- Buchów
- 5
Cześć,
Mam problem z roślinami, nie mam.pojęcia co się dzieje.
Jest to moja pierwsza uprawa pod led, do tej pory uprawiałem tylko pod hps.
Box 120x120x200
Lampa mars hydro 4800 evo
Autopot
Temperatura w boksie 24 dzień / 21 noc.
A więc tak
Rośliny wyszły z ziemi 15.02.2025
Były w małych doniczkach, 4 dni temu przesadzone do 15L autopot.
Do doniczek tabsy, mycotrex, startex, silicium flash w ilościach jak w ulotce.
Podlane 2,5 l wody z orgatex i bactrex.
Po przesadzeniu do autpot lampę dałem 45/50cm od szczytów ustawioną na 30% - przy szczytach jakieś 20 DLI.
Rośliny wyglądają tak jak poniżej, pierwsze co przyszło mi do głowy to niedobór calmag - dostały oprysk, i dzwigłem lampę trochę do góry, zmniejszyłem moc lampy.
Są 4 Rośliny, jedna z nich rośnie o wygląda spoko, 3 z dnia na dzień wyglądają coraz gorzej. Dodatkowo co zauważyłem to nalot lub coś podobnego na powierzchni ziemi, jedynie nie widzę go u tej która rośnie tak jak powinna.
Może ktoś będzie wiedział dlaczego tak to wygląda, jeśli nie będzie opcji na ich poprawę wjadą nowe, ale chciałbym wiedzieć o co kaman aby drugi raz obyło się bez takich komplikacji.
Być może ten nalot to coś z tych rzeczy, które dodałem do ziemi z biotabsu?
Mam problem z roślinami, nie mam.pojęcia co się dzieje.
Jest to moja pierwsza uprawa pod led, do tej pory uprawiałem tylko pod hps.
Box 120x120x200
Lampa mars hydro 4800 evo
Autopot
Temperatura w boksie 24 dzień / 21 noc.
A więc tak
Rośliny wyszły z ziemi 15.02.2025
Były w małych doniczkach, 4 dni temu przesadzone do 15L autopot.
Do doniczek tabsy, mycotrex, startex, silicium flash w ilościach jak w ulotce.
Podlane 2,5 l wody z orgatex i bactrex.
Po przesadzeniu do autpot lampę dałem 45/50cm od szczytów ustawioną na 30% - przy szczytach jakieś 20 DLI.
Rośliny wyglądają tak jak poniżej, pierwsze co przyszło mi do głowy to niedobór calmag - dostały oprysk, i dzwigłem lampę trochę do góry, zmniejszyłem moc lampy.
Są 4 Rośliny, jedna z nich rośnie o wygląda spoko, 3 z dnia na dzień wyglądają coraz gorzej. Dodatkowo co zauważyłem to nalot lub coś podobnego na powierzchni ziemi, jedynie nie widzę go u tej która rośnie tak jak powinna.
Może ktoś będzie wiedział dlaczego tak to wygląda, jeśli nie będzie opcji na ich poprawę wjadą nowe, ale chciałbym wiedzieć o co kaman aby drugi raz obyło się bez takich komplikacji.
Być może ten nalot to coś z tych rzeczy, które dodałem do ziemi z biotabsu?