akcesoria do uprawy roślin
nasiona marihuany

Problem z zatrzymanym wzrostem

Wyszukiwarka Forumowa:

dryandarker

New member
Buchów
2
Cześć, mam dziwny problem, pierwszy raz od kilku sezonów. W zeszłym roku w tym samym miejscu wszystko rosło normalnie.

W tym roku wszystko wygląda zupełnie inaczej. Early Skunk rósł bardzo dobrze pod lampą i w małych doniczkach, ale po przesadzeniu do docelowej donicy i zrobieniu LST praktycznie stanął. Frisian Duck od Dutch Passion po przesadzeniu zachował się podobnie i przestał się rozwijać.

Trzy automaty posadzone w ziemi po około 2 tygodniach wyrzuciłem, bo praktycznie nie miały korzeni – jedna cienka nitka około 5 cm. Zmieniłem ziemię na BioBizz Light Mix z perlitem i posadziłem kolejne trzy automaty. Minęło 10 dni i wyglądają, jakby miały kilka dni – są zielone, ale prawie w ogóle nie rosną.

Warunki wydają się normalne: pH ziemi około 6,5, donice mają odpływ (część materiałowych), dużo słońca, noce ciepłe, podlewanie deszczówką lub odstaną kranówką + Bio Grow. Nie używałem żadnych oprysków ani środków.

Co może powodować, że kilka różnych odmian praktycznie nie rozwija korzeni i zatrzymuje wzrost? Najbardziej dziwi mnie to, że w zeszłym roku w tym samym miejscu wszystko rosło bez problemu.

Mephis

Active member
Buchów
125
Jak to outdoory to może zbyt wysoka temperatura ? Nie wiem jak w polsce, ale u mnie ostatnie dni byly bardzo gorące, jeżeli trzymasz dodatkowo roślinki pod jakas butelka aby poprawić wilgotność wtedy temperatura wewnątrz np szyjki butelki moze byc jeszcze większa, to pierwsze co mi wpadło do glowy

PiekneChwile

Well-known member
Buchów
160
wypisz wszystkie zmienne inne od tych z zeszłego roku
czy w tych zmiennych jest biobiz ?
wyciągane były na parapet do słońca żeby się z nim zapoznać ?

dryandarker

New member
Buchów
2
Dzieki za odpowiedzi.
Rosliny to outdoory, stoją w Niemczech i tu tez ostatnio bardzo wysokie temperatury. Jednak nie myślałem, że moga całkowicie zahamować wzrost.

Od maja na parapecie z lampką, troche hartowania i od czerwca na zewnatrz bo juz bylo ciepło. ES tydzien wczesniej zasadzony, pierw zareagował dobrze, zacząłem LST i wszystkie staneły jak na rozkaz.

Biobiz grow stosowalem rowniez w zeszlym sezonie.

Ostatnie 3 automaty byly juz od razu na zewnatrz w ligh mix i rowniez stanęły.
Jedyna zmienna to prace przy kostce brukowej na podworku w tym czasie hehe

Kiedy wyrywalem fisiana po 2 miesiacach był tylko kłębek korzeni wielkości pieści
Doniczki materialowe 40l ziemi z perlitem.

Jedyna zmienna to prace na podworku przy kostce brukowe w tym czasie.

Z kodem HASZYSZ dostajesz 20% zniżki w sprawdzonym sklepie Growbox.pl na wszystko! akcesoria do uprawy roślin

Sklep z nasionami marihuany

Sklep z growkitami grzybów Z kodem HASZYSZ dostajesz 10% zniżki

Góra Dół