• Chcesz pomóc w rozwijaniu forum i naszej pasji? Zamieść link do Forum.Haszysz.com na swojej stronie, blogu, powiadom znajomych na forach lub w komentarzach
akcesoria do uprawy roślin
nasiona marihuany

Problem Think Different

Wyszukiwarka Forumowa:

Madcap

Member
Buchów
0
Witam,

Chce Wam pokazać kilka moich roślinek na oucie konkretnie 6 sztuk Think Dfferent oraz 2 random (wyszlo ze nie-automaty ktore mi wcisneli w promocji jako AF). Zalezy mi na ocenie keidy mniej wiecej je scinac czy juz przestac lac nawozy itp.

Mam jednak kilka problemow z nimi. Na zdjeciach widac ze sa w cieniu juz kolo 17 - poprawilem to (z***alem ze tak pozno). Najwiekszą bolączka jest pleśn. Nie zaopatrzylem sie zawczasu srodkami. Dopiero teraz spryskałem czyms co mi polecono do kwiatow w ogrodniczym. Nazwe moge pozniej podac tylko wykopie pudelko. I mam kilka pytan:

1. Dobrze zrobilem pryskajac je srodkiem do kwiatow na plesn?

2. Czy plesn ktora juz powstala nie zniszczy mi calkiem plonow? (topy w niektorych miejscach sa obsadzone grzybem oraz poschniete na jednej roslinie

3 Czy owe zolte liscie sa efektem za malej ilosci slonca jak przypuszczam? wykluczam kwasna glebe (sypie dolomitem).

4. Czy te zolte liscie sa moze efektem przenawozenia Plantonem na kwitniecie?

5. Co mam zrobic z ziolem ktore jzu jest zainfekowane plesnia, moge sprobowac usunac ale boje sie ze to bedzie bardzo duzo odpadow.

6. Kiedy mniej wiecej moge je ciac jesli uratuje od plesni?

Link do Galerii
https://www.forum.haszysz.com/solarr/thumbnails-12387.html

Kilka zdjec od razu:

I TOPY KTORY SA POSCHNIETE I ZAJETE CHYBA GRZYBEM, NIE JESTEM PEWIEN WLASNIE. CO Z NIMI ZROBIC TERAZ?

---------- Aktualizacja posta 23:26 ---------- Czas poprzedniego posta 14:14 ----------

Zorietnowalem sie ze jednak w zlym dziale postawilem temat wiec prosze moderatora o przeniesienie.

Bylbym wdzieczny jednak za jakiekolwiek wskazowki gdyz jestem w kropce i nie wiem za bardzo co mam z roslinkami zrobic zeby uratowac. Pomozcie.

Moby Dick

Member
Buchów
0
to normalne ze jak roślina jest w zaawansowanym flo liście żółknom i potem te liście rzuca i po drugie jeszcze nie dawaj środka na pleśni bo pogoda jest jak narazie dobra no chyba ze masz wrażliwom odmianę na pleśń.... a tak poza tym może ci te krzaczki inna choroba wzięła albo wirus

Kfasek

Well-known member
Buchów
0
Możliwe ze mały niedobór azotu podlej czymś mineralnym ale nie dużo.
a tak w ogole to możesz je nawet poucinać są zbędne bo ich już nie uratujesz tych najbardziej zółtych

fabian1121

Member
Buchów
0
Zolte liscie sa tylko tam gdzie jest glowny top jezeli sie nie myle, wiec to nie niedobór azotu, tylko top bierze all z lisci. pzdr.

Madcap

Member
Buchów
0
Dzieki za odpowiedzi. Zolte liscie juz mnie tak nie niepokoja dzieki Wam. Jednak pozostaje kwestia grzyba na topach. W Niektorych miejscach sa lekko poschniete i takie jak wata po oderwaniu kawalka - biale w srodku. Czyli grzyb i usuwac chore kawalki topow?

Herb-at-Nick

Well-known member
Buchów
1
Zainfekowane pleśnią kawałki topów usunąć i wyrzucić .Oczywiście palenie tego nie jest polecane ( nie wiem jak po water curingu) ale wiadomo że się od nie dużej ilości nie umrze .Nie polecam jednak stanowczo. Z tą pleśnia to nie wiadomo bo u mnie np. niby raz na 2 tygodnie pada ale juz sie pojawiła pleśń na moim największym automacie a mam nadzieję że za naście dni będę mógł powiedzieć że to największy mój af dotychczas - oczywiście usunąłem kawałek zainfekowany.

Madcap

Member
Buchów
0
Tak zrobilem ale zauwazylem dwa kolejne problemy jak mi sie zdaje.

1. Po opryskaniu roslin srodkiem na plesn (jest dosc sloneczna pogoda ale i tak postanowilem to zrobic) pojawil sie zcarny osad na lisciach. Zalatuje troche fioletem. Czy to jest grozne?

2. Wloski ktore na pozcatku byly biale (preflowery) teraz sa na gornych warstwach rosliny brazowe, jakby uschniete na koncowkach. Natomiast nizej jest OK. Wygladaja jak na pozcatku wkitnienia. bielutkie. Powinienem sie martwic?

Autoflowering

Well-known member
Buchów
0
To że są brązowe i tak jakby uschnięte to dobrze, to znaczy że zaczynają porządnie kwitnąć i powolutku dochodzić.

Z kodem HASZYSZ dostajesz 20% zniżki w sprawdzonym sklepie Growbox.pl na wszystko! akcesoria do uprawy roślin

Sklep z nasionami marihuany

Polecana klinika konopna GreenDoctor.pl

Sklep z growkitami grzybów Z kodem HASZYSZ dostajesz 10% zniżki

Góra Dół