• Chcesz pomóc w rozwijaniu forum i naszej pasji? Zamieść link do Forum.Haszysz.com na swojej stronie, blogu, powiadom znajomych na forach lub w komentarzach
akcesoria do uprawy roślin
nasiona marihuany

Problem z nierównomiernym dojrzewaniem

Wyszukiwarka Forumowa:

Ruska.Pomarańcza

Well-known member
Buchów
1
Nie wiem czy każdy grower spotyka się z tym problemem, ale ja bynajmniej go mam.
Sprawa rozchodzi się wokół dojrzewania planta.
W mojej roślince górne partie topów wydają się być już dojrzałe ( białe i brązowe trichomy),
ale dolne wcale takie nie są. Sporadycznie można na nich trafić białe włoski.
Co zrobić w takiej sytuacji ? Macie jakieś pomysły ?
Nie chcę żeby topki w górnych partiach kompletnie zbrązowiały.
4 dni temu zrobiłem 1szego flusha.
Odmiana : Big Bang AF
Dni : 70+

G

Gość

Guest
Daj wiecej swiatla. Odetnij liscie zaslaniajace dolne kwiaty

Marihuanator

Banned
Buchów
0
Aż tak trudno logicznie pomyśleć? Można dojrzałe kiści obciąć, a te z dolnych partii zostawić aż dojdą... Po prostu ścinka na raty.

P

Phineash

Guest
Przy automatach tez sie podcina liscie? To ja zbyt nie zestresuje?

G

Gość

Guest
Mozna podciac ale nie za duzo i nie kilka scinek tylko jedna zrobic wtedy zafundujemy roslince mniej stresa

Ruska.Pomarańcza

Well-known member
Buchów
1
Myślałem, że zbyt stresujące będzie ścinanie rośliny na raty, tym bardziej że ucinałbym po pół pały.
Z resztą pierwszy harvest będę mógł zrobić dopiero za 3 dni (4 dni temu robiłem flusha).

Mam po prostu ciachnąć za 3 dni pół pały ?

displayimage.php

Marihuanator

Banned
Buchów
0
Myślałem, że zbyt stresujące będzie ścinanie rośliny na raty, tym bardziej że ucinałbym po pół pały.
Z resztą pierwszy harvest będę mógł zrobić dopiero za 3 dni (4 dni temu robiłem flusha).

Tuż przed ścinką nawet wskazane jest stresować krzaka (np. kilka dni ciemni), wtedy coś tam więcej żywicy z siebie wylewa, choć nie jest to regułą. Wielu ogarniętych farmerów ścina na raty, bo to najbardziej opłacalna opcja. Nie robią tego tylko ci, którym zależy na czasie, są zbyt wielkie przymrozki, atakuje pleśń, albo maja tyle sortu, że mają to gdzieś, iż jakiś tam procent krzaka jest jeszcze niedojrzały, albo z jakichś innych konkretnych osobistych powodów.
I nie czytaj tych bzdur, które piszą amatorzy, co nigdy nie widzieli dojrzewającej mj na ałtdorze. Czasem te najmniejsze topki są nawet o 4-5 tyg. opóźnione w stosunku do szczytu i są wielkości paznokcia, kiedy szczyt jest gotowy do ścinki.

Raf_rk

Well-known member
Weteran
Buchów
3
Zajrzyj do fotorelacji w moim podpisie.
Też ciąłem na raty, bo część topów dostawała za mało światła i potrzebowała jeszcze od kilku do kilkunastu dni, żeby dojść.

Kwiatek_Ban

Well-known member
Buchów
0
Możesz dać zdjęcia tych trychomów ? Daj z górnych i dolnych partii. A tak poza tym, to zupełnie normalne, że trychomy nie bursztynowieją jednocześnie. Te na szczycie najbardziej. Dzieje się tak na kożdej roślinie. Ścinaj jak 80% trychomów w górnej części będzie bursztynowa.

Z kodem HASZYSZ dostajesz 20% zniżki w sprawdzonym sklepie Growbox.pl na wszystko! akcesoria do uprawy roślin

Sklep z nasionami marihuany

Polecana klinika konopna GreenDoctor.pl

Sklep z growkitami grzybów Z kodem HASZYSZ dostajesz 10% zniżki

Góra Dół