Witajcie,
Jestem nowy na forum i od razu potrzebuję pomocy, ale cóż, zdarza się
Zbudowałem sobie PC Box'a:
szer: 20cm, wys: 40cm, dług: 60cm (dane przybliżone)
Oświetlenie: 3x PHILIPS 20W 4050lumenów
Wentylacja: 1x WLOTOWY 80(z zasilacza starego), 1x WYLOTOWY 80(to samo), 1x mieszający najmniejszy z procka.
Wyłożenie: Folia diamond 100% Lightite(albo jakoś tak).
Otóż problem jest taki, że spaliłem w nim ostatnio roślinkę (ładna już była ;( ).
Mierząc temperaturę w boxie jest 31-32-33 stopnie(czujnik termometra włożyłem do pudełka i podłożyłem pod lampy), przy wyłączonych światłach spada do 25-26stopni, wilgotność na poziomie 50-70%.
Rozłożenie wiatraków:
Wlotowy na dole obudowy z przodu(zamaskowane obudową przednią platikową, wylotowy na górze w zasilaczu i mieszający obok lamp.
Macie jakiś pomysł, żeby zbić jeszcze bardziej temperaturę? Jakiś wlot pasywny? albo więcej wiatraczków?
Czekam na odpowiedź,
pozdrawiam.
Jestem nowy na forum i od razu potrzebuję pomocy, ale cóż, zdarza się
Zbudowałem sobie PC Box'a:
szer: 20cm, wys: 40cm, dług: 60cm (dane przybliżone)
Oświetlenie: 3x PHILIPS 20W 4050lumenów
Wentylacja: 1x WLOTOWY 80(z zasilacza starego), 1x WYLOTOWY 80(to samo), 1x mieszający najmniejszy z procka.
Wyłożenie: Folia diamond 100% Lightite(albo jakoś tak).
Otóż problem jest taki, że spaliłem w nim ostatnio roślinkę (ładna już była ;( ).
Mierząc temperaturę w boxie jest 31-32-33 stopnie(czujnik termometra włożyłem do pudełka i podłożyłem pod lampy), przy wyłączonych światłach spada do 25-26stopni, wilgotność na poziomie 50-70%.
Rozłożenie wiatraków:
Wlotowy na dole obudowy z przodu(zamaskowane obudową przednią platikową, wylotowy na górze w zasilaczu i mieszający obok lamp.
Macie jakiś pomysł, żeby zbić jeszcze bardziej temperaturę? Jakiś wlot pasywny? albo więcej wiatraczków?
Czekam na odpowiedź,
pozdrawiam.