akcesoria do uprawy roślin
nasiona marihuany

Powstanie Warszawskie

Wyszukiwarka Forumowa:

Pamiętałeś o 68 rocznicy Powstania Warszawskiego?

• Tak

Głosów: 6 66.7%
  • Nie

Głosów: 3 33.3%

• Łącznie głosujących
    9
  • Poll closed .

Autoflowering

Well-known member
Buchów
0
Witam
Chciałbym was zapytać czy pamiętaliście o Powstaniu Warszawskim? Dzisiaj mija 68 rocznica.
1 sierpnia 1944 r. o godzinie 17:00 członkowie Armii Krajowej zaatakowali okupujące Warszawę siły niemieckie, z którymi walczyli przez 63 dni.

Gdy wyszedłem równo o 17:00 na balkon, z flagą biało czerwoną w ręce, i odpaliłem racę meczową aby uczcić ich pamięć, wyły syreny a ludzie wokół myśleli że się coś pali i dlatego syreny wyją...Jak widać młodzież więcej wie niż dorośli chociaż nas wtedy nie było a niektórzy ze starszych już byli...
7.jpg

PS: Do moderatorów: Jeżeli macie mi dać kolejnego warna za "bezsensowną ankietę" to lepiej usuńcie temat a nie dawajcie ostrzeżeń.

Pozdrawiam

Prontoprosto

Well-known member
Buchów
2
ja oczywiście że pamiętam co roku :) , według mnie decyzja o powstaniu była bezsensowna ponieważ zniszczyli nam stolicę (90% zabudowy miasta gdzie można obczaić film na youtube ruiny miasta ) i wybili większość ludzi , powstanie było źle przygotowane , brakowało sprzętu , czołgów , amunicji itp dzięki temu wielu historyków uważa że przez powstanie warszawskie polska straciła swoje kresy wschodnie nieodwracalnie gdzie była szansa je odzyskać po 1991 roku gdy ZZSR upadło , do tej pory lwów , wilno , grodno , stanisławów , tarnopol są poza granicami :(

smokeweed123

Well-known member
Buchów
2
Odznaki
3
ja oczywiście że pamiętam co roku :) , według mnie decyzja o powstaniu była bezsensowna ponieważ zniszczyli nam stolicę (90% zabudowy miasta gdzie można obczaić film na youtube ruiny miasta ) i wybili większość ludzi , powstanie było źle przygotowane , brakowało sprzętu , czołgów , amunicji itp dzięki temu wielu historyków uważa że przez powstanie warszawskie polska straciła swoje kresy wschodnie nieodwracalnie gdzie była szansa je odzyskać po 1991 roku gdy ZZSR upadło , do tej pory lwów , wilno , grodno , stanisławów , tarnopol są poza granicami :(

" Niech mówią że klęska , że czcić nie należy , ja jestem dumny z powstańczych żołnierzy " lepiej walczyć niż się poddać jak Czechosłowacja przed wojną , warto dodać podczas Powstania pod Warszawą stała i czekała na rozwój wydarzeń armia czerwona ( celowo z małej litery , ze względu na "szacunek" dla czerwonej hołoty ) sk***ysyny czekały by wejść i zająć osłabione walką miasto ... zawsze pamiętam , CZEŚĆ I CHWAŁA BOHATEROM ! pozdro

Prontoprosto

Well-known member
Buchów
2
" Niech mówią że klęska , że czcić nie należy , ja jestem dumny z powstańczych żołnierzy " lepiej walczyć niż się poddać jak Czechosłowacja przed wojną , warto dodać podczas Powstania pod Warszawą stała i czekała na rozwój wydarzeń armia czerwona ( celowo z małej litery , ze względu na "szacunek" dla czerwonej hołoty ) sk***ysyny czekały by wejść i zająć osłabione walką miasto ... zawsze pamiętam , CZEŚĆ I CHWAŁA BOHATEROM ! pozdro

nie mówię że czcić nie należy , jasne że pamiętać trzeba bo to nasza historia gdzie nasi potomkowie pisali ją krwią i trzeba do niej się odnosić z wysokim bardzo szacunkiem

Z tymi czołgami nieco się zagalopowałeś napisał:
hmm zawsze staram się pisać prawdę a jeśli chodzi o historię to bardzo się nią interesuję i mnie ciekawi jak też programy typu discovery mogę siedzieć pół dnia o oglądać , a co do histroii jeszcze to jest coś takiego że funkcjonuje w kanonach historycznych że ''naród który nie zna swojej historii'' musi ją przeżyć na nowo także ja wolę pisać nowe karty na nowo i uczyć się tego co kiedyś było i wyciągać z tego wniosku dzięki czemu to może ułatwiać życie

king61

Alko-Blanto-Sexo-holik
Weteran
Buchów
12
jasne że miało sens, każde powstanie przeciw zaborcy ma sens! niech się boją szwabskie i czerwone mendy!

L

lewak

Guest
To przypominam o 69 rocznicy, jakby ktoś zapomniał ;)

A tu zwiastun ciekawego projektu

Powstanie Warszawskie" to pierwszy na świecie film fabularny zmontowany w całości z materiałów dokumentalnych, opowiadający o tytułowym wydarzeniu poprzez historię dwóch młodych reporterów, świadków powstańczych walk. Film wykorzystuje autentyczne kroniki filmowe z sierpnia 1944 roku. Posiłkując się nowoczesną technologią koloryzacji i rekonstrukcji materiałów audiowizualnych oraz zapraszając do współpracy grupę znamienitych twórców, jego autorzy zrealizowali projekt, który nie ma odpowiednika w skali światowej

45346.jpg

h0m3r

Active member
Buchów
0
Bilon - Sierpniowe Niebo

Cześć I Chwała BOHATEROM !

mgr.JanTornister

Well-known member
Buchów
0
ciesze sie ,że coraz wiecej ludzi czci pamięć po bohaterach , którzy ratowali honor naszego narodu , lecz walka o wolną Polske nadal trwa.
PamiętaMY !

Siewca69

Banned
Buchów
0
Tymczasem najbardziej zlajkowany komentarz z forum szechtera:

Powstanie to była zbrodnia wojenna z której teraz robi się czyn bohaterski. W tym celu zakłamuje się historię i mówi się tylko o bohaterstwie żołnierzy, a nie wspomina się o ogromnych cierpieniach ludzi nie biorącej udziału w powstaniu. Efektem powstania było zniszczenie milionowego miasta przez powstańców.Nie byli to bohaterowie. To byli romantycy, którzy dopuścili się zbrodni. Potwornej zbrodni.

No comment...

L

lewak

Guest
A czego się spodziewać po szechterze, przecież kiedyś na łamach swojej gazety pisał, że Powstanie Warszawskie wybuchło po to aby dobić niedobitki Żydów z Powstania w getcie ;)

h0m3r

Active member
Buchów
0
Oczywiście że pamiętaMY o powstaniu :)
Przypominam również że o godz. 17.00 każdy Polak powieniem oddać cześć bohaterom.

Pozdrawiam i Niech żyje Łupaszko,niech żyje Wolna Polska !

:bounce:

resolute

Well-known member
Buchów
2
Oczywiście że pamiętam ;) Cześć i chwała bohaterom, herosom tamtych dni!

ocenzurowano - jeszcze jeden taki wybryk i Ban wynocha na forum historyczne albo h*j wie jakie. Kowalsky

Ostatnią edycję dokonał moderator:
D

delete

Guest
Jezeli tutaj tez bedzecie odbiegac od tematu ankiety ku**a i pietnowac swoje hore z***ane ideologie zwlaszcza osoby ktore nie pokazuja fotorelacji na forum o wiadomej tematyce a siedza tutaj aby szerzyc propagande siac ferment i wyladowywac swoja zlosc - temat poleci do kosza.

Dobrze powiedziane, też mnie irytują te narodowe cioty, co grow widzieli jak im ktoś pokazał, tylko propagandę niskich lotów tu sieją pie****ąc w kółko te same bzdury :freak:

Proponuje sie trzymac topicu a nie prowadzic swoje popie****one wojny bo to nie forum historyczne

Ja o powstaniu pamiętam i jak co roku tfu tfu na groby tych baranów, przez których roz***ano całe miasto i za***ano tysiące bogu ducha winnych ludzi, bo jakimś ćwokom się zachciało zgrywać bohaterów przez ku**a 63 dni - niech im ziemia ciężką będzie i niech ich lucyfer w piekle mocno kłuje widłami w du*ę i pilnuje żeby smoła zawsze była gorąca :crazy:

Z kodem HASZYSZ dostajesz 20% zniżki w sprawdzonym sklepie Growbox.pl na wszystko! akcesoria do uprawy roślin

Sklep z nasionami marihuany

Polecana klinika konopna GreenDoctor.pl

Sklep z growkitami grzybów Z kodem HASZYSZ dostajesz 10% zniżki

Góra Dół