akcesoria do uprawy roślin
nasiona marihuany

Problem z 3 roślinkami na out!

Wyszukiwarka Forumowa:

kfjatek

Well-known member
Buchów
0
Otóż tak...
Przedewszystkim to chialem sie przywitac...bo to chyba(?) mój pierwszy post...
i chcialem wam wszystkim zyczyc dużo udanych plantów na ten sezon out!

A oto moj problem!
w piątek(5.05.06) zaczelem kilkowac 3 pestki(HHxDarkChilla)..
3 dni puźniej(Poniedzielk 8.05.06) zobaczylem ze wystają kielki(1mm) no to bez zastanawiania sie wynioslem pestki na OUT... i robilem tak... znalazlem miejsce gdxzie jest duzo pokryw... duza wilgoc... duzo slonca... i trudno dostepne.. :)
Wykopalem dolki... +/- 15-20cm w dól... o śednicy 30-40cm... wymieszalem 5L ziemi ogrodniczej z pH 5.5-6.5 z 3-4L ziemi ze spota... i 1L Perlitu - na każdy dolek...
potem w kazdym dolku zrobilem po dziurce(3cm) i wzucilem nasionka!!!
zakopalem..i podlalem... 30 minut puzniej spadł deszcz!
Dzisiaj Sobota(13.05.06) 5 dni puźniej przychodze tam... a tu nic niema :(
Nic nie wyroslo jeszce... a ziemia byla sucha starsznie!! A ja niewiem co jest przyczyną...

-Za malo czasu minelo od zasadzenia?
-Za maly kielek?
-Za duzo perlitu?
-Za glepoko wsadzilem nasionko?..
-zle pH ziemi?
-Woda którą polalem roslinke byla z Rzeki...z bardzo brudnej rzeki!?? :pPP
-Za duzo wody nalalem..i jeszcze spadl wielki deszcz...(nalalem z 0,5L na planta)
-źle wymieszalem ziemie ze sota i tą ogrodową... albo źle je pokruszylem(pozostawaly takie grudy)?

Niewiem... odpiszcie prosze... jak wszystko zrobilem dobrze.. to napiszcie.. niedlugo bede sdadzil reszte a niechce popelnic tych samych blędów...Czy to jkeszce coś wyrośnie?? czy zdechło??

Z góry Dzieki Wszystkim! :)

Protektus

Well-known member
Buchów
0
Według mnie za głęboko wsadziłeś nasionko. Osobiście wsadzam na głębokość 1cm - 1.5 cm. No ale jeżeli jest głębiej to daj troche czasu może wyjdzie. A tak wogóle to najlepiej by było jak bys w domu najpierw je trzymał aż wyjdzie z ziemi i dopiero.Pozdro

H

haszyszekk

Guest
kfjatek napisał:
30 minut puzniej spadł deszcz
Być moze deszcz obsunął ziemię (ziemia pewnie nie była jakoś specjalnie ubita) i być moze pestki poszly w dol... ja to miałem w jednej doniczce...
W moim przypadku rozkopałem ostrożenie wszsytko i znalazłem nasionko jakies 6cm pod powierzchnia... dlatego m.in. na out daje sie sadzoneczki małe podchodowane w domu... pzdr

d3StRuCtOR

Well-known member
Buchów
0
powinno jeszcze wyjsc moze jak kolega wczesniej wspomnial przez ten deszcz obsunelo sie glebiej i potrzeba czasu

D

d:)-|-C|8

Guest
kfjatek, jak pisza przedmowcy powinienes dac im jeszcze troche czasu
kfjatek napisał:
ziemia byla sucha starsznie!
mlodziutkie roslinki potrzebuja duzo wody, powinienes je podlewac co 2 dni lecz nie 500ml tylko 250ml (0,25l) na taki dolek - taka moja rada

Fjuczers

Member
Buchów
0
Mialem podobny problem.Na 9 wsadzonych nasion LR wyrosly tylko 4... Zrobilem drugi rzut na spota(5 nasion) Ale tym razem czekalem az wszystkim nasionkom odpadnie lupinka i beda juz malym roslinkami i dopiero takie wsadzilem do ziemi.

kfjatek

Well-known member
Buchów
0
Podejżewam ze nasionka byla głęboko a ten deszcz sprawil ze spadły jeszce niżej, tak jak muwi bogusik...przed chwilą lekko rozkopalem tą ziemie..nasionka niestety nie znalazlem... ale dam jeszcze tym roślinom z tydzien-dwa..jak nic nie wyrośnie to trudno..
Na miejsce tamtych posieje nowe... :D
I dzieki za odpowiedzi! :)

Peace.

kayaman

Well-known member
Buchów
0
Co do ciebie Kfjatek to tez miałem taką chujnie w tym roku . straciłem juz pare nasion . Moja rada , rób sadzonki w domu ,albo na podwórku , w dobrej , kupnej ziemi i w miejscu gdzie masz pełną kontrole , potem jak juz wyjdzie i troche ją odchodujesz to dopiero na miejscóweczke .
A co do twojego zdjęcia , to juz je widziałem , niezłe , w 100% rasta , ładnie musi mieć przepalony umysł hehehe PEACE

Z kodem HASZYSZ dostajesz 20% zniżki w sprawdzonym sklepie Growbox.pl na wszystko! akcesoria do uprawy roślin

Sklep z nasionami marihuany

Polecana klinika konopna GreenDoctor.pl

Sklep z growkitami grzybów Z kodem HASZYSZ dostajesz 10% zniżki

Góra Dół