Problem z wentylacją

Wyszukiwarka Forumowa:

Lubo

Well-known member
Weteran
Buchów
3
Siema,

niedługo (już zaraz :D) zaczynam swój pierwszy indoor. Wymiary mojego boxa to:

90cm szerokości
60cm głębokości
85cm wysokości

Jest jeden poważny problem - nie mogę w nim zainstalować wentylacji bo to szafa i matka nie pozwoli mi jej rozwalić (zrobić dziury na wiatrak). Czy wystarczy jeżeli przez prawie cały dzień będą otwarte drzwi w szafie? Ewentualnie mogę dać wentylator w środku boxa żeby chłodził powietrze wokół lampy. Czy to wystarczy?

PS. czy zmieszczą mi się tam 3 planty?

Ziolo

Well-known member
Buchów
0
jest inny sposób :

z regoly szafy nają dyktowy "tył" , wywierc w nim dziure, odpowiednio ruzą, do wenylacji , z 20cm. średnicy (tą "dykte" i tak z łatwoscia wymienisz na nową) - taka "pasywna" wentylacja, a w samej szafie zrob z płyty pilsniowej drogiego boxa, cos ala rosyjska "matrioszka" -box w boxie, np. o wymiarach 75x45, i niej wentywatory zamontuj przy nim wraz z filtrami (w tym małym), wsadzisz tam spokojnie 3 planty = ponad 100g. dobrego suszy, przy odpowiednim traktowaniu.

(takim przyzwoitym minimum na roslinke to 0,1 m^2 (30x30 cm z treningiem/screenem) wiec sie akurat łapiesz na ten rozmiar)

jezeli bedziesz miec szafe otwarta, to jest to jak najbardziej mozliwe, zestosowanie jakichkolwiek filtrów weglowych oczywiscie odpada, wiec wszystko ci przesmierdnie zapachem marichuany w domu, absolutnie wszystkie ciuchy itd. itp,

wilk

Well-known member
Buchów
0
Ziolo napisał:
jest inny sposób :

z regoly szafy nają dyktowy "tył" , wywierc w nim dziure, odpowiednio ruzą, do wenylacji , z 20cm. średnicy (tą "dykte" i tak z łatwoscia wymienisz na nową) - taka "pasywna" wentylacja, a w samej szafie zrob z płyty pilsniowej drogiego boxa, cos ala rosyjska "matrioszka" -box w boxie, np. o wymiarach 75x45, i niej wentywatory zamontuj przy nim wraz z filtrami (w tym małym),

PRZECIEŻ JAK JUŻ WYWIERCI TĄ DZIURE TO MOŻE DO NIEJ WSTAWIĆ WENTYLATOR

jezeli bedziesz miec szafe otwarta, wiec wszystko ci przesmierdnie zapachem marichuany w domu, absolutnie wszystkie ciuchy itd. itp,

Ziolo nie podoba Ci się zapach marihuany?

Lubo

Well-known member
Weteran
Buchów
3
Problem jest ciut bardziej złożony, ponieważ jest to szafa wbudowana w ścianę i za h*j nie da sie wywiercic otworu z tylu ani z przodu. Chyba zostanie mi otwieranie drzwi w boksie...

Ziolo

Well-known member
Buchów
0
1) szukaj innej szafy
2) buduj boxa wolnostoojacego, w pokoju

Lubo

Well-known member
Weteran
Buchów
3
N!x napisał:
probowaleś? od czego są młoty udarowe?

to wentylacja byłaby u sąsiadów :D:D

Ziolo napisał:
1) szukaj innej szafy
2) buduj boxa wolnostoojacego, w pokoju

NIe mam za dużo miejsca w moim zagraconym pokoju. A ta szafa jest całkiem dobra. Poprostu będę otwierał drzwi szafy i dam chłodzenie lampy tylko.

pozdro

Nexer

Well-known member
Weteran
Buchów
0
a zrobić wentylator w drzwiczkach na dole u góry dziurki, też nie przejdzie?

Z kodem HASZYSZ dostajesz 20% zniżki w Growbox.pl i Growseed.pl na wszystko!

Góra Dół