akcesoria do uprawy roślin
nasiona marihuany

Problem z roślinkami

Wyszukiwarka Forumowa:

AceBoy

Member
Buchów
0
Witajcie. Mam do Was małe pytanko. Mianowicie, ciężko mi rozróżnić co dolega moim roślinkom. Przypalenia czy jakieś braki? Lampa HPS: 600W Phytolite DUAL, wysokość wraz z odbłyśnikiem 70cm od szczytów. Dzięki z góry za odpowiedzi.

D

DarkMessiah

Guest
jaki duzy box? czym karmisz? jakie ph masz? jaka temperatura? fakt kiepsko wygladaja

K

K2

Guest
przelane jak nic i może też ciepło im jak mówi Dark, ziemia też bezndziejnie wygląda , może być dosyć zbita od tego przelania. Jak często je podlewasz ? Donice mają na spodzie dziury ? Masz jakąś wentylację w tym namiocie ?

AceBoy

Member
Buchów
0
jaki duzy box? czym karmisz? jakie ph masz? jaka temperatura? fakt kiepsko wygladaja

przelane jak nic i może też ciepło im jak mówi Dark, ziemia też bezndziejnie wygląda , może być dosyć zbita od tego przelania. Jak często je podlewasz ? Donice mają na spodzie dziury ? Masz jakąś wentylację w tym namiocie ?

Box: 120x120x200, karmie Terra Vega, pH jeszcze nie sprawdzałem dopiero jutro wam podam bo czekałem aż dojdzie mi mierniczek. Temperatura w zamkniętym boxie, około 27 stopni, są od dołu dziurki, a co do wentylacji to narazie brak. Mam zakupiony wentylator promieniowy Prima Klima 125-L, do tego mogę wsadzić zwykły wentylator. Podlewam je raz dziennie, około 1l wody wymieszanego z 5ml terra vegi.

Ostatnia edycja:

AceBoy

Member
Buchów
0
Sam sobie odpowiedziales na pytanie :) Za DUZO wody !!!

W takim razie zmniejszenie dawki rozwiąże problem? Pisząc o 1l wody miałem na myśli przeznaczenie takiej ilości na wszystkie, 4 planty, a nie na każdą z osobna. :D

sputter_green

Well-known member
Buchów
1
EE brak wentylacji przy 600W lampie ??

Szybko montuj wentylator i mniej podlewaj, daj trochę przeschnąć ziemi.

AceBoy

Member
Buchów
0
EE brak wentylacji przy 600W lampie ??

Szybko montuj wentylator i mniej podlewaj, daj trochę przeschnąć ziemi.

W porządku, w takim razie zamontuje wszystko i będę obserwował planciki czy zajdzie na dniach jakaś poprawa. ;)

sputter_green

Well-known member
Buchów
1
Masz mieszający? Powinien działać 24/7.

Jeżeli "hałas" Ci pozwala to wyciągający też najlepiej niech działa 24/7, w nocy może na niższych obrotach, jak możesz regulować.

AceBoy

Member
Buchów
0
Masz mieszający? Powinien działać 24/7.

Jeżeli "hałas" Ci pozwala to wyciągający też najlepiej niech działa 24/7, w nocy może na niższych obrotach, jak możesz regulować.

Taki najzwyklejszy stojący nada się jako mieszający? Jeśli tak, to mam. Co do drugiego wentylatorka, to niestety nie mogę regulować w nim obrotów i chodzi na pełnej mocy, aczkolwiek uważam, że ten hałas nie będzie jakimś większym problemem.

BlackMen

Well-known member
Weteran
Buchów
2,767
Odznaki
1
podlewaj co drugi dzień a ile to już sam musisz ocenić np. po ciężkości donicy jedne piją 0.5 (tak jak ja czystej żubrówki) a inne po 1L.

sputter_green

Well-known member
Buchów
1
Tak nada się taki zwykły stojący.

Jeżeli lampa się pali, wyciągajacy musi działać, jak będzie noc, to na tak wczesnym wegu możesz wyłączać, chociąż u mnie osobiście wentylator działa 365dni w roku :D

AceBoy

Member
Buchów
0
podlewaj co drugi dzień a ile to już sam musisz ocenić np. po ciężkości donicy jedne piją 0.5 (tak jak ja czystej żubrówki) a inne po 1L.

W porządku, dzięki.

Tak nada się taki zwykły stojący.

Jeżeli lampa się pali, wyciągajacy musi działać, jak będzie noc, to na tak wczesnym wegu możesz wyłączać, chociąż u mnie osobiście wentylator działa 365dni w roku :D

To akurat nie problem, może teoretycznie chodzić 24/7. :D

AceBoy

Member
Buchów
0
Dzisiaj doszedł mi mierniczek. pH gleby w każdej z doniczek: 6,5, wydaje mi się że trochę za wysokie, a stopień wilgoci według miernika w każdej doniczce wskazywał na wysoki. Zamontowałem również wiatraczek promieniony i wstawiłem zwykły, mieszający. Zobaczymy czy zaobserwuje jakąś poprawę.

AceBoy

Member
Buchów
0
Witajcie. Tak się ma sytuacja, na chwilę obecną. Nie podobają mi się trochę, ale chyba jest lekka poprawa. Jakieś sugestie, co zmienić, poprawić?

Z kodem HASZYSZ dostajesz 20% zniżki w sprawdzonym sklepie Growbox.pl na wszystko! akcesoria do uprawy roślin

Sklep z nasionami marihuany

Polecana klinika konopna GreenDoctor.pl

Sklep z growkitami grzybów Z kodem HASZYSZ dostajesz 10% zniżki

Góra Dół