- Buchów
- 488
Jak w temacie doradźcie Pany co robić. Tuż przed indukcją pojawił się deficyt prawdopodobnie azotu w jednym z namiotów. Z racji tego, że nie chciałem "opóźnić" kwitnienia nie lałem juz nawozów na weg tylko od razu rozpocząłem indukcję. Niestety aktualnie skończyłem pierwszy tydzień pełnoprawnego flo (indukcje zacząłem 5.11)widzę, że problem postępuje. Korzystam z zestawu od firmy Hesi i robie wszystko według instrukcji z jedna różnica, że aktualnie powinienem według tabeli nalać bazowy nawóz na flo + boostera, ale boostera brak, bo się skończył, zamiast tego użyłem połowy zalecanej dawki Fosfor+ z pełną dawką BOOM complex.
Ziemia Biobizz Light Mix
Woda kranowa regulowana do 6.5 pH
Temp do 25°
Interwały podlewania różne co 2-3dni zależy kiedy paluch suchy na 5cm wtedy leję
Nawożenie co drugie podlanie.
Dodam, że eksperymentalnie w drugim namiocie podczas indukcji użyłem raz jeszcze zalecanej dawki nawozów na WEG (tj. TNT Complex+ Roots Complex + reszta z tabeli) i deficytu nie ma.
Doradcie proszę czy działać dalej według schematu i to zignorować czy może podlać jej tam jeszcze raz nawozu z WEGA
Pozdrawiam
Ziemia Biobizz Light Mix
Woda kranowa regulowana do 6.5 pH
Temp do 25°
Interwały podlewania różne co 2-3dni zależy kiedy paluch suchy na 5cm wtedy leję
Nawożenie co drugie podlanie.
Dodam, że eksperymentalnie w drugim namiocie podczas indukcji użyłem raz jeszcze zalecanej dawki nawozów na WEG (tj. TNT Complex+ Roots Complex + reszta z tabeli) i deficytu nie ma.
Doradcie proszę czy działać dalej według schematu i to zignorować czy może podlać jej tam jeszcze raz nawozu z WEGA
Pozdrawiam