akcesoria do uprawy roślin
nasiona marihuany

problem z boxem ... czy jest Ok?

Wyszukiwarka Forumowa:

Ujarany_Gumis

Well-known member
Buchów
0
siemano, mam problem popatrzcie na foty i stwierdzice czy box może teki być , żarówka w nim to Philips superlux 150W 5K i nie mam tam wentylacji co mnie boli dlatego zostawiam uchylone drzwiczka czy może być? *na 1 fotce żarówka jeszcze jest w rogu a roslinki pod nią, zmieniłem to i żarówke powiesiłęm na srodku a roslinki dałem niżej .

boxman

Well-known member
Buchów
0
ale prowizorkę odwaliłeś, nie samym światłem żyje roślina.

Ujarany_Gumis

Well-known member
Buchów
0
Ok rozumiem , jest to prowizorka bo roślina idzie na out jest to automat. ale czy moze być w nim jeszcze 2 tyg?

Raf_rk

Well-known member
Weteran
Buchów
3
Ok rozumiem , jest to prowizorka bo roślina idzie na out jest to automat. ale czy moze być w nim jeszcze 2 tyg?
nie, bez wentylacji nie może być
a ta żarówka to jakiej mocy? 150W? Nie sądzę - raczej odpowiednik 150W. Czyli jakieś 20 czy 23W? Takie chyba są "odpowiednikami" 150W?

zaki

Well-known member
Buchów
0
jeśli kompakt to 32w jak już coś. Moje tornada tyle mają ale o połowę mniej lumenów więc nie wiem.:jaraczz:

Raf_rk

Well-known member
Weteran
Buchów
3
jeśli kompakt to 32w jak już coś. Moje tornada tyle mają ale o połowę mniej lumenów więc nie wiem.:jaraczz:
5K to raczej 5000K (KELWINÓW - temp. barwowa), a nie lumenów

e:
zaraz, a to jest świetlówka kompaktowa, czy zwykła żarówka (przezroczysta lub biała-matowa)?

Kfasek

Well-known member
Buchów
0
*

Barwa jest ok przecież to jest veg wiec cudów nie trzeba sprzydała by sie jeszcze jedna żarówka nie powiem a wentylacja taka straszna nie musi być to są małe żarówki wiec nie wytwarza to takiego ciepła a co dopiero sodowa to już inna sprawa , wystarczy ze zostawisz uchylone drzwiczki ale przydało by sie tez uchylone okno czy coś jakaś cyrkulacja powietrza kontroluj temp jak bd ok to nie musisz nic ruszać

Ujarany_Gumis

Well-known member
Buchów
0
tak żarówka biało-matowa , mam uchylone drzwiczki tak jak na zdjęciu powyżej

---------- Aktualizacja posta 10-08-2012 18:23 ---------- Czas poprzedniego posta 09-08-2012 08:35 ----------

YTaki mam jeszcze , moge go dopiąć do tej swietlówki i bedzie ok ?

---------- Aktualizacja posta 18:26 ---------- Czas poprzedniego posta 18:23 ----------

Zapomniałem dopisać że to jest lampa metahalogenowa 150W

Z kodem HASZYSZ dostajesz 20% zniżki w sprawdzonym sklepie Growbox.pl na wszystko! akcesoria do uprawy roślin

Sklep z nasionami marihuany

Polecana klinika konopna GreenDoctor.pl

Sklep z growkitami grzybów Z kodem HASZYSZ dostajesz 10% zniżki

Góra Dół