• Chcesz pomóc w rozwijaniu forum i naszej pasji? Zamieść link do Forum.Haszysz.com na swojej stronie, blogu, powiadom znajomych na forach lub w komentarzach
akcesoria do uprawy roślin
nasiona marihuany

Projekt boxa na jeden krzak

Wyszukiwarka Forumowa:

RasFyah

New member
Buchów
0
chcę zasadzić jeden krzak.
50x50x100 wystarczy? do tego dwa wiatraki komputerowe (wyciągający i wtłaczający). najważniejsze: jakie oświetlenie? ile lamp/jaka moc?

bialy0

Well-known member
Buchów
0
50x50x100 hmm ja mam 60x35x80 i mam dwie wwxbb smialo sie miesci, tak jak juz pare razy zauwazono mamy duzy wplyw na rozmiary rosliny , zaczynajac od wielkosci donic konczywszy na treningu i fotoperiodzie ,

Powieszchnia 0.5 m2

Minimalnie: 15000 Lumenów
Srednio: 20000 Lumenów
Optymalnie: 25000 Lumenów

Wlasne: 25000 Lumenów

tyle wychodzi z kalkulatora ile potrzebujesz lumenow
tutaj masz link toowego kalkulatora /http://www.haszysz.com/kalkulator.php

co do lamp to na poczatek cfl lub hps , bo oswietlenie led to odstaje cenowo:)

RasFyah

New member
Buchów
0
5 świetlówek kompaktowych 20W powinno starczyć?
w ogóle, jaka jest minimalna powierzchnia na jeden krzak?

bialy0

Well-known member
Buchów
0
ciezko odpowiedziec na te pytania , przeciez nie musisz robic growboxa tylko np. pc boxa chociaz jesli poszukasz to znajdziesz rowniez micro grow , wiec ciezko odpowiedziec, a co do twojego pytania na temat 5 x 20w to zalezy od firmy , wiekszosc poleca philipsa ale z doswiadczenia wiem ze osram sa rownie dobre , ale juz szablonowo 23w philips tornado jedna ma 1450 x 5 = 7250 wiec do minimum potrzebujesz 7:)

Wódz Topów

Well-known member
Buchów
2
Też polecam hps-150 W no max wrzuć hps-250 ale jak na jeden krzak to lepiej opcja pierwsza :D

pozdro

RasFyah

New member
Buchów
0
dzięki. po prostu szukam sposobu na hodowlę przy jak najmniejszym nakładzie środków :sunny:

G

Gość

Guest
To zrob boxa o wymiarach 30x30 (0.09m2). Jak tam dasz 3 zarowki philipsa 23W to starczy w 100%, a dla rosliny miejsca na pewno starczy (doniczke nawet ~30l mozesz dac, ale 10l w zupelnosci starczy)

bialy0

Well-known member
Buchów
0
napewno jak bedziesz sie dobrze obchodzil z roslinkami to co do grosza sie zwroca:)

Monti

Well-known member
Buchów
0
w takiego boxa jak mówisz 4 pomidorki spokojnie wpakujesz w 9l donicach, wtedy bym polecał hps 250w, albo jak tanim kosztem to tak jak mówi GraveDancer.

Z kodem HASZYSZ dostajesz 20% zniżki w sprawdzonym sklepie Growbox.pl na wszystko! akcesoria do uprawy roślin

Sklep z nasionami marihuany

Polecana klinika konopna GreenDoctor.pl

Sklep z growkitami grzybów Z kodem HASZYSZ dostajesz 10% zniżki

Góra Dół