nasiona marihuany

PROBLEM Z WENTYLACJA

Wyszukiwarka Forumowa:

kkelol

Well-known member
Weteran
Buchów
5
mam maly problem, moj box troche za bardzo sie grzeje, lampy moze nie daja duzo ciepla bo to swietlowki ale scianki boxa stopniowo sie nagrzewaja (i to mocno). temperatura w boxie siega nawet 40 C przy gornej sciance, mam schemat, co zrobic? otwory w gornej czesci boxa (cieple powietrze jest u gory) czy moze zamontowac dodatkowe wentylatory? tak box wyglada teraz:

R

Raz

Guest
a gdzie wentylator wdmuchujący?
poszukaj dobrze bo już coś było na ten temat

B

blancik

Guest
Zamontuj jeden wentylator wdmuchujacy jak napisal Raz, w dolnej części boksa.
I jeden wyciągający na górze boksa.
To napewno rozwiąże problem temperatury, tylko musisz mieć dobre wentylki.
Elooo

L

Lift

Guest
zeby ci sie box nie przypalil to sufit wyluz papierem aluminiowym.
zeby roslinki nie mnialy za cieplo mozesz oddzielic czyms (np plexa) swietlowki od roslinki. no i pozatym te wentylatorki

kkelol

Well-known member
Weteran
Buchów
5
zrobilem tak i teraz jest zarypiscie, temp w boxie ok 28 C

G

Green

Guest
a po kiego grzyba zakladasz drugi temat o co2 jak bys niemogl zadac pytania tutaj ??? tamten temat poszedl do kosza
pozdr.

kkelol

Well-known member
Weteran
Buchów
5
ok czy w tym boxie co2 wystarczy z wentylacji czy bede go musial dostarczac roslince?

Kostek

Przećpana Morda :D
Weteran
Buchów
17
Jak na moje oko to przy 28*C przydało by się dodatkowe CO2. Najlepiej zrób bimbrownicę - nie wymaga dyżo pracy, a daje niezłe efekty.

R

Raz

Guest
Kostek, czytałem że w takiej bimbrownicy co 2 dni trzeba wymieniać drożdże gdyż podobno śmierdzi, czy to prawda?
a gdybym robił wino w mini-gąsiorze i wstawił to do boxa?

Kostek

Weteran
Buchów
17
Nie nazwał bym tego smrodem, ale charakterystycznym zapachem fermentujących drożdży. Nie musisz też nic wymieniać co 2 dni - robisz poprostu nowy nastaw, jak stary przestaje fermentować.
Wino też może być, na jedno wychodzi. Ale lepiej nie wstawiać do boxa (szkoda miejsca), tylko postawić gąsiorek obok i przeciągnąć tylko rurkę.

R

Raz

Guest
aha dzięki, a do gąsiora trzeba podłączyć urządzenie filtrujące jak do bimbrownicy?

Kostek

Weteran
Buchów
17
Nie, żadne urządzenie nie jest wymagane. Jednak lepiej dać rurkę najpierw do jakiegoś pojemniczka z wodą, żeby było wiadomo, kiedy nastaw przestanie fermentować (lecą bombelki co2), a dopiero z tego pojemniczka rurkę do boxa.

kkelol

Well-known member
Weteran
Buchów
5
czy mozecie napisac jak dokladniej zrobic bimbrownie b slyszalem o kilku sposobach i nie wiem ktory jest dobry.i zcy moge trzymac ja w boxie poki mam na to miejsce?

Kostek

Weteran
Buchów
17
Poszukaj na haszysz.com. Tam wszystko jest.

Z kodem HASZYSZ dostajesz 20% zniżki w sklepie Growbox.pl na wszystko!

nasiona marihuany

Polecana klinika konopna GreenDoctor.pl

Góra Dół