• Chcesz pomóc w rozwijaniu forum i naszej pasji? Zamieść link do Forum.Haszysz.com na swojej stronie, blogu, powiadom znajomych na forach lub w komentarzach

nasiona marihuany

Produkcja nasion - pytanie tylko do doświadczonych growerów

Wyszukiwarka Forumowa:

pablitos

Well-known member
Buchów
0
Witam kolegów, przepraszam, że w tym dziale itp.
Zadaje szybkie pytanie, proszę o szybką odpowiedź i można na śmietnik post.

Słuchajcie wśród moich drzewek outdoorowych jest jeden rodzynek którego zasmakowałem w zeszłym roku od znajomego z NL i koniecznie musiałem wyrwać od niego kilka pestek. z 4 krzaków miałem 3 samce i tą jedną jedyną calineczke którą oczywiście poświęciłem na swoje nasiona.

Odmiana to low ryder z jakąś zajeeeeee***ą krzyżówką w smaku wyśmienita.

Moje pytanie jest takie:

Nigdy nie robiłem nasion, ale na tych szalenie mi zależy i roślina wygląda tak jak na zdjęciach.

Czy ścinać ją teraz i podczas suszenia nasiona dojrzeją do brązowego koloru ?
czy trzeba zostawić i będą brązowieć na krzaku ?

na jednym zdjęciu naderwałem delikatnie kielich - nasiono wewnątrz jest zielone z takim delikatnym odcieniem. nazwałbym to optycznie - zielone, ale twarde łupiny.

100_0037~0.JPG

100_0038~0.JPG

100_0039.JPG

100_0041.JPG

Powtarzam, że nie robiłem nasion więc proszę o radę jak to wygląda, aha no i nie pytajcie mnie ile roślina już ma, bo powiem szczerze, że nie zwracałem na nią szczególnej uwagi, nawet w pewnym czasie zapomniałem o niej. Bardziej zajmowałem się moimi głównymi rozdzynkami - jak wam się podoba 273cm ? :p

100_0004.JPG

Raf_rk

Well-known member
Weteran
Buchów
2
Nie jestem specjalnie doświadczony i nasiona celowo robiłem tylko raz (za drugim razem trochę rośliny się pohermiły i nasiona były przypadkiem), ale spróbuje pomóc - nasiona muszą dojrzeć na krzaku, dopiero jak będą brązowe to ścinaj.

Jaroseeds

Well-known member
Weteran
Buchów
0
jak kielich sam się otworzy to będziesz widział ile im jeszcze brakuje bo takie w takim stadium to gówno nic więcej .jak oczywiście chcesz to wrzucę fotkę mojego krzaka z nasionami to już będziesz wiedział kiedy już można zebrać siona <lol>

Thefekt

international farmer
Buchów
0
Nasiona potrzebują przeciętnie 5-6 tygodni by dojrzeć, spokojnie, tutaj dopiero rozwija się temat, jeszcze sporo czekania.

Raf_rk

Well-known member
Weteran
Buchów
2
Nasiona potrzebują przeciętnie 5-6 tygodni by dojrzeć, spokojnie, tutaj dopiero rozwija się temat, jeszcze sporo czekania.
Ok. ośmiu tygodni, jeśli chodzi o ścisłość.

pablitos

Well-known member
Buchów
0
jak kielich sam się otworzy to będziesz widział ile im jeszcze brakuje bo takie w takim stadium to gówno nic więcej .jak oczywiście chcesz to wrzucę fotkę mojego krzaka z nasionami to już będziesz wiedział kiedy już można zebrać siona <lol>

dałbyś radę wrzucić tą fotke jak masz ??

Z kodem HASZYSZ dostajesz 20% zniżki w sklepie Growbox.pl na wszystko!

nasiona marihuany

Polecana klinika konopna GreenDoctor.pl

Polecany sklep z growkitami grzybów

Góra Dół