akcesoria do uprawy roślin
nasiona marihuany

Pozycja pozioma wymagana???

Wyszukiwarka Forumowa:

RastaMasta

Member
Buchów
0
Witam. Zastanawiam sie nad tym czy ustawienie cfl'ek w poziomie jest jedyna sluszna metoda. Nie moge znalezc jakiegos info na forum a korci mnie zeby wsadzic wiecej niz 4 zarowki do mojego szafkoboxa. Na wiecej jest miejsce ale tylko jesli bylyby ustawione w pionie. W sumie swiatlo i tak sie odbija i nie wyparowuje przeciez ;) Nie znam sie i prosilbym o wyprostowanie mojego mozliwe ze blednego myslenia. Pzdr i z farcikiem.

RastaMasta

Member
Buchów
0
"Nad lampą i pod lampą znajduje się strefa gdzie nie dochodzi bezpośrednio światło. Oczywistym wnioskiem jest ustawienie roślin w okręgu wokół lampy" cyt z linka ktory mi podales. Mam rozumiec ze w miejsce bezposrednio pod lampa swiatlo nie dociera? yyyyy :/ Nie kumam czegos. Rozumiem ze jakies straty w lumenach sa ale z tego co mnie uczono promienie swiatla rozchodza sie (od zrodla) we wszystkich kierunkach. Fakt ze powierzchnia swiecacej zarowki w poziomie jest wieksza niz w pione ale po to chyba mamy odblysniki... Nie znalazlem choc szukalem dlugo jakiegos eksperymentalnego grow gdzie ktos ustawilby zarowki w pionie i rosliny pod nimi a nie wokol. Chyba bede musial to sprawdzic. Pzdr i dzieki za odp.

RobRoy

Well-known member
Weteran
Buchów
2
Rasta, cfl powieś jak Ci wygodnie i jak Ci pasuje w box aby dobrze wykorzystać przestrzeń.

Z kodem HASZYSZ dostajesz 20% zniżki w sprawdzonym sklepie Growbox.pl na wszystko! akcesoria do uprawy roślin

Sklep z nasionami marihuany

Polecana klinika konopna GreenDoctor.pl

Sklep z growkitami grzybów Z kodem HASZYSZ dostajesz 10% zniżki

Góra Dół