać plantów ale okolice spotu, ropa bardzo długo śmierdzi, myśle że w jakims stopniu może to poodstraszać... Może też jakaś trutka w okolicach ?

Z kodem HASZYSZ dostajesz 20% zniżki w sprawdzonym sklepie Growbox.pl na wszystko! akcesoria do uprawy roślin

Sklep z nasionami marihuany

Sklep z growkitami grzybów Z kodem HASZYSZ dostajesz 10% zniżki

Góra Dół