akcesoria do uprawy roślin
nasiona marihuany

problem z oswietleniem [swietlowki]

Wyszukiwarka Forumowa:
A

andy

Guest
Witam, mam boxa o wymiarach 150x80x80, do oswietlenia dostepne 3 rury po 40W i 2 male po 18W wszystkie o jasnej barwie (daylight). Duze rury daja ok. 2500 lumenow sztuka, jak z tymi mniejszymi - nie wiem.

Obecnie 3 rury zamontowane sa nad roslinami, a te dwie mniejsze chcialbym zamontowac jakos od boku.. tylko nie wiem czy nie beda mi 'wyginac' roslin.. Co Wy na to?
Wiem, ze potrzebny by byl HPS - na ktorego poluje, aby kupic gdzies po okazyjnej cenie, ale poki co to go nie mam..
(Box jest robiony z mysla pod HPS 250W, wystarczy ze postawie go w pion..)
Z gory thx za pomoc:)

geez

Well-known member
Buchów
0
Ja tez mam pytanko odnosnie swietlowek , wczoraj widzialem box-a znajomego (nie znam wymiarow , tak na oko 40/40/110) . w rodku ma tylko swietlowki (4szt , po 36W umieszczone na scianach boxa w pionie,lekkim skosie ) , koncowki krzaka dotykaja rur (krzak ma okolo metra wysokosci) , i mimo to wszytko jest ok. Mj ladnie rosnie , kwitnie , jest okazem zdrowia mimo to ze od samego poczatku rosnie pod 4-ema rurami po 36W.
Zawsze myslalem ze obowiazuje jakas odleglosc lampy od krzaka , wiec o co tu chodzi , moze my sie troche za bardzo sramy z naszymi roslinami ?

Pedro

Well-known member
Buchów
0
@geez - kwestia jest taka, że te rury nie nagrzewają się prawie w ogóle...
btw. jakich wymiarów są te rury ?

geez

Well-known member
Buchów
0
Dlugosc zakladam ze 120 , bo box ma jakiec 100 , 110 (wysokosc) i rury mieszcza sie tylko pionowo po lekkim skosie , grubosc rura , sam nie wiem , na oko 2,5 - 3 cm.

Z kodem HASZYSZ dostajesz 20% zniżki w sprawdzonym sklepie Growbox.pl na wszystko! akcesoria do uprawy roślin

Sklep z nasionami marihuany

Polecana klinika konopna GreenDoctor.pl

Sklep z growkitami grzybów Z kodem HASZYSZ dostajesz 10% zniżki

Góra Dół