nasiona marihuany

Problemy z Temperaturą i wilgocią w boxie !!!

Wyszukiwarka Forumowa:
G

Grandabanda

Guest
Siema wszystkim :geek: mam poważny problem. Co jest najlepsze do podnoszenia temperatury w pomieszczeniu ale żeby powietrze niebyło zbyt suche :scratch: I co jest najlepsze żeby uzyskać dobrą wilgoć w boxie ? POMOCY !!!

S

Sed

Guest
Grandabanda napisał:
I co jest najlepsze żeby uzyskać dobrą wilgoć w boxie ? POMOCY !!!
Rozstaw pojemniki z wodą , rozwieś jakies mokre ścierki :mrgreen:
A i podaj jaką masz temperature w boxie ? bo jak bardzo zimno to będziesz musiał zainwestować w dodatkowe ogrzewanie.

G

Grandabanda

Guest
Raczej ja mam taką starą grzałke co daje straszne zaje bane powietrze !!! Jak chodzila ta grzalka to temp. w boxie wynosila od 28-33 stopni !!! Jednak przez tą grzalke mysle ze mi roslinki nie chca rosnąć !!! czy to jest mozliwe zeby roslinki przy 23 dniu mialy po 7 cm ??? a moze to wina zbyt malej doniczki ???

S

Sed

Guest
Raczej ja mam taką starą grzałke co daje straszne zaje bane powietrze !!! Jak chodzila ta grzalka to temp. w boxie wynosila od 28-33 stopni !!! Jednak przez tą grzalke mysle ze mi roslinki nie chca rosnąć !!! czy to jest mozliwe zeby roslinki przy 23 dniu mialy po 7 cm ??? a moze to wina zbyt malej doniczki ???
Hmm... 28 stopni to dobra temperatura nie wiem czemu ci nie chcą rosnąć jakiej wielkości masz te doniczki i najważniejsze jakie masz nasiona bo uważam że to przez jakieś kiepskie nasionka może być.

G

Grandabanda

Guest
Raczej przez nasiona tak sie niedzieje bo są zamawiane z seedbanku !!! a doniczki mam malutkie dałem do nich roslinki na jakiś czas a później chciałem przesadzić i tak mi sie też wydaje ze doniczka jest zamałe i rosliny niemogą sie już ukorzeniać dalej i to hamuje ich wzrost a przesadzać sie boje bo są zamałe !!! co mam zrobić ??? doniczki mają gdzieś wymiar 12 cm na wysokość ! A moze to sie wszystko dzieje przez to bardzo suche powietrze ???

[ Dodano: 2006-02-13, 21:40 ]
Moglibyście coś mi jeszcze podpowiedzieć bo naprawde już niewiem co mam robic :bounce: Myśle że coś mi jeszcze podpowiecie i wkład powyżej 100 zł niepójdzie sie je... :silent: PLISSS

S

Sed

Guest
Grandabanda napisał:
??? doniczki mają gdzieś wymiar 12 cm na wysokość ! A moze to sie wszystko dzieje przez to bardzo suche powietrze ???
Nie sądze ale spróbuj przesadzić roślinki do większych doniczek i daj do boxa pare pojemników z wodą hmm... to chyba wina nasionek.

K

kkk36

Guest
jerzeli masz za małą temperature to kup zwykłą żarówke 100V/75V/50v/25V
ja niałem 10C i jak dałem żar.100V to miałem 38C!!!!!!! ale jak ustawiłem wiatraczek to miałem 25C!!!!!!!idealna temp.

pozdro

ps nie stosuj rzadnych grzałek - wytwarzają szkodliwe opary czy coś i nie morzna ich stosować :(

Laska

Well-known member
Weteran
Buchów
1
kkk36, a co z temp. w ciemnej fazie wzrostu, która jest jeszcze niższa ??!! Wtedy zarówa musi być zgaszona.

Grandabanda, pozostaw tą grzałkę działajacą, przesadź roslinki do większych donniczek, do ziemii dodaj perlitu, granulek gruboziarnistego styropianu lub keramzytu, no i zbuduj sobie bimbrownię, to temp. około 30C - 33C będą działały nawet lepiej na roślinkę, bo będzie szybciej rosła.

Aha, jakie masz oświetlenie ??

Pzdr

G

Grandabanda

Guest
2 lampy WLS razem mają 220W :thumleft: dzisiaj przesadze te doniczki dam nawoz i zobacze czy to coś pomoże !!! z grzałką to wiem ze daje powietrze szkodliwe ale niewiem jak innaczej podniesc tem. w boxie ! :jocolor:

[ Dodano: 2006-02-14, 15:36 ]
aha ORZI i co to jest bimbrownia ??? :geek:

Z kodem HASZYSZ dostajesz 20% zniżki w sklepie Growbox.pl na wszystko!

nasiona marihuany

Polecana klinika konopna GreenDoctor.pl

Góra Dół