Problem wolnego wzrostu

Wyszukiwarka Forumowa:

Monti1928

Member
Buchów
0
Witam

Mój problem przedstawia się następująco,na moje oko roślinka rośnie oporowo jak na swój wiek (12 dni),dodam iż była przesadzana,to może być powodem? Pestki to Easy Ryder AF od nasionabank.pl

Warunki panujące w boxie:
-temp w dzień 26-28
[FONT=&quot] ° / w nocy 22-24[/FONT][FONT=&quot] °[/FONT][FONT=&quot]-wilgotność przy włączonych lampach 55-60% / przy wyłączonych 60-66%
-oświetlenie to cfl 3x23w po 1400lm
-ph gleby 6,6
-ph wody,którą podlewam maleństwo to 6,2

Podlewana raz na 4 dni
Z góry dziękuję za pomoc :D[/FONT]
21284475_827097457468787_1075969571_o.jpg
21284363_827097474135452_359254968_o~1.jpg
[FONT=&quot]
[/FONT]

Honza

Well-known member
Weteran
Buchów
5,262
Odznaki
2
Jaka ziemia i jak podlewasz?

Cycki

Well-known member
Buchów
0
Po mojemu to ta ziemia jest sucha. Podaj jej nawóz, bo po 12 dniach to korzonki już ma na pewno. Zobaczymy co się stanie.

meduuza87

Well-known member
Buchów
0
Po mojemu to ta ziemia jest sucha. Podaj jej nawóz, bo po 12 dniach to korzonki już ma na pewno. Zobaczymy co się stanie.

Napisane ze podlewa co 4 dni. To ze zdjecie zrobil w porze suchej nie oznacza ze nie podlewa, jakby zrobil zdjecie po podlaniu to by hejty byly ze za mokro i przelana

Aerith

Well-known member
Buchów
0
jak dla mnie albo ziemia gowniana i nie chodzi o ph albo nasiono do dupy.

Hoofner

Well-known member
Buchów
0
Zgadzam się z Cycki
Ile ml lejesz wody ?? Pierwsze liście trochę wyblakłe co wskazuje ,że ma braki albo w wodzie albo w nawozie .
Przy takich roślinach ja lałem 100 ml co 2 dni

dnx

the jungle is massive
Buchów
1
Odznaki
1
Glodna roslina. Daj jej pozywki odpowiedniej i zaraz wystrzeli.
Po przesadzeniu tez chwilę potrzeba roslinie. A na drugi raz poczekaj troche z tym przrsadzaniem az roslina rozbduje system korzeniowy i stanie sie silniejsza.
Ogolnie nie wyglada jakos zle wiec nie panikowal bym.
Zapewnij odpowiednie warunki: temp, wieksza wilgotnosc no i nie za duzo stresu (np niska temp w nocy) i bedzie rosla.

Honza

Well-known member
Weteran
Buchów
5,262
Odznaki
2

loczek nl

Active member
Buchów
0
dzieki honza za szybka odpowiedz i mam nadzieje ze bedzie jak mowisz bo chyba jestem troche przewrazliwiony bo mam jeszcze inne pestki z tego sklepu i sa strasznie wolne w kielkowaniu iwyjdzie tylko na 3mm i nie chce dalej a w glebie nic sie nie dzieje,ale mniejsza o to.

Moze kupic i podlac go jakims nawozem za lepszy rozrost co ?? w poniedzialek zamowilbym cos i na wtorek juz bym mial tylko nie wiem co.Juz w sumie patrzalem troche na atami root-c i rootfast ale nie wiem ktory :-/

Honza

Well-known member
Weteran
Buchów
5,262
Odznaki
2
dzieki honza za szybka odpowiedz i mam nadzieje ze bedzie jak mowisz bo chyba jestem troche przewrazliwiony bo mam jeszcze inne pestki z tego sklepu i sa strasznie wolne w kielkowaniu iwyjdzie tylko na 3mm i nie chce dalej a w glebie nic sie nie dzieje,ale mniejsza o to.

Moze kupic i podlac go jakims nawozem za lepszy rozrost co ?? w poniedzialek zamowilbym cos i na wtorek juz bym mial tylko nie wiem co.Juz w sumie patrzalem troche na atami root-c i rootfast ale nie wiem ktory :-/

Nigdy nie lalem nic na rozwoj korzeni, atami nie uzywam to nie powiem, ktory lepszy - ale jak cos lac na tem etapie to tylko stymulator korzeni. Cierpliwy badz, poczekaj, jak bedziesz grzebal i kombinowal to nic nie zbierzesz - na poczatek potrzeba czasu, dobrych warunkow i braku stresu

Z kodem HASZYSZ dostajesz 20% zniżki w sklepie Growbox.pl na wszystko!

Góra Dół