akcesoria do uprawy roślin
nasiona marihuany

Preparaty outdoor automaty

Wyszukiwarka Forumowa:

borakkeks

Active member
Buchów
0
Witam w przyszłym roku w maju-czerwcu będę wysiewał 10-12 krzaków automatycznych. Mam pytanie odnośnie preparatów. Oczywiście ziemię przygotuje odpowiedni obornik, ziemia, pH, odpowiednie naturalne sposoby na ślimaki. Ale nie mam pojęcia jakich i kiedy powinno się używać środków typu mikroza ,biostymulatory, pożywki idt. Jestem w tym nowy ale bardzo dużo siedzę na forum i powiększam swoją wiedzę.jesli ktoś chciałby pomóc byłoby mi bardzo milo

Ostatnia edycja:

koczownik

Well-known member
Buchów
1,037
Jak siedzisz bardzo dużo na forum i powiekszasz swoja wiedzę , to powinieneś odnaleźć odpowiedzi na swoje pytania , chyba, że czytanie ze zrozumieniem stwarza Ci problemy . Więc, polecam praktyka + wnioski = doświadczenie 😉

borakkeks

Active member
Buchów
0
Jak siedzisz bardzo dużo na forum i powiekszasz swoja wiedzę , to powinieneś odnaleźć odpowiedzi na swoje pytania , chyba, że czytanie ze zrozumieniem stwarza Ci problemy . Więc, polecam praktyka + wnioski = doświadczenie 😉
Dzięki

Eko

997
Weteran
Buchów
26,305
Odznaki
13
Biota a i pk w oprysku

borakkeks

Active member
Buchów
0
Sorka zadam jeszcze jedno pytanie. co myślicie o takiej mieszance ziemi na af outdoor?

Dołki będę przygotowywał około 1.5 miesiąca przed przesadzaniem do ziemi właściwej.

Dołki 25L :

15- Ziemia kwiatowa Canna Terra Professional
5L - Sumin Torf ogrodniczy pH 5,5 – 6,5
1.5L- BioVIta perlit
ok. 0.5 kg dolomitu
(wszystko wymieszane)

Korzenie nie będą w workach (gleba na spocie jest miarę sprzyjająca ale chcę aby rośliny miały jak najlepsze warunki do jakościowej i wydajnej uprawy).

Jeżeli chodzi o podlewanie i jego częstotliwość będę musiał się o tym więcej dowiedzieć albo nauczyć samemu na tkw ,,wyczucie"

Ph metr to

Bluelab Soil pH Pen

Jeśli PH ziemi nie oscylowało by w widełkach 5.5-6.5 , wtedy będę reagował

Takich dołków będzie około 8 każdy oddalony od siebie o około 40 cm(tak abym mógł spokojnie wykonać ,,lst").
Lst będę wykonywać tylko na 3-5 krzakach.

2 tygodnie od wysadzenia zacznę używać:

Na okres rośnięcia:

Biobizz Fish-Mix
(2 litrowy spryskiwacz do niego 6 ml nawozu i spryskać uważnie liście) oprócz tego podawany przy każdym podlewaniu w proporcji 1-4 ml na 10L wody z kranu (odstanej min 24h) .

Na kwitnięcie:

,,Biobizz Bio-Bloom
Biobizz Top-Max"

(te dwa nawozy będą podawane w taki sam sposób)

Wszystkie wybrane nawozy są organiczne.

Jeśli chodzi o resztę pleśń oraz inne choroby i szkodniki będę się martwił na bieżąco.

,,Sarny i dziki" już przemyślałem sposób działania na nie. nie należy on do najtańszych ani najłatwiejszych ale na pewno spełni zadanie.

Jeśli czegoś brakuje lub czegoś nie podałem dajcie znać i postaram się sprostować.

Ostatnia edycja:

Szevo

Outdoor 4 ever
Weteran
Buchów
6,088
Odznaki
13
Chyba pierwszy outdorowiec z pH metrem. Ciekawe jak na spocie pH będziesz regulował???
Dołki na planty kop co metr, daj im miejsca
W ogóle to popatrz na zakończone fotorelki, jak na moje wydajesz siano na głupoty zamiast na nasiona. Kurzak, dolomit, hydrożel i coś na kwitnienie jak dotrwa w twoim przypadku. I wystarczy. To ku**a out a nie otwarcie olimpiady w Paryżu

borakkeks

Active member
Buchów
0
Chyba pierwszy outdorowiec z pH metrem. Ciekawe jak na spocie pH będziesz regulował???
Dołki na planty kop co metr, daj im miejsca
W ogóle to popatrz na zakończone fotorelki, jak na moje wydajesz siano na głupoty zamiast na nasiona. Kurzak, dolomit, hydrożel i coś na kwitnienie jak dotrwa w twoim przypadku. I wystarczy. To ku**a out a nie otwarcie olimpiady w Paryżu
Kurzak to może być granulowany obornik drobiowy? I czy myślisz że w tym przypadku kwasomierz jest zbędny? Jeżeli chodzi o nasiona to nie są najgorsze chyba:
5 nasion Trainwreck Auto Fast Buds
I 3 Nasiona Marihuany Runtz Auto - BARNEY'S FARM. Zdecydowałem się na 8 krążków jest możliwość że kilka nie wykiełkuje albo się nie uda wydaje mi się że z tyloma sobie poradzę z większą ilością był by problem z miejscem i z tym czy dałbym radę tyle pielęgnować odpowiednio.

Jescze zapomniałem dodać że cała ziemia nie tylko w dołkach będzie na początku 2025 gdy zrobi się cieplej przekopana granulatem obornika kurzego.

Ostatnia edycja:

Eko

997
Weteran
Buchów
26,305
Odznaki
13
Jprd kolego, kombinacja jakbyś miał sraczke conajmniej i nie wiedział że to zrobić, sądzisz af 15l gleby wystarczy mniej nie dawaj, oprysk z pk i w poogotowiu biotabs lub jakiś bok a reszta wyobraźni do kosza, jedynie co miąższ z dodać to hydrozel, terra pro to nie wiem czy zdążą wyjeść ten azot z gleby

borakkeks

Active member
Buchów
0

Jprd kolego, kombinacja jakbyś miał sraczke conajmniej i nie wiedział że to zrobić, sądzisz af 15l gleby wystarczy mniej nie dawaj, oprysk z pk i w poogotowiu biotabs lub jakiś bok a reszta wyobraźni do kosza, jedynie co miąższ z dodać to hydrozel, terra pro to nie wiem czy zdążą wyjeść ten azot z gleby
Czy nawóz

ALGORYTM PK 1 L od argariusa będzie dobry? Czy to się podaje dolistne, na jakim etapie roślinki.​

A tabsy daje się do dołków z glebą odrazu? Bo nie wiem co to znaczy w pogotowiu, że się wrzuca gdy roślinka już wyrośnie?

Szevo

Outdoor 4 ever
Weteran
Buchów
6,088
Odznaki
13
Ty weź zobacz jak robią to forumowicze od lat i nie wymyślaj koła na nowo. To out i ma być prosto. Nie komplikuj sobie i plantom życia. Weź jakieś sezon/Fasty bo z samymi autosami może nie wypalić ten projekt. Ogarnij z 2-3spoty i je stuninguj, potem czekaj cierpliwie. Po co martwisz się staniem jak nie ma co jeść.

volun

Well-known member
Buchów
378
,,Sarny i dziki" już przemyślałem sposób działania na nie. nie należy on do najtańszych ani najłatwiejszych ale na pewno spełni zadanie.

Ja tam sikałem raz na jakiś czas na spocie wiele razy widziałem obok sarny jelenie łosie miały chyba legowisko obok jednego z moich spotów ale nigdy nie miałem problemu z dzikimi zwierzętami także aż tak nie trzeba się stresować nimi

Z kodem HASZYSZ dostajesz 20% zniżki w sprawdzonym sklepie Growbox.pl na wszystko! akcesoria do uprawy roślin

Sklep z nasionami marihuany

Sklep z growkitami grzybów Z kodem HASZYSZ dostajesz 10% zniżki

Góra Dół