akcesoria do uprawy roślin
nasiona marihuany

Prośba o ocenę dojrzałości 3 kobitek i pierwszego treningu.

Wyszukiwarka Forumowa:
Buchów
0
Witajcie,
Z góry przepraszam jeśli zły dział, lecz nie mogłem zadać tego pytania w dziale "Dojdą? Kiedy ciąć?".
Jest to dla mnie bardzo ważne, więc jeśli coś źle zrobiłem proszę o zwrócenie uwagi lub przeniesienie.
Wczoraj zauważyłem pleśń na moich roślinach, a że chcę je przeznaczyć na olej RSO (mam nowotwór - glejaka), nie muszę tłumaczyć, że potrzebna jest znaczna ilość materiału i nie chcę ich stracić.

Dwie chyba pomyliły mi się przy przesadzaniu, więc:
Na 90% alpujarrena.
Czy mogę już ścinać?

Na 90% Blueberry.

Na 100% Blueberry. ;)

I prośba jeszcze o ocenę czy dobrze zrobiłem trening tej?

Wiem, że dla Was może to suche patyczki, ale dla mnie priorytetem było aby nie stosować nawet najmniejszej ilości jakichkolwiek nawozów czy oprysków, dlatego nie są one zbyt duże ani nie mają dużo kwiatostanów, ale najważniejsze dla mnie jest, że są eko. ;)

HighEffect

Well-known member
Weteran
Buchów
204
jedyne co ci moge doradzic to to ze jesli chodzi o scinke ciezko powiedziec bo nie widac trichomów weż sobie jakąś lupke i zbadaj nie wiem jak na olej ale do palenia ja lubie kiedy jest 50/50 mleczne bursztynowe im wiecej bursztynu tym mocniejsza w działaniu. LST zalezy od tego co chcesz osiągnąć moim zdaniem cala łodyga powinna byc poziomo do ziemi dopóki odrosty nie zaczną rosnąć równo z głównym szczytem wtedy przestajesz doginac do ziemi. z plesnią ciezko naturalnie walczyc mozesz robic opryski z wywaru z czosnku i przede wszystkim wyskubaj wszystko co ma zalążek pleśni choć i tak komórki plesni zostaną na liściach i dookoła rosliny na spocie. mimo wszystko jednak uzył bym preparatu na pleśn bo suka w 2 dni potrafi zniszczyc duzo zwłaszcza jak masz tak małe planty. jesli juz bardzo nie chcesz tego użyc to chociaz spryskaj ziemie i całą roslinność dookoła zapobiegnie to przenoszeniu sie zarodników grzyba na rosline. pozdrawiam walcz twardo ;)

PS w polsce masz od niedawna legalną medyczną spróbuj tez w tym kierunku cos zdziałać choć to nie tanie to walcz

kamilthc

Well-known member
Weteran
Buchów
2
Tak na oko wydają się być już nawet ok, ale jeszcze trochę potrzymaj. Na pleśń możesz zrobić wywar z czosnku, cebuli. Ja w tamtym roku 2tyg przed ścinką pryskałem wodą utlenioną rozrobioną 1:1 (daj przegotowaną do rozrabiania i przygotuj to zaraz przed opryskiem) sprawdzało sięto dobrze
Co do lst to tego druta przełóż bardziej na czubek rośliny żeby szczyt był niżej odrostów

Nasim

Well-known member
Weteran
Buchów
0
Poniektóre białe włoski, topki jeszcze chude, czekał bym aż spuchną dobrze i wszycho ładnie zbrązowieje, tak żeby gołym okiem było widać bursztynowy lukier - moja subiektywna opinia, gdyż lubię mocny haj.

(Odnośnie trichomów, nie rozumiem sensu wpatrywania się w nie przez niejakie potężne lupy, no chyba że chce się uzyskać indywidualny efekt działania, lecz dla zwyczajnej ścinki, bez wdawania się w szczegóły, wystarczy gołym okiem strzelić i jak na dłoni widać brązowy puder, kiedy roślina jest gotowa).

..................................

Tutaj troszkę odbiegnę od tematu, ale odnośnie nowotworów, myślę że ten filmik jest warty uwagi:
Walcz kolego i wracaj do zdrowia.

Ostatnia edycja:
Buchów
0
Bardzo dziękuję za szybkie i konkretne odpowiedzi.
Bura sucz się rozprzestrzenia :( ale jak patrzę na nie... to nie widać już białych włosków same albo mleczne albo brązowe, więc chyba dziś je zawijam, bo wydaje mi się, że za duże ryzyko z tą pleśnią i w końcu nic nie uratuje. Trichomów natomiast nie mam czym ocenić. :(
Kilka dni temu już skubnąłem alpujarrene, na szybko podsuszyłem i ściągnąłem bucha z fifki to w kanape wbiła mnie niesamowicie, więc wydaje mi się, że będzie okej a zaraz jeszcze przyjaciel ma przyjechać i mi coś doradzić, więcej miał styczności z uprawą.

@HighEffect, jeśli masz na myśli produkty (olejki/pasty) CBD to jak najbardziej niedługo zamierzam je nabyć. Ludzie na grupach fb o leczeniu produktami z konopi zalecają łączyć RSO i CBD, tzn. najpierw RSO -> określony odstęp czasu i potem CBD. ;-)
@Nasim, dzięki za video, nie widziałem go, a facet mówi mądre i prawdziwe rzeczy. Mój nowotwór jest przy rdzeniu co prawda, ale będę działał, wczoraj kupiliśmy wyciskarkę do soków. ;-)

sidbank.pl

www.sidbank.pl
Buchów
0
z tego co wiem pleśń szara nie jest szkodliwa dla zdrowia jeśli się ją je , ale niestety olej z takiego suszu nie bedzie już tak w pełni wartościowy . co do rośliny to tak po zdjeciach patrząc to jeśli ma 80% brązowych włosków to można ścinać .

Buchów
0
Alpujarrena i jedna Blueberry dostały kosą.
Tak wiem, że przegłosowali jestem w tym na bieżąco, ale nie ukrywam, że koszt może być dużą przeszkodą...
Mam nadzieje, że uda mi się zrobić dobre RSO a dokupował będę CBD.
Jeszcze jedno takie pytanie..., czy jeżeli rośliny miały i na wegu i na flo dostęp do dużej ilości azotu, susz może mieć bardzo ostry wręcz może nie przyjemny zapach? W tamtym roku miałem jedną Blueberry i zapach był wspaniały a smak nie do opisania (tak dobry), a w tym roku jedna Blueberry właśnie ma taki dziwny, ostry zapach.
(Chyba, że dwie panny faktycznie pomyliłem przy przesadzaniu i to Alpujarrena tak wali).

BlackMen

Well-known member
Weteran
Buchów
2,767
Odznaki
1
Rob boxa I bedzieszmial sporo palenia na olej

R

rolnikdolpasz

Guest
Na oko bez luby patrząc na foto to ta aplujarena jakby bardziej dojrzała, bo miała brązowe włosie a blubbery białe nie do końca zbrązowiałe.

BombelWsm

Well-known member
Buchów
0
Skoro koleszko umierasz albo mozesz umrzec w kazdej chwili to na co czekasz 4 miechy? Skoro nie masz nic do stracenia to ja bym sie w***al na kantor albo kilka jak sie uda jedziesz do czecg czy holi i leczysz sie najwyzszej jakosci sziuwaxem a jak cie ***na to za free rzad bedzie musial cie leczyc :) a skoro weszla ustawa to pewno by ci skolowali olej :) zdrowiej dziku

kamilthc

Well-known member
Weteran
Buchów
2
Jeżeli chcesz mieć dobry smak palenia to susz w odpowiednich warunkach i nie za szybko. Możesz też zrobić water curring który wypłucze wszystkie dziadostwa

Z kodem HASZYSZ dostajesz 20% zniżki w sprawdzonym sklepie Growbox.pl na wszystko! akcesoria do uprawy roślin

Sklep z nasionami marihuany

Polecana klinika konopna GreenDoctor.pl

Sklep z growkitami grzybów Z kodem HASZYSZ dostajesz 10% zniżki

Góra Dół