akcesoria do uprawy roślin
nasiona marihuany

Problemy z liscmi ,plamki i szlaczki pilna pomoc

Wyszukiwarka Forumowa:

niegrzeczny83

Well-known member
Buchów
0
witam pojawił mi sie problem z ktorym nie umiem sobie poradzic ;-/ porownywałem problemy innych ,zdjecia czytałem artykuły i nic... wyglada to na niedobor ale chcac moze polepszyc przepaliłem nawozami chociaz dawałem srednie dawki raz na tydzien a teraz normalnymi dawkami, podlewam alga bloom na zmiane z platonem k do tego canny pk13/14 i canna boost ziemia canny profesional zmieszana z ziemia kwiatowa ph nie mierzylem bo nie mam jak wczoraj podlałem 2 łyzeczkami rozpuszczonymi w wodzie dolomitem tak zapobiegawczo .Ateraz do setna 1 roslinka od 2 moze 3 tygodni ma szlaczki zygzaki na 2 lisciach nic sie złego nie dzieje i to stoi, ale na 1 wysypało tak troszeczke ze 2 tygodnie w takie rdzawe plamy i nie na brzegach tylko jakby od srodka i powoli sie dodawały nowe a dzis zauwazyłem podobnie u 2 kolejnych krzakow i teraz niewiem czy mam plokac je czy zas cos dodac bo az tak wpierdzielaja nawozy ;-(

niegrzeczny83

Well-known member
Buchów
0
tylko w tym problem ze ja ich nie pryskam a jesli nawet ciut spadło wody ja hps nie ma tylko cfl ;-/i te rdzawe plamki niewiem skad to i nastepne gdzie niegdzie maja ;-(

niegrzeczny83

Well-known member
Buchów
0
tez tak podejzewałem bo nic złego sie nie dzieje z tymi szlaczkami i o dziwo jedna z najzdrowszych ale te rdzawe plamki mnie nie pokoja bo sie pojawiaja tez na innch ;-(

Ruska.Pomarańcza

Well-known member
Buchów
1
Na moich plantach rdzawe plamki były spowodowane zbyt niskim Ph, nie wiem jak jest u Ciebie.

niegrzeczny83

Well-known member
Buchów
0
dodałem dolomit to dobrze ?bo ponoc wyrownuje a jedni mowia ze tylko podwyzsza lub obniza

D

delete

Guest
Popatrz pod spod lisci. Tam przewaznie pojawiaja sie szkodniki.
To moga tez byc przedziory. Sa mniejsze niz glowka od szpilki. Tak czy inaczej zakup olej z drzewa NEEM- indyjski olej smierdzacy jak mieszanka czosnku z cebula. Zmienia gospodarke hormonalna szkodnikow co zapobiega ich rozmnazaniu.
Popalone odzywkami mocno nie sa. Nadmiar opdzywek pokazuje sie od zewnatrz liscia.
Rdzawe plamki moga oznaczac tez brak magnezu lub zelaza. Jak masz okazje to zakup od canny Trace Elements.

I nie sraj tak zarem. Usun te uszkodzone liscie i tyle ;P

yo

niegrzeczny83

Well-known member
Buchów
0
To moje pierwsze automaty i pierwszy in zawsze tylko na dworzu niepotrzebnie pobrałem tyle odmian odrazu ;-) tu sie wszystko szybciej dzieje i ucze sie dopiero nawozenia ich a ze lece na cannie to i to dokupie dalej od nich, z przedziorami walczyłem juz opryskiem i pomogło ale spryskac moge jeszcze zapobiegawczo sadze ze ten dolany dolomit pomoze na razie

Z kodem HASZYSZ dostajesz 20% zniżki w sprawdzonym sklepie Growbox.pl na wszystko! akcesoria do uprawy roślin

Sklep z nasionami marihuany

Sklep z growkitami grzybów Z kodem HASZYSZ dostajesz 10% zniżki

Góra Dół