• Chcesz pomóc w rozwijaniu forum i naszej pasji? Zamieść link do Forum.Haszysz.com na swojej stronie, blogu, powiadom znajomych na forach lub w komentarzach
akcesoria do uprawy roślin
nasiona marihuany

Problem z wentylacją - PC Box.

Wyszukiwarka Forumowa:

Slawko

New member
Buchów
0
Witajcie,
Jestem nowy na forum i od razu potrzebuję pomocy, ale cóż, zdarza się ;)
Zbudowałem sobie PC Box'a:
szer: 20cm, wys: 40cm, dług: 60cm (dane przybliżone)
Oświetlenie: 3x PHILIPS 20W 4050lumenów
Wentylacja: 1x WLOTOWY 80(z zasilacza starego), 1x WYLOTOWY 80(to samo), 1x mieszający najmniejszy z procka.
Wyłożenie: Folia diamond 100% Lightite(albo jakoś tak).

Otóż problem jest taki, że spaliłem w nim ostatnio roślinkę (ładna już była ;( ).
Mierząc temperaturę w boxie jest 31-32-33 stopnie(czujnik termometra włożyłem do pudełka i podłożyłem pod lampy), przy wyłączonych światłach spada do 25-26stopni, wilgotność na poziomie 50-70%.

Rozłożenie wiatraków:
Wlotowy na dole obudowy z przodu(zamaskowane obudową przednią platikową, wylotowy na górze w zasilaczu i mieszający obok lamp.

Macie jakiś pomysł, żeby zbić jeszcze bardziej temperaturę? Jakiś wlot pasywny? albo więcej wiatraczków?

Czekam na odpowiedź,
pozdrawiam.

D

delete

Guest
moze doloz jeszcze jeden wylotowy wentylator?
:zjarany:

Slawko

New member
Buchów
0
Wydaje Mi się, że powinno pomóc, ale nie jestem pewien.
W pokoju się utrzymuje temperatura 29-30stopni, zależy od pory dnia.
Wkurza Mnie to, że już mam 3 wiatraki i nie dają sobie rady, a te energooszczędne żaróweczki też miały nie wytwarzać dużo ciepła, a jednak to robią..
Chyba lipa z PC Box'a, bo wydaje Mi się, że poniżej 30 nie uda się zjechać za ch**
Aktualnie box śmiga godzinę, temp 32stopnie.

Co zrobić? jakieś pomysły na lepszą wentylację? albo coś, żeby żarówki odgrodzić, żeby nie wytwarzały tyle ciepła?

C

cwelowicz

Guest
Nie wiem czego Ty oczekujesz,skoro masz w pokoju 30 stopni?
Wstaw box do lodowki ewentualnie klima napewno pomoze
Jakiej sie spodziewasz temperatury pod lampa nizej niz w pokoju w ktorym stoi box?
Pozdro

Slawko

New member
Buchów
0
No w takim bądź razie, chciałbym chociaż zbić temperaturę w boxie, do temperatury pokojowej, bo więcej niż 30stopni nigdy nie ma ;)
Aktualnie w pokoju 30.2 , w boxie 33.4

sznurek

Well-known member
Buchów
0
No fuckin' way, żeby w boxie było mniej niż w pokoju ;)
A wyrównanie również będzie trudne. Jeśli masz ambicje, możesz wstawić szybę pod lampy, ale nie jest to proste w pcboxach.

Z kodem HASZYSZ dostajesz 20% zniżki w sprawdzonym sklepie Growbox.pl na wszystko! akcesoria do uprawy roślin

Sklep z nasionami marihuany

Polecana klinika konopna GreenDoctor.pl

Sklep z growkitami grzybów Z kodem HASZYSZ dostajesz 10% zniżki

Góra Dół