nasiona marihuany

problem

Wyszukiwarka Forumowa:

drjoint7

Well-known member
Weteran
Buchów
0
mam problem sprawa wyglada tak jeszcze wchuj czasu do tego ale jush o tym mysle chodiz mi o przyszly sezon to wyglada tak
1chce zrobic sobie mala hodowle outdoor
2dokladnie w maju wyjezdzam na praktyke na caly miesiac do slupska czyli whcuj daleko :/
3 i mysle zeby tak w polowie kwietnia zaczac kielkowac pestki, w mojej miejsowce wsyztsko przygotowac wyplewic strawy itp przygotowac glebe zrobic moja folie itd i pie****nac tam sadzonki
i tu jest problem jak to wsyztsko zrobic zeby nie doszlo do sytuacji ze jak wroce roslniki bede martwe co zrobic zeby nie zniszcyl ich deszcz a zeby nie zabraklo im wody i nie uschly help me ja nie moge spac :p pomozcie

hbsh

Well-known member
Weteran
Buchów
2
Mozesz zrobic tak:
1. zaczac uprawe jak wrocisz. Ja w tym sezonie zaczalem kielkowac nasionka 6 czerwca i mimo to jestem zadowolony z efektow. Ale pamietaj ze im pozniej zaczniesz, tym plon bedzie mniejszy. Rosliny pozno wysadzone moga tez nieco pozniej zakwitac ale niekoniecznie.
2. wysadzic sadzonki na miejscowke, dobrze podlac i liczyc na Matke Nature. W maju zazwyczaj duzo pada wiec wody powinny miec wystarczajaco. Mysle, ze wybierajac ten wariant musialbys zaczac kielkowac na poczatku kwietnia zeby sadzonki byly juz wmiare wyrosniete jak wyjedziesz. Pamietaj zeby podlac nawozem przed samym wyjazdem.

Mysle, ze nie ma sensu budowac jakis schronow czy dachow nad roslinkami jak to robia niektorzy bo to w niczym nie pomaga. Kup sobie jakis dobry preparat slimakobojczy (KONIECZNIE) bo w maju jest ich duzo. Warto byloby tez przywiazac roslinke do patyczka - to uchroni ja przed wiatrem. Peace

Protektus

Well-known member
Buchów
0
3 i mysle zeby tak w polowie kwietnia zaczac kielkowac pestki, w mojej miejsowce wsyztsko przygotowac wyplewic strawy itp przygotowac glebe zrobic moja folie itd i pier******** tam sadzonki
i tu jest problem jak to wsyztsko zrobic zeby nie doszlo do sytuacji ze jak wroce roslniki bede martwe co zrobic zeby nie zniszcyl ich deszcz a zeby nie zabraklo im wody i nie uschly help me ja nie moge spac :p pomozcie

Albo poproś jakiegoś zaufanego znajomego żeby przypilnował i zaopiekował się nimi ale pamiętaj że musi być to ktoś kogo w 100% dażysz zaufaniem. Pozdro

drjoint7

Well-known member
Weteran
Buchów
0
wlasnie znajomy tesh nie wchodzi wgre bo moje ziomki najblizsze tesh jada ze mna ile cm musza miec krzaczki zeby daly sobie rade przetrwac w majowych warunkach??

drexter

Well-known member
Buchów
0
wiadomo ze im wieksze tym lepiej ale i tak bedziesz mual zabezpieczyc je przed malymi szkodnikami typu slimak itp :D

drjoint7

Well-known member
Weteran
Buchów
0
a dadza rade jesli nie beda podlane przez caly maj??

hbsh

Well-known member
Weteran
Buchów
2
drjoint7 napisał:

Wydaje mi sie ze czesc na pewno powinna dac sobie rade. Peace

kombajn

Well-known member
Buchów
0
wlasnie znajomy tesh nie wchodzi wgre bo moje ziomki najblizsze tesh jada ze mna ile cm musza miec krzaczki zeby daly sobie rade przetrwac w majowych warunkach??

ja wysadzilem jedna juz w kwietniu, pierwszy miesiac to oczywiscie nie rosla bo za zimno itp [musialem wywalic bo tlok byl w chalupie] i urosla mi do 180 cm, tyle ze meski.. :/ tyle ze pestki wysiewalem w lutym chybap[okolo 20 lutego]..
Grunt to dobre naslonecznienie, u mnie nie bylo max caly dzien - od okolo 10 do ok 19-18

w tym roku na poczatku roku niezle lalo wiec i w przyszlym moze sporo lac

gorzej z upalami a jak jest temp. +-20 stopni to powinno byc ok i max mozesz raz na polotra tyg. podlac i przezyja.. tylko mowie, uwazaj z upalami bo niezla niespodzianke moga Ci wyrzadzic.

Co do zmartwien o nawozy, mozesz zakupic paleczki nawozowe lub obornik..

peace

-=*Rotasila*=-

Well-known member
Weteran
Buchów
1
1 kup nasiona feminizowane
2 wysadz gdzies na poczadku kwietnia
3 znajdz miejscówke nad rzeka tylko na skarpie zeby wrazie powodzi nie zalalo planta
4 wykonaj dobre działania z glebą (nawozenie, ph... itp.)
5 wysadz planta i zabespiecz przed szkodnikami

teraz moze cie niebyc do zbiorów wystarczy ci tylko szczescie

drjoint7

Well-known member
Weteran
Buchów
0
jak skutecznie zabezpieczyc sie przed tymi skodnikami?? slimaki zalatwie wysypujac w qrwe trocin i skorupek od jajek(skorupki nie beda mialy negatywnego wplywu n ph gleby??) a jak jakies inne gowna robaki jak sie tego pozbyc jakie preparaty kupic?? proszeo konkrety

rusko

Well-known member
Buchów
0
skorupki jajek nie działają na MJ negatywnie wręcz pozytywnie ponieważ ją odbudowywuja bo posiadaja duzo żelaza:) ph powinno nie ulec derastycznej zmianie:) sam stosuje skorupki i jest super") na ślimaki zastosuj trociny lub nalej do kubka piwa i wkop w ziemie ponieważ ślimaczki uwielbiają piwko i się potopią w nim:) na większą zwierzynę typu sarny najlepsze jest najszczanie wokolo każdego krzaczka:) lub nasyp do kubka proszku do prania i wkop obok MJ tylko tak zeby niewydobył sie proszek do ziemi gdzie rosnie ślicznotka:) zwierzęta będą się bały tego zapachu!:) jeśli wszystko to zastosujesz nie masz się o co bac ze jakies gówno zabije twoją piękność :queen: :thumright:

drjoint7

Well-known member
Weteran
Buchów
0
a jeszcze jak odmiane dobrze byloby wybrac mam dylemat straszny co byscie polecili??

hbsh

Well-known member
Weteran
Buchów
2
Femaleseeds - easy sativa, purple power
Dutch passion - passion 1
Nirvana - durban poison

Prociu

Well-known member
Buchów
0
albo nie jedź jak nie musisz albo poproś jakiegoś naprawdę zaufanego kumpla żeby sie zaopiekował twoimi roślinkami

Z kodem HASZYSZ dostajesz 20% zniżki w sklepie Growbox.pl na wszystko!

nasiona marihuany

Polecana klinika konopna GreenDoctor.pl

Góra Dół