• Chcesz pomóc w rozwijaniu forum i naszej pasji? Zamieść link do Forum.Haszysz.com na swojej stronie, blogu, powiadom znajomych na forach lub w komentarzach
akcesoria do uprawy roślin
nasiona marihuany

Problem z rozwojem, nie chce rosnąć

Wyszukiwarka Forumowa:

Bakagent

New member
Buchów
0
Jestem początkujący i to pierwszy mój pomidor, ale od jakiegoś czasu wygląda on tak https://www.forum.haszysz.com/solar...389c5b4cccd&message_icon=info#cpgMessageBlock (Popełniłem błąd i trzymałem go pod zwykłą lampą, ale na normalnie w pokoju, ale teraz wrzuce go pod 25W halogena) czy da się jeszcze coś z nim zrobić ?

PS
zaraz po wykielkowaniu w torfowej kapsułce przesadziłem go do doniczki i rusł jak dziki, ale teraz to się zatrzymał, no troszkę listki urosły

1percenthc

Well-known member
Buchów
5
OPczywiście że da sie uratować z tym, że musi być mocniejsza lampa jak chcesz żeby coś z tego było!! daj z 40 W świetlówek. Zawsze patrz na lumeny i powierzchnie boxa.

Bakagent

New member
Buchów
0
Tu jest problem gdyż nie mam growboxa i mozliwości założenia świetlówek, czy 20W lampa halogenowa tak z 3-5 cm nad i zwykła 40W tak z 5-7 cm od rośliny z boku wystarczy ?

G

Gość

Guest
zbierzesz sie za pomidorka, choc nie masz zielonego pojecia, wejdz na forum poczytaj tematy, po 2 dniach bedziesz dokladnie wiedzial co z tym patyczakiem zrobic :pl:

wilczyduch

Well-known member
Buchów
0
czy da się jeszcze coś z nim zrobić ?

Tak - pod warunkiem, że zrobisz boxa, dasz adekwatne do wielkości powierzchni światło , zrobisz poprawną wentylacje, będziesz dbał o temp, wilgotność, będziesz sprawdzał ph ziemi, oraz w razie niedoborów stosował odpowiednie nawozy wyrównujące braki mikroelementów. To tak z grubsza.
Jeżeli powyższych warunków nie spełnisz, wywal już dziś badyla, bo aż serce z bólu ściska patrząc jaka tyka do fasoli rośnie

Jarecki

Well-known member
Weteran
Buchów
12
Halogeny jak i zwykle zarowki do uprawy sie nie nadaja, ku**a zacznijcie czytac to moze i badyli miec nie bedzie.

A rosline wypie**** do kosza, podejrzewam ze juz tam pod blokiem bedzie miala wiecej swiatla

Yaca

Active member
Buchów
0
Powiem ci że robię pierwszą uprawę, cfl mam za mało, doświadczenia mało, wszystko nieogarnięte do końca że wstyd fotorelacje zakładać ale taka palma jak ci wyrosła.... Nasiono na trawniku by sie rozkrzaczyło lepiej.

CeHaTHC

Well-known member
Buchów
0
@Bakagent on nie rósł jak dziki on się tylko wyciągał w poszukiwaniu światła którego miał za mało. Na twoim miejscu wrzuciłbym go pod kilka świetlówek CFL i wynormował mu pory dnia. Potem zbadał ph ziemi i obserwował czy roślinka ma jakieś niedobory (teraz tego byś nawet nie zauważył bo ona nawet liści nie ma :pl:).

Poza tym jak już ktoś wyżej wspomniał, po co się za to wziąłeś nie mając o tym bladego pojęcia i przychodzisz tu dopiero z problemem, zamiast pierw poczytać i dowiedzieć się co i jak. na haszyszowym wiki masz wszystkie niezbędne informacje (tam łatwiej coś znaleźć niż na forum, ze względu na to jak ludzie nazywają tematy...)

Z kodem HASZYSZ dostajesz 20% zniżki w sprawdzonym sklepie Growbox.pl na wszystko! akcesoria do uprawy roślin

Sklep z nasionami marihuany

Polecana klinika konopna GreenDoctor.pl

Sklep z growkitami grzybów Z kodem HASZYSZ dostajesz 10% zniżki

Góra Dół