akcesoria do uprawy roślin
nasiona marihuany

Problemy z młodymi roślinami

Wyszukiwarka Forumowa:

weedmen

Member
Buchów
5
Dokładnie, wygląda jak nadmiar azotu. Roślinka młoda więc sama ziemia z guano by wystarczyła na początek a ty ją męczysz.
Rośliny mają już po 30 dni, więc nie są już takie młode, gdybyś przeczytał wątek od początku wiedziałbyś co się stało.
Rośliny zostały podlane starym orgatexem, przy przesadzeniu do docelowych donic dostały wszystko tak jak w instrukcji biotabs.
Przeprowadziłem już kilka upraw na biotabsie i nigdy nie miałem żadnych problemów. Orgatex którym zostały podlane śmierdział mocno mocznikiem więc zapewne było w nim dużo azotu. Od tamtego podlania nie dostały nic więcej.
Czym je męczę?
Chętnie zobaczyłbym kondycję twoich roślin, bo z tego co widzę powielasz to co zostało już napisane.

TerroCannabis

Active member
Buchów
25
30 dzień ? Ojjj to grubo z czymś poleciałes, moje mają dziś 40 dzień i też długo z dwoma musiałem walczyć biotabs na każdą doniczkę i leje tylko 3 packiem od shoguna
1000025385.jpg

weedmen

Member
Buchów
5
30 dzień ? Ojjj to grubo z czymś poleciałes, moje mają dziś 40 dzień i też długo z dwoma musiałem walczyć biotabs na każdą doniczkę i leje tylko 3 packiem od shoguna
1000025385.jpg
Wszystko zostało dodane według instrukcji biotabs. Nie jest to moja pierwsza uprawa na biotabsie, ale nigdy nie miałem takich problemów. Tak jak pisałem wcześniej, powodem było zastosowanie starego orgatexu, który okazał się bombą azotową. Od zalania tym paskudztwem nie dostały nic więcej. Po cięciu nowe odrosty wyglądają już w miarę ok.

TerroCannabis

Active member
Buchów
25
Ale Ja nie jestem tutaj by mówić Ci że z***ales bo każdy popełnia błędy ! Każdy się uczy ! Ja mam nadzieję że wszystko dojdzie Ci do końca i będzie dobrej jakości palonko ! Trzymam kciuki i czekam na aktualizację

TerroCannabis

Active member
Buchów
25
Tym bardziej że wątek wcześniej też szukałem pomocy bo mi roślinki fikusa jakiegoś dziwnego pokazały

Z kodem HASZYSZ dostajesz 20% zniżki w sprawdzonym sklepie Growbox.pl na wszystko! akcesoria do uprawy roślin

Sklep z nasionami marihuany

Polecana klinika konopna GreenDoctor.pl

Sklep z growkitami grzybów Z kodem HASZYSZ dostajesz 10% zniżki

Góra Dół