akcesoria do uprawy roślin
nasiona marihuany

Problem z podłączeniem panela LED

Wyszukiwarka Forumowa:

feqqqq

New member
Buchów
0
Witam, Robię panel LED według poradnika Bob'a - niestety po podłaczeniu nie świeci się żadna dioda - więc generalnie rzecz ujmując - coś z***ałem. W czym jest problem? Taki ze mnie elektryk, że o ja pier***ę (pierwszy raz w życiu buduję coś sam - wykluczając zabawę klockami Lego za dzieciaka), więc bardzo proszę o rady. Dzięki. Temat powinien być w forum "Uprawa i Hodowla => Warsztat => Lampy => Problem z lampą", ale niestety nie mam uprawnień, żeby napisać tam nowy temat. Bardzo proszę o przeniesienie. Dziękuję.

Alvaro Morena

Well-known member
Buchów
0
Albo ja czegoś nie rozumiem po przeczytaniu tekstu z ostatniego obrazka bo sie nie znam :D albo podłączasz plus z zasilacza do minusa na diodzie a minus do plusa i pytasz czemu nie działa.

feqqqq

New member
Buchów
0
Albo ja czegoś nie rozumiem po przeczytaniu tekstu z ostatniego obrazka bo sie nie znam :D albo podłączasz plus z zasilacza do minusa na diodzie a minus do plusa i pytasz czemu nie działa.
Dokładnie tak. Wiem, jestem gamoniem jeśli chodzi o elektrykę i nie ukrywam tego (z fizyki też miałem same kosy :( ), dlatego pytam jak powinno być bo nie chcę kombinować samemu, żeby spalić wszystkie diody z powodu złego podłaczenia. Więc.. plus z zasilacza do plusa na pierwszej diodzie i minus z zasilacza do minusa na ostatniej?

ja złodziej

Well-known member
Buchów
0
dokładnie jak podłączasz plus do minusa a minus do plusa to ni hu*a nie pociągnie

feqqqq

New member
Buchów
0
Pisałem, że jestem głąbem jeśli chodzi o elektrykę - ale nie martwcie się, mam swoje atuty w innych dziedzinach ;) .

A tutaj efekt Waszej pomocy:

Za co jestem bardzo wdzięczny. Dziękuję :) .

Pozdrawiam.

Z kodem HASZYSZ dostajesz 20% zniżki w sprawdzonym sklepie Growbox.pl na wszystko! akcesoria do uprawy roślin

Sklep z nasionami marihuany

Polecana klinika konopna GreenDoctor.pl

Sklep z growkitami grzybów Z kodem HASZYSZ dostajesz 10% zniżki

Góra Dół